جستجو کردن
Close this search box.

ترک منزل توسط زن

خانه / طلاق (خانواده) / ترک منزل توسط زن
ترک منزل توسط زن

گاهی شرایط و دلایل مختلفی سبب می‌شود خانم منزل مشترک خود با همسرش را ترک کند. یکی از قوانین مهم بعد از برقراری زوجیت بین دو طرف این است که خانم وظیفه دارد در منزلی که مرد فراهم می‌کند، ساکن شود؛ حال اگر خانم منزل را بدون دلایل قانونی موجه ترک کند، این امر عواقب حقوقی متعددی را برای خانم در پی دارد که البته باید این مسئله اثبات شود.

 درصورت اثباتترک منزل توسط زن بدون دلایل موجه قانونی عواقبی چون محرومیت از نفقه و اجازه‌ی امکان ازدواج دوم مرد بدون رضایت خانم مشمول زن می‌شود. برای مواجه نشدن با عواقب این مسئله خوب است پیش از اقدام به ترک منزل، با مشاوران سایت دادنیک تماس بگیرید و از مسیرهای قاتونی برای ترک منزل استفاده کنید.

عواقب حقوقی ترک منزل توسط زن

همانطور که بیان شد یکی از قوانینی که بعد از زوجیت بین طرفین، متوجه خانم است این است که موظف است در منزلی که مرد فراهم می‌کند، از وی تمکین کرده و در همانجا سکونت کند. به‌همین سبب ترک منزل توسط زن بدون دلایل مشروع برای وی عواقبی را در پی خواهد داشت؛ البته اگر در شرایط ضمن عقد نکاح حق مسکن به خانم داده شود، این قانون دیگر در مورد وی جاری نمی‌شود و ایشان حق ترک منزل بدون اجازه‌ی همسر را دارند. در غیر این صورت پیامدهای حقوقی ترک منزل عبارتند از:

  • ترک منزل توسط زن در قانون از مصادیق عدم تمکین است که در صورت اثبات آن در دادگاه، خانم از نفقه محروم خواهد شد.
  • پیامد بعدی در صورت اثبات ترک منزل توسط زن بدون دلیل مشروع و قانونی، امکان ازدواج مجدد مرد بدون اجازه از همسر اول است.
  • پس از ترک منزل توسط زن، اگر مرد دادخواست عدم تمکین زن بدهد و دادگاه با آن موافقت کند، مرد می‌تواند براساس نشوز اقدام به طلاق خانم نماید.

نکته‌ای که باید توجه داشت این است که حتی در صورت ناشزه شدن خانم، مهریه وی از مرد ساقط نخواهد شد و وی باید آن را پرداخت کند.

عواقب حقوقی ترک منزل توسط زن

امکان ترک منزل توسط زن بدون نیاز به اجازه‌ی مرد

قانون در مواردی اجازه‌ی ترک منزل توسط زن را بدون نیاز به اجازه‌ی  مرد به خانم داده است؛ یعنی ترک منزل در این موارد مصداق عدم تمکین قرار نخواهد گرفت. این موارد عبارتند از:

  • ترک منزل توسط زن برای انجام امورات پزشکی مهم به تشخیص پزشک، بدون نیاز به اجازه‌ی همسر قانونی است.
  • در مواردی که محل سکونت زن و مرد برای خانم ضرر یا آسیب‌های جسمی، مالی و حتی آبرویی داشته باشد و خانم از ترس جان خویش به محل دیگری برود، این ترک منزل توسط زن قانونی خواهد بود.
  • ترک منزل توسط زن برای انجام امورات شرعی واجب همچون حج هم مانع قانونی ندارد.

در سایر موارد ترک منزل توسط زن مصداق بارز عدم تمکین خواهد بود و با عواقبی که پیشتر بیان کردیم مواجه خواهد شد.

جمع بندی

ترک منزل توسط زن از مصادیق بارز عدم تمکین است. در صورتی که این مسئله در دادگاه اثبات شود، خانم با سه پیامد حقوقی شامل ناشزه شدن، محرومیت از نفقه و امکان ازدواج مجدد مرد بدون اجازه از خانم مواجه خواهد شد. با این حال قانون در مواردی هم اجازه‌ی ترک منزل را بدون نیاز به اجازه‌ی مرد به خانم داده است که پیشتر بیان شد.

مشاوران حقوقی سایت دادنیک با پیشنهاد راه‌های قانونی مناسب با شرایط شما، به شما کمک می‌کنند تا با عواقب قانونی ترک منزل توسط زن مواجه نشوید؛ کافیست با آنها تماس بگیرید.

سوالات متداول

پیامدهای حقوقی ترک منزل توسط زن چیست؟

این پیامدها عبارتند از محروم شدن وی از نفقه، اجازه‌ی ازدواج مجدد مرد بدون نیاز به اذن همسر اول، اقدام به طلاق خانم براساس نشوز وی. البته این ترک منزل توسط زن بدون اذن مرد باید در دادگاه اثبات شود در غیر این صورت خانم با این پیامدها روبرو نخواهد شد.

در چه مواردی ترک منزل توسط زن مصداق عدم تمکین نیست؟

در صورتی که خانم برای انجام امورات پزشکی به تشخیص پزشک، برای انجام امورات شرعی مهم همچون حج یا در صورتی که منزل برای خانم ضرر جانی، مالی یا آبرویی داشته باشد، ترک منزل مصداق عدم تمکین نخواهد بود.

در چه حالتی، خانم بدون اجازه‌ی مرد در هر صورتی می‌تواند منزل را ترک کند بدون آنکه مشمول قانون عدم تمکین شود؟

در صورتی که در شرایط ضمن عقد نکاح حق مسکن به خانم داده شود، این قانون دیگر در مورد وی جاری نمی‌شود و ایشان حق ترک منزل بدون اجازه‌ی همسر را دارند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.9/5 - (16 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

وکیل طلاق در ایران
وکیل طلاق در ایران
استرداد جهیزیه قبل از طلاق
استرداد جهیزیه قبل از طلاق
حقوق زن در خانواده
حقوق زن در خانواده
قانون ازدواج با اتباع خارجی
قانون ازدواج با اتباع خارجی

6 پاسخ

  1. توی بعضی شرایط تنها چاره یک خانم ترک کردن منزل هستش همیشه با دید لجبازی نگاه نکنید.

  2. من دیگه هیچ راهی نداشتم که طلاقم بده خونه رو ترک کردم امیدوارم بخاطر نشوز اقدام کنه تموم شه بره/

  3. سلام ترک منزل توسط یک خانم علاوه بر نفقه چیز دیگه ای رو هم تحت الشعاع قرار میده یاخیر

    1. درود
      بله. مقاله مربوط رو بادقت مطالعه بفرمایید.

  4. سلام خونه ای که شوهر من برای زندگی بعد از ازدواج گرفت یه محله خیلی خطرناک پایین شهره که واقعا جرات ندارم تا سرکوچه برم برای مجبور کردنش تصمیم گرفتم ترک منزل کنم.. قابلیت شکایت از من رو داره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)