جستجو کردن
Close this search box.

سهم ارث پدر از فرزند فوت شده

تکلیف سهم ارث پدر از فرزند فوت شده چیست؟

وقتی‌که زن یا مردی فوت می‌کند از جمله مسائلی که بعد از آن پیش می‌آید، تعیین تکلیف ترکه‌ای می‌باشد که از وی به جا مانده است. ورثه متوفی بر اساس قانون در طبقاتی تقسیم بندی شده‌اند که یکی از آن‌ها پدر وی می‌باشد. در این حالت سوالی که پیش می‌آید این است که تکلیف سهم ارث پدر از فرزند فوت شده چیست؟

طبقات وارثین برای تقسیم ارث

زمانی‌که فردی فوت کند برای تقسیم ارث وی، باید بر اساس طبقاتی که در قانون تعیین شده است، پیش رفت. در واقع بر اساس این طبقات است که می‌توان سهم الارث را بین وارثین از نزدیکترین تا دورترین درجات فامیلی تقسیم کرد. موضوع بهتر است قبل از این‌که به بحث تعیین تکلیف سهم ارث پدر از فرزند فوت شده‌اش بپردازیم، شما را با طبقات ارث آشنا کنیم.

  • طبقه اول ارث: پدر، مادر، فرزندان و نوادگان
  • طبقه دوم ارث: اجداد، خواهر، برادر و فرزندان خواهر و برادر
  • طبقه سوم ارث: عموها، عمه‌ها، دایی‌ها، خاله‌ها و فرزندان آن‌ها

ارث پدر از فرزند فوت شده

همان‌طور که گفته شد، پدر جزو طبقه اول وارثین متوفی است و تحت شرایطی می‌تواند سهم الارثی را دریافت کند.

شرایط ارث از فرزند به پدر چگونه است؟

پدر متوفی یکی از وارثینی است که در طبقه اول تقسیم ارث قرار می‌گیرد و می‌تواند تحت شرایطی سهم الارثی را از فرزند فوت شده‌اش داشته باشد. در ادامه به شرایط ارث از فرزند به پدر اشاره شده است.

  • اگر تنها وارث متوفی پدر وی باشد، تمامی ترکه باقی مانده از او به پدرش خواهد ‌رسید.
  • سهم ارث پدر از فرزند مجرد و فوت شده، دو سوم از کل ترکه وی است و مابقی آن نیز به مادرش می‌رسد.
  • اگر فرد فوت شده یک فرزند دختر داشته باشد، در این حالت نیمی از ارثیه به او می‌رسد و در صورت در قید حیات بودن پدر و مادر، به میزان یک ششم از کل ترکه به آن‌ها خواهد رسید. همچنین باید اشاره کنیم که هر آن‌چه از میراث متوفی باقی بماند بین وارثان دیگر تقسیم می‌شود.
  • اگر فرد فوت شده چند فرزند دختر داشته باشد، میزان سهمی که هر کدام از آن‌ها به ارث خواهند برد، دو سوم از ترکه است که در این حالت سهم الارث پدر متوفی نیز یک ششم از ارثیه باقی مانده خواهد بود.
  • اگر فرد فوت شده فرزند یا فرزندان پسر داشته باشد و در عین حال پدر و مادر وی در قید حیات باشند، سهم الارث هر کدام از پدر و مادر وی، یک ششم از کل ترکه است و مابقی ارثیه به فرزند یا فرزندان پسر متوفی می‌رسد.

سهم الارث پدر از فرزند چقدر است؟

سوالی که ممکن است در خصوص سهم الارث پدر از فرزند پیش آید این است که پسر یا دختر بودن وی چه تاثیری در میزان ارثیه و تخصیص آن به پدر دارد.

سهم الارث پدر از فرزند چقدر است؟

سهم الارث پدر از فرزند پسر فوت شده

سهم الارث پدر از فرزند پسر فوت شده در صورتی که تنها وارث متوفی باشد، به این نحو خواهد بود که تمام ارثیه شامل وی می‌شود. اما اگر مادر متوفی در قید حیات باشد، سهم الارث وی یک سوم خواهد بود و مابقی ترکه به جا مانده از فرزند فوت شده به پدرش می‌رسد.

سهم الارث پدر از فرزند دختر فوت شده

سهم الارث پدر از فرزند دختر فوت شده به این صورت است که اگر وی تنها وارث متوفی باشد، تمام سهم الارث به او خواهد رسید. اما اگر مادر فرزند فوت شده در قید باشد، سهم الارث پدر تنها دو سوم از کل ارثیه است و مابقی آن به مادرش خواهد رسید.

سهم الارث پدر از فرزند پسر متاهل چقدر است؟

اگر فرزند پسری متاهل بوده و فوت کند، در این حالت ترکه‌ای که از وی به جا خواهد ماند؛ میان همسر، فرزندان، پدر و مادرش تقسیم می‌شود.

  • اگر فرزند پسر متاهل و فوت شده، خودش دارای فرزندی باشد؛ در این حالت یک هشتم از دارایی منقول (اموالی با قابلیت جابه‌جایی هم‌چون ماشین) و یک هشتم از دارایی غیر منقول (اموالی هم‌چون خانه و زمین که قابلیت جابه‌جایی ندارند) وی به همسرش می‌رسد. با این وجود سهم الارث پدر از فرزند پسر متاهل و فوت شده یک ششم است.
  • اگر فرزند پسر متاهل و فوت شده، فرزندی نداشته نباشد؛ یک چهارم از دارایی منقول و یک هشتم از دارایی غیر منقولی که دارد به همسرش خواهد رسید. در این حالت سهم الارث پدرش به میزان یک ششم از ترکه به جا مانده از وی است.
  • اگر فرزند پسر متاهل و فوت شده، چند همسر داشته باشد؛ به همسری که فرزندی ندارد به میزان یک چهارم از ارثیه خواهد رسید و همسری که فرزندی از وی دارد نیز یک هشتم از ترکه را به ارث خواهد برد. در این حالت سهم الارث پدر از فرزند پسرش که فوت شده به میزان یک ششم از کل ارثیه است.

وکیل انحصار وراثت

فوت زن یا مرد آثاری هم‌چون انحصار وراثت در پی دارد و وارثین وی برای دریافت سهم الارثی که خواهند داشت باید دانش کافی را در این خصوص داشته و مراحلی را نیز طی کنند. در این حالت همواره توصیه می‌شود که از یک وکیل در کنار خود بهره‌مند ببرید.

با وجود وکیل انحصار وراثت می‌توانید طبق قوانینی که در این خصوص وجود دارد به موضوع انحصار وراثت بپردازید و میزان سهم الارثی را که باید به شما برسد، بدون دردسر و طی کردن مراحل سخت، دریافت کنید.

سوالات متداول

آیا به پدر پس از فوت فرزندش سهم الارثی تعلق می‌گیرد؟

بله، پدر می‌تواند تحت شرایطی از ترکه به جا مانده از فرزند فوت شده‌اش، سهم الارثی را داشته باشد.

اگر فرزند پسر متاهل باشد، سهم ارث پدر وی چقدر است؟

به طور کلی در صورتی که فرزند فوت شده در زمان حیات متاهل بوده باشد، میزان ارثی که به پدرش می‌رسد؛ یک ششم از ترکه به جا مانده است.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (11 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

شرایط ارث بردن از قیم
ارث بردن از قیم
ارث عروس از پدر شوهر
ارث عروس از پدر شوهر
سهم الارث فرزندان از مادر
سهم الارث فرزندان از مادر چقدر است؟
وکیل انحصاروراثت
وکیل انحصار وراثت

2 پاسخ

  1. پرد من فوت کرده. پدرش ولی زندست. با اینکه من و خواهرم هستیم آیا سهم ارث پدر از فرزند فوت شده به ایشون تعلق نی گیره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *