مالیات غیر مستقیم در دیوان عدالت اداری

مالیات های غیر مستقیم در دیوان عدالت

در این مقاله قصد داریم درباره مالیات های غیر مستقیم در دیوان عدالت توضیح دهیم. برای آشنایی با مالیات غیر مستقیم در دیوان عدالت اداری و وکیل متخصص برای اعتراض به مالیات در دیوان عدالت تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

مالیات غیر مستقیم چیست؟

مالیات در واقع هزینه مالی و اجتماعی است که یک سازمان دولتی، تمام اشخاص حقیقی و حقوقی یک جامعه را مجبور به پرداخت آن می‌کند تا به واسطه آن هزینه‌های عمومی تأمین شده و درآمد دولت افزایش یابد. اخذ مالیات که از حدود اختیارات دیوان عدالت اداری است، به دو گروه مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می‌شود.

مالیات مستقیم همانطور که از نامش پیداست به طور مستقیم از اشخاص دریافت می‌شود اما مالیات غیر مستقیم نوعی از مالیات است که به صورت غیر مستقیم از اشخاص اخذ می‌شود. همین غیر مستقیم و نامحسوس بودن باعث می‌شود متوجه زمان و مکان پرداخت آن نشویم.

در این نوع مالیات پرداخت‌ کننده مشخص نیست و به فعالیت‌های اقتصادی و عملیات افراد بستگی دارد. سازمان دولتی که این مورد رسیدگی می‌کند، دیوان عدالت است که مالیات‌های مربوطه نیز مالیات های غیر مستقیم در دیوان عدالت نام دارند.

انواع مالیات غیر مستقیم

همانطور که پیش‌ تر اشاره کردیم، مالیات بر دو نوع مستقیم و غیر مستقیم است اما خود مالیات‌های غیر مستقیم در دیوان عدالت در سه گروه مالیات بر واردات، مالیات بر مصرف و مالیات بر ارزش افزوده طبقه بندی می‌شود.

مالیات بر واردات

مالیات بر واردات که با نام حقوق و عوارض گمرکی نیز شناخته می‌شود، تابع سیاست‌های کلان بازرگانی و شرایط اقتصادی کشورهاست و از تولیدکنندگان خارجی یا تجار وارد کننده به جهت حمایت از تولید داخلی، جلوگیری از ورود کالای غیرضروری، کسب درآمد و موارد مشابه دیگر دریافت می‌شود.

زمانی که یک کالای خارجی در بدو ورود به کشور متحمل هزینه زیادی شود، تولیدکنندگان کالای خارجی بالاجبار برای اینکه به سودآوری برسند، در راستای افزایش قیمت کالاهای وارداتی اقدام می‌کنند.

این افزایش قیمت مسیر رقابت کالاهای وارداتی را با کالاهای داخلی دشوار تر کرده و در نتیجه این استراتژی حمایت از تولید و خدمات داخلی بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

مالیات بر مصرف

مالیات بر مصرف نیز از مالیات های غیر مستقیم در دیوان عدالت است که در رابطه با برخی کالاهای خاص توسط مصرف کنندگان در زمان خرید کالا، افزون بر مبلغ کالا پرداخت می‌شود.

این کالاهای خاص شامل مواردی چون الکل‌های صنعتی و طبی، انواع نوشابه‌های غیرالکلی، سیگار، اتومبیل، فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی، خاویار، نوارهای ضبط صوت و تصویر و خدمات مخابرات بین الملل هستند.

مالیات بر ارزش افزوده

اقتصاددانان به مابه التفاوت مالیات فروش و مالیات خرید در یک دوره زمانی مشخص، ارزش افزوده می‌گویند. به بیان دیگر هر کالایی، از مرحله ابتدایی تولید خود تا مرحله نهایی، دچار افزایش قیمت می‌شود که آن را ارزش افزوده می‌نامند.

حال مالیاتی که بر روی این افزایش قیمت وضع می‌شود، مالیات بر ارزش افزوده نام دارد که تقریباً هر نوع کالا و خدماتی را در بر‌ می‌گیرد.

مزایای مالیات غیر مستقیم

مالیات غیر مستقیم تحت عنوان یکی از مالیات‌هایی که توسط دولت اخذ می‌شود، مزایایی را برای جامعه به ارمغان می‌آورد که به شرح ذیل هستند:

  • سهولت در اخذ مالیات: پرداخت مالیات در زمان خرید کالا توسط خریداران و عدم پرداخت هیچ هزینه‌ ای بابت وصول این نوع مالیات توسط دولت
  • به صفر رسیدن فرار از مالیات: عجین شدن مالیات غیر مستقیم با قیمت کالا و خدمات و پرداخت آن در زمان خرید کالا افزون بر قیمت خود کالا
  • تأثیر مثبت در اجتماع: در نظر گرفتن حجم بالایی از مالیات دولت برای شماری از کالاها مثل الکل، به حداقل رسیدن این کالاهای مضر و افزایش توجه به کالای مفید
  • تأثیر مؤثری در اجرای عدالت اقتصادی: اعمال این نوع مالیات برای کالاهای لوکس و در نتیجه خدمات بیشتر در ازای مصرف هر میزان محصول و نهایتاً ایجاد عدالت اقتصادی

معایب مالیات های غیر مستقیم در دیوان عدالت

این نوع مالیات که توسط دولت دریافت می‌شود، علاوه بر اینکه می‌تواند مزایایی را به همراه داشته باشد، معایبی نیز دارد که در ذیل آمده اند:

  • عدم داشتن تشکیلات اداری، در نتیجه ایجاد ناکارآمدی‌های اقتصادی
  • کاهش رفاه عمومی به علت اعمال آن بر طیف گسترده ‌ای از مردم
  • در نظر نگرفتن تفاوتی بین قشر ضعیف و غنی برای اعمال مالیات
  • اعمال مالیات در کشورهای به خصوص کمتر توسعه یافته و در نتیجه افزایش تورم در آن کشور

وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری

مالیات مستقیم و غیر مستقیم هر دو با تمام معایبی که دارند، بر میزان درآمد مالیاتی کشور به صورت مستقیم تأثیرگذار هستند که هر کدام از آن‌ها در صورت عدم پرداخت تحت مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری قرار می‌گیرند و این مراحل بسته به مدت زمان اجرای احکام در دیوان عدالت اداری است.

امیدواریم در این مطلب توضیح کاملی در رابطه با مالیات غیر مستقیم در دیوان عدالت اداری به شما ارائه داده باشیم. در صورتی که درباره با مالیات‌های غیر مستقیم در دیوان عدالت همچنان به راهنمایی نیاز دارید می‌توانید با کارشناسان حقوقی و یا وکیل دیوان عدالت اداری دادنیک در ارتباط باشید.

سوالات متداول

مالیات غیر مستقیم چیست؟

مالیات غیر مستقیم به صورت غیر مستقیم از اشخاص اخذ می‌شود. در این نوع مالیات پرداخت‌ کننده مشخص نیست و به فعالیت‌های اقتصادی و عملیات افراد بستگی دارد. به بیان دیگر مالیات غیر مستقیم در زمان خرید کالا و ارائه خدمات از تمامی شهروندان یک جامعه دریافت می‌شود.

مالیات بر درآمد از چه نوع مالیاتی است و به چه نحوی وصول می‌شود ؟

مالیات بر درآمد از جمله مالیات بر اجاره مغازه یا خانه در گروه مالیات های مستقیم به شمار می‌آید که میزان آن از طریق خود اظهاری، مشخص و از مودیان مالیاتی دریافت می‌شود. این بدان معناست که تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که مشمول این نوع مالیات هستند، در قالب یک اظهارنامه مالیاتی حساب سود و زیان و درآمد خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم می‌کنند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (12 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری
نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری
هزینه وکیل دیوان عدالت اداری
هزینه وکیل دیوان عدالت اداری
نمونه دادخواست تجدید نظر دیوان عدالت اداری
نمونه دادخواست تجدید نظر دیوان عدالت اداری
مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری
مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *