زمانی که مالی بین دو تا چند نفر به صورت شریکی استفاده شود و یک مالک مشخص نداشته باشید، جزء اموال مشترک به حساب میآید. از آنجایی که چند نفر در این مال مشترک دخل و تصرف دارند، فروش آنها به سادگی قابل انجام نیست. به عبارت دیگر برای فروش اموال مشترک باید سهم هر یک از شرکا را جداگانه محاسبه کنید.
ذره ذره سهم و مال هر یک از شرکا و مالکین باید حساب شود و سپس با رضایت همه اعضا و همچنین به طور عادلانه ارزش این مال بین آنها تقسیم شود. البته فروش این نوع اموال به روشهای مختلفی انجام میشود که یکی از این روشها کمک گرفتن از وکلا خبره این حوزه است. در ضمن به منظور دریافت پاسخهای بیشتر در مورد فروش یا خرید اموال مشترک میتوانید با کارشناسان و متخصصان موسسه حقوقی دادنیک مشورت کنید. این کارشناسان به صورت آنلاین و از طریق واتس اپ نیز پاسخگو شما خواهند بود.
مال مشاع چیست؟
ممکن است با کلمه مشاع روبهرو شده باشید ولی معنای آن را ندانید، مشاع از هممعانی شراکت به حساب میآید. زمانی که مالی مشاع محسوب میشود در واقع چندین مالک دارد که به صورت اشتراکی از آن استفاده میکنند. مال مشاع میتواند به صورت مفروض دیده شود، منظور از تقسیم افراز مال مشاع، جدا کردن سهم هر یک از شرکا و وراث است. در راستای بهرهمندی بیشتر از مال مشاع بهتر است هر یک از وراث به سهم مشخصشده خود دسترسی داشته باشند. البته در بیشتر موارد مال مشاع نیز دارای سند مشترکی خواهد بود. در چنین حالتی که سند بین چند نفر مشترک است، سند ملک نیز مشاع محسوب میشود. تمام قسمتها و بخشهای مختلف مال مشاع به تمام شرکا تعلق دارد.
حتی میتوان گفت در یک سند مشاع، تمامی اعضای مال یا ملک مشاع در اختیار تمام مالکان قرار دارد و هنوز تقسیمبندی مشخصی صورت نگرفته است. البته در چنین شرایطی و با وجود سند مشاع اما و اگرهای زیادی به هنگام فروش و بهرهمندی بهتر از این املاک وجود دارد. در صورتی که به دانش بیشتری در این مورد نیاز دارید، با کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک ارتباط بگیرید.
حضور وکیل به منظور فروش اموال مشترک الزامی است؟
همانطور که گفتیم فروش اموال مشترک کار سادهای نیست و باید با رضایت اعضا و شرکا انجام شود. از اینرو به منظور تسریع و تسهیل در روند اجرای این معامله بد نیست از کمک وکیل ملکی استفاده کنید. حضور وکیل در بیشتر موضوعات حقوقی الزامی است زیرا تا حد زیادی به بهتر انجام شدن امور کمک میکند.
در نتیجه با انتقال وکالتنامه به وکیل مورد اعتماد و مقبول خود میتوانید به صورت توافقی دست به فروش اموال بزنید. در ضمن وکیل میتواند رضایت سایر شرکا را جلب کند تا بتوانید هر چه سریعتر به نتیجه دلخواه خود دست پیدا کنید. بنابراین حضور وکیل طی مراحل فروش این اموال مشترک تا حدودی ضروری خواهد بود.
در نظر داشته باشید برای انتخاب وکیل مورد نظر خود میتوانید از کمک کارشناسان و متخصصان حرفهای موسسه حقوقی دادنیک نیز کمک بگیرید. این افراد به صورت آنلاین و از طریق واتس اپ پاسخگو نیاز شما خواهند بود.
دستورالعمل فروش اموال مشترک
زمانی که یکی از شرکا در دادگاه درخواست خود را برای فروش اموال مشترک ثبت میکند و به منظور فروش این مال دست به کار میشود، دادگاه نیز طبق خواسته فرد متقاضی دستورالعمل مشخصی برای فروش این ملک صادر میکند.
البته این در صورتی است که سند معتبری در مورد مالکیت رسمی این ملک وجود نداشته باشد. به خاطر داشته باشید، دستورالعمل فروش این اموال در بیشتر مواقع قابل واخواهی نیست زیرا رای صادر شده بر علیه هیچ یک از اعضا و شرکا نخواهد بود بلکه تنها به تسریع و تسهیل روند کمک میکند.
به زبان ساده حق تجدید نظر و واخواهی در این احکام و دستورات وجود ندارد. در ضمن نمیتوان به صورت غیابی نیز برای صدور این دستور دست به کار شد.
نحوه تقسیم مال مشاع
در صورتی که مالی بین دو یا چند نفر قرار داشته و به صورت مشترک از آن استفاده کنند یا مالکیت آن را بر عهده داشته باشند، میتوان گفت مال آنها مشاع است. تقسیم مال مشاع نیز شرایط و مراحل ویژهای دارد. در واقع قبل از تقسیم این مال باید میزان سهم هر یک از آنها را برآورد کنید و بتوانید دارایی هر فرد را از دیگری تشخیص دهید.
حق اختصاصی هر یک از شرکا به هنگام تقسیم اموال مشترک باید در نظر گرفته شود. تقسیم مال مشاع به معنای انتقال حق مالکیت مجزا به هر یک از شرکا است. برای مثال زمانی که فردی فوت کند، اموال و دارایی او به عنوان سهم الارث بین ورثهاش تقسیم میشود. این اموال و دارایی شامل تمام ترکه منقول و غیرمنقول فرد متوفی خواهد بود.
به خاطر داشته باشید به هنگام تقسیم ماترک فرد متوفی به مسائل دیگری مانند تفکیک و افراز نیز اشاره میشود که شاید شما با این اصطلاحات آشنایی نداشته باشید. در ادامه این مقاله به صورت مفصل در مورد افراز و تعدیل تقسیم ترکه یا ماترک فرد متوفی توضیح میدهیم.
تقسیم به افراز
تا به اینجای مقاله با مفهوم مال مشاع، تقسیم اموال مشاع، و فروش آنها آشنا شدید. حالا نوبت به تقسیم افراز مال مشاع میرسد. زمانی که چند نفر مالکیت یک مال را بر عهده داشته باشند و نتوانیم میزان مالکیت هریک از آنها را تشخیص دهیم، با شرایط مال مشاع روبهرو میشویم.
برای مثال اگر ساختمانی جزء اموال مشاع محسوب شود، نمیتوان راهپله و اتاق آن را برای یکی از اعضا در نظر گرفت و بخش دیگری از ساختمان را به فرد دیگری منتقل کرد. زمانی که هر ملک و مالی به ارث میرسد، تمام وراث باید به صورت قانونی و عادلانه از حق خود بهرهمند شوند.
زمانی که مال مشاعی به صورت مشخصی تقسیمبندی میشود و هر یک از اعضا یا وراث به صورت قانونی به حق خود میرسند، تقسیم به افراز صورت میگیرد. به زبان ساده جدا کردن سهم مشاع و انتقال حق هر یک از شرکا را افراز میگویند. زمانی که هر مال به صورت انحصاری به فرد مشخصی تعلق گیرد، تقسیم به افراز صورت گرفته است.
تقسیم به تعدیل
زمانی که مال مشاع اجزای یکسانی نداشته باشد ولی از این اجزای غیر یکسان بتوانیم سهم هر یک از شرکا را به صورت یکسان پرداخت کنیم، تقسیم به تعدیل صورت میگیرد. برای مثال زمینی را تصور کنید که بخشهای انتهایی و دور از خیابان اصلی ارزانتر از بخشهای نزدیک به خیابان اصلی است.
از اینرو اعضایی که بخشهای انتهایی را دریافت میکنند، قطعههای وسیعتری نصیبشان میشود تا با دارایی افرادی که بخشهای ابتدایی زمین را تحت مالکیت خود دارند برابر باشند. در چنین حالتی مال مشاع به صورت تعدیل تقسیم شده است. تقسیم به تعدیل به معنای تقسیم مال مشاعی است که ارزش یکسانی ندارد.
در چنین شرایطی ممکن است شرکا و وراث سهمی ببرند که از لحاظ ظاهری و تعداد یکسان نباشد ولی ارزش و بهای آنها به طور حتم یکسان خواهد بود. برای مثال یکی از وراث دو قطعه فرش را به ارث میبرد و فرد دیگری 3 انگشتر فیروزه که از لحاظ ارزشی با فرش یکسان است ولی از لحاظ ظاهر با یکدیگر فرق دارند.
تقسیم به رد
به هنگام فروش اموال مشترک، علاوه بر تقسیم افراز و تقسیم به تعدیل روش دیگری نیز داریم. زمانی که مال مشاع دارای اجزای یکسانی نباشد و سهم شرکا با یکدیگر متفاوت باشد و در ادامه یکی از شرکا به دلیل سهم بیشتر خود، به مابقی شرکا مبلغی را پرداخت کند، در واقع تقسیم به رد صورت گرفته است.
برای مثال اگر فرد متوفی دارای 3 خانه و 3 فرزند باشد، هر یک از فرزندان او خانهای را به عنوان ارث خود دریافت میکنند. در صورتی که یکی از خانهها ارزش بیشتری نسبت به 2 خانه دیگر داشته باشد، وارثی که خانه ارزشمند را دریافت کرده است، باید مبلغی را به عنوان سرانه در اختیار دیگر وراث بگذارد.
در چنین شرایطی که فردی به خاطر سهم الارث بیشتر خود مبلغی را به سایر شرکا پرداخت میکند تقسیم به رد انجام میشود. تقسیم به رد در بیشتر مواقع کاربرد دارد و برای اجرای صحیح این تقسیمبندی، بهتر است از کمک کارشناسان استفاده کنیم. در ضمن اگر به کمک وکیل انحصار وراثت نیاز دارید، با کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک مشورت کنید.
در چه مواردی امکان فروش اموال مشترک وجود ندارد؟
به منظور فروش اموال مشترک اعضا و شرکا باید تقسیمنامهای رسمی در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم کنند و سهم الارث هریک از وارثین به طور کامل مشخص شود. در واقع به منظور فروش این اموال باید اعضا، شرکا، یا وراث به توافق برسند و این اموال به درستی بین آنها تقسیمبندی شود.
البته اگر وراث کودک، مفقود، یا بیمار باشند، تقسیمبندی براساس صلاحدید دادگاه انجام میشود و یکی از روشهای رد، تعدیل، یا افراز صورت میگیرد. در واقع دادگاه پیگیر این مسئله خواهد بود. تا زمانی که مال مشاع را از حالت اشتراک خارج نکنید، نمیتوانید برای فروش آن دست به کار شوید.
مجازات فروش ملک مشاع
همانطور که میدانید ملک مشاع دارای چند مالک است، از اینرو فروش اموال مشترک مستلزم رضایت تمام اعضا خواهد بود. به خاطر داشته باشید شما نمیتوانید مال مشاع بدون اجازه تک تک اعضا به فروش برسانید و در صورت انجام چنین خلافی مجرم به حساب میآیید و باید مجازات شوید. ولی مجازات این جرم چیست؟
بنابراین زمانی که یکی از وراث برای فروش اموال مشترک دست به کار شود و بدون رضایت و توافق سایر وراث ملک یا مال مشاع را بفروشد در واقع اقدام به فروش مال غیر کرده است. البته این نوع فروش نیز اقسام متنوعی دارد. برای مثال ممکن است، یکی از وراث تنها سهم خودش را بدون اجازه سایر وراث به فروش برساند.
در این حالت نمیتوان گفت فروش مال غیر رخ داده است زیرا با رای دادگاه فرد میتواند سهم الارث خود را به فروش برساند بدون اینکه هیچ خلافی از او سر زده باشد. اما اگر فردی سهم یکی دیگر از افراد را به فروش برساند و بدون اجازه فرد ملک یا مال مفروض او را بفروشد، در واقع جرم فروش مال غیر را بر گردن او خواهد بود.
فروش اموال مشترک قولنامهای
اموال مشترکی که به صورت رسمی ثبت نشده و قولنامهای باشد را نمیتوان به راحتی به فروش رساند. در واقع فروش این نوع از اموال مشترک باید تحت نظر دادگاه و با صلاحدید مراجع قانونی صورت بگیرد. در ضمن کارشناسان مربوطه نیز باید به هنگام فروش این اموال مشترک حضور داشته باشند.در برخی مواقع نیز این اموال مشترک قولنامهای به صورت مفروض تقسیمبندی میشوند. بدینترتیب به منظور فروش آنها باز هم باید مقررات مهم رعایت شوند و این فروش به توافق طرفین صورت گیرد.
هزینه دستور فروش ملک مشاع
زمانی که تنها یکی از مالکین یا وراث برای فروش ملک مشاع تقاضا و درخواست داشته باشد، دادگاه براساس خواسته این فرد نمیتواند ملک را به فروش برساند. ولی اگر این شخص دادخواست خود را تنظیم کند و مابقی افراد برای فروش ملک مشاع هنوز آمادگی نداشته باشند، دادگاه میتواند تنها دستور فروش این ملک را صادر کند.
ناگفته نماند دادگاه حقی در فروش این ملک ندارد، بلکه تنها دستور فروش آن را براساس درخواست فرد متقاضی صادر میکند. در نظر داشته باشید به منظور صدور دستور فروش ملک مشاع دادگاه هزینهای دریافت نمیکند. به طور کلی برای دریافت دستور فروش ملک مشاع، هزینه زیادی متقبل نخواهید شد.
البته باید برای ثبت دادخواست خود و تنظیم درخواست فروش ملک مشاع هزینهای پرداخت کنید. این هزینه خیلی زیاد نیست. در نتیجه به منظور دریافت دستور فروش ملک مشاع لازم نیست هزینه زیادی پرداخت کنید.
مدت زمان به اجرا درآمدن روند فروش اموال مشترک
فروش اموال مشترک، به دلیل وجود چندین مالک و همچنین وجود اختلاف میان آنها به طور حتم دشوار است. در ضمن اموال مشترک نسبت به مالهایی که تنها دارای یک مالک هستند قیمت پایینتری خواهند داشت. از آنجایی که فروش یا حتی اجاره اموال مشترک بدون اجازه سایر شرکا و مالکین امکانپذیر نیست، روند فروش آنها طولانی میشود.
تصور کنید فردی که فوت کرده است دارای 5 فرزند باشد، هر یک از این افراد از ماترک متوفی سهمی دارند در نتیجه رضایت و توافق تک تک وراث مهم و الزامی خواهد بود. روند کسب رضایت و اقدام برای فروش این اموال به طور حتم طول میکشد. زیرا هیچ یک از وراث حق ندارد بدون توافق با سایرین برای فروش دست به کار شود.
برای تسریع روند فروش اموال مشترک بهتر است ملک را از حالت مشاع خارج کرده و سپس برای فروش و تقسیمبندی آن دست به کار شوید. زیرا روند فروش ملک مشاع خیلی پیچیده است و بدونشک زمان زیادی لازم دارد ولی خیلی هزینهبر نیست.
نحوه تقسیم اموال مشترک
تقسیم اموال مشترک یکی از رایجترین موضوعات حقوقی حاضر در جامعه است. در واقع قبل از اقدام برای فروش این اموال مشترک بهتر است، آنها را تقسیمبندی کنیم. بدونشک میدانید که ملک مشترک دارای چندین مالک است از اینرو باید قبل از هرکاری این اموال را تقسیمبندی کرد. در ادامه نحوه تقسیمبندی اموال مشترک را شرح میدهیم.
تقسیم به تراضی
زمانی که تمام مالکان، شرکا، و وراث از تقسیمبندی اموال مشترک راضی باشند و هر یک از آنها به صورت جداگانه بتوانند در مال خود تصرف داشته باشند، در واقع تقسیم به تراضی صورت میگیرد. در صورتی که تمامی وراث یا افراد به هنگام تقسیمبندی حضور داشته باشند تقسیم به تراضی انجام میشود.
همانطور که از نام این تقسیم مشخص است، در صورتی که همه شرکا نسبت به تقسیم این اموال رضایت داشته باشند تقسیم به تراضی به خوبی انجام میشود. در نظر داشته باشید بعد از تقسیم به تراضی و فروش ملک مشاع وراث نمیتوانند نظر خود را به قبل برگردانند. تقسیم به تراضی در بیشتر مواقع با کمک کارشناسان حرفهای انجام میشود.
تقسیم اجباری
تقسیم اجباری برخلاف تقسیم به تراضی است. اگر تمام شرکا یا وراث به منظور تقسیمبندی و فروش اموال مشترک رضایت خود را اعلام نکند، ولی مابقی افراد با این شرایط کنار بیایند، مرجعی به عنوان حاکم این قضیه روی کار میآید.
پس در صورت عدم رضایت و توافق شرکا، حاکم حکم تقسیمبندی را به صورت اجباری صادر میکند. البته این تقسیمبندی نباید به ضرر هیچ یک از شرکا، اعضا، یا وراث باشد. در صورتی که چنین حالتی رخ دهد و با تقسیمبندی به وراث آسیب برسد، تقسیمبندی به تراضی قابلقبول خواهد بود.
در ضمن اگر یکی از مالکین پیشنهاد تقسیمبندی خود را صادر کند ولی مابقی افراد با او مخالفت کنند، تکلیف چیست؟ در چنین شرایطی فرد مورد نظر میتواند به دادگاه درخواست تقسیم خود را صادر کند، در ادامه دادگاه نیز اسناد و مدارک لازم را بررسی میکند و در صورتی که این تقسیمبندی به ضرر سایرین نباشد، به طور حتم برای تقسیم اجباری وارد عمل میشود. میتوانید از کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک مشورت بگیرید.
منظور از سهم ارث چیست؟
زمانی که فردی فوت میکند، اموالی را از خود به جای میگذارد. این اموال نیز بین بازماندگان فرد متوفی تقسیمبندی میشود و در واقع انحصار وراثت انجام میشود. به میزان دارایی که بعد از کسر بدهیهای متوفی و وصیتنامه او به بازماندگان یا وراث تعلق میگیرد سهم ارث گفته میشود. برای تقسیم سهم ارث نیز باید به قوانین مختلفی توجه داشته باشید.
از قدیم ارث بردن از اشخاص متوفی یکی از رایجترین، راحتترین، و بهترین روشها برای کسب درآمد بود. به دارایی که فرد متوفی برای بازماندگان خود باقی میگذارد سهم ارث گفته میشود. پیش از این نیز گفتیم قبل از اینکه وراث سهم ارث خود را دریافت کنند باید بدهیهای فرد متوفی را از این دارایی کم کنند.
تقسیم اموال مشترک منقول
قبل از اینکه به موضوع تقسیم اموال مشترک منقول اشاره کنیم، باید با مفهوم اموال منقول آشنا شوید. به اموالی که امکان انتقال و نقل مکان آنها وجود دارد، اموال منقول گفته میشود. این اموال را میتوان به 2 صورت تقسیمبندی کرد: تقسیم به تراضی، تقسیم اجباری.
در این راهنما به تقسیم تراضی که براساس رضایت وراث و طرفین انجام میشود اشاره کردیم. همچنین تقسیم اجباری که براساس حکم دادگاه صورت میگیرد را به طور مفصل توضیح دادیم. بنابراین فروش اموال مشترک منقول و تقسیمبندی هم با رضایت طرفین و هم با کمک دادگاه میسر میشود.
به هنگام تقسیمبندی اموال منقول، اگر توافقی بین وراث وجود نداشته باشد، کارشناس رسمی دادگستری باید برای این تقسیمبندی دست به کار شود. در واقع دادگاهی صالح به عنوان مرجع قانونی این تقسیمبندی روی کار میآید.
در نظر داشته باشید فرد متقاضی برای تقسیمبندی اموال منقول نمیتواند از واحد ثبتی محل زندگی خود کمک بگیرد بلکه باید به دادگاهی صالح مراجعه کند.
تقسیم اموال غیر منقول
اموال غیر منقول نیز همانند اموال منقول تقسیم میشوند. به عبارت دیگر شما به 2 صورت تقسیم به تراضی و تقسیم به کمک دادگاه میتوانید، این تقسیمبندی را انجام دهید. به منظور تقسیم اموال غیر منقول باید تقسیمنامهای نوشته شود و در آن مشخصات کامل تقسیمکنندگان را ذکر کنند.
در ضمن مشخصات کامل مال مورد تقسیم نیز باید به صورت جزئی ذکر شود. قدر سهم هر یک از افراد را باید تعیین کنند و شرح قسمتهای مشترک را بنویسند. به طور کلی طی تقسیمنامه اموال مشترک غیر منقول باید تمام موارد به صورت حدودی ذکر شوند، برای مثال متراژ حدود انباری و پارکینگ نیز مهم است.
هزینه دادرسی فروش اموال مشترک
براساس قوانین وضعشده هزینه دادرسی فروش اموال مشترک بین افراد متقاضی تقسیم میشود. از آنجایی که این اموال به صورت اشتراکی بین افراد وجود دارد و هر یک از آنها بعد از فروش سهم خود را دریافت میکنند پس هزینه دادرسی نیز به عهده همه آنها خواهد بود.
ناگفته نماند برخی هزینه حق الوکاله وکیل را جزء همین هزینه دادرسی به حساب میآورند. برای انتخاب وکیل مورد نظر که بتواند در این مسیر شما را راهنمایی کند میتوانید از کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک کمک و راهنمایی بگیرید. همچنین این افراد به شما کمک میکنند تا هزینه دادرسی را جزئیتر محاسبه کنید.
مدارک مورد نیاز برای فروش اموال مشترک
همانطور که میدانید برای ثبت و انجام هر کار اداری باید مدارک لازم را جمعآوری کنید. فروش اموال مشترک نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. در واقع شما برای این عمل باید مدارک زیر را ارائه دهید:
- دادخواست دقیقی که توسط وکیل منتخب شما تنظیم شده است
- مدارک هویتی و شناسایی افراد
- مدارک مربوط به مالکیت مال مشاع برای مثال سند مالکیت خانه
- مدارک دیگری نیز نیاز است که جزء سایر مدارک محسوب میشوند
روش خارج کردن ملک مشاع از حالت اشاعه
یکی از روشهای خارج کردن ملک مشاع از حالت اشاعه افراز است. زمانی که چند نفر مالک یک ملک مشاع هستند، هیچیک از آنها نمیتواند بخش خاصی را برای خود در نظر گیرد زیرا این ملک به صورت مشترک در بین آنها وجود دارد. در ضمن نمیتوان بدون هماهنگی با سایر شرکا هیچ اقدامی انجام داد.
از اینرو برای حل معضلات مربوط به ملک مشاع، بهتر است قبل از هر کاری ملک را از حالت مشاع خارج کرد. به منظور خارج کردن ملک مشاع از حالت اشاعه بهتر است از روش افراز استفاده کنید. در نتیجه املاک به صورت مساوی و معین بین شرکا تقسیمبندی میشوند.
به خاطر داشته باشید افراز شاید در ظاهر عمل سختی به نظر برسد ولی به طور کلی کار دشواری نیست. کافی است با کمک روش و قانون افراز سهم هر یک از شرکا را مشخص کنید و به او تحویل دهید. بدینترتیب ملک مشترک از حالت اشاعه خارج میشود.
حق شریک در فروش اموال مشترک
تصور کنید فردی فوت میکند و خانهای برای 2 فرزند پسر خود باقی میگذارد. با گذر زمان یکی از این فرزندان برای فروش خانه دست به کار میشود، در حالی که فرد مقابل او با فروش این خانه موافق نیست. اکنون شاید در خود بپرسید آیا مخالفت این شریک در فروش شریک دیگر تداخل ایجاد میکند؟
یکی از حقوق شریک در فروش اموال مشترک این است که او پول را بپردازد و سهم فرد مقابل را به طور کامل ببخشد. زیرا در چنین شرایطی لازم نیست شخص سوم وارد معامله و سهم الارث آنها شود. حق شریک در فروش اموال را حق شفعه نیز میگویند.
در این مقاله سعی داشتیم شما را با روشها، راهنماییها، و سایر موارد مربوط به فروش اموال مشترک آشنا کنیم. همچنین در مورد روشهای تقسیمبندی و فروش این اموال نیز به طور مفصل توضیح دادیم. برای کمک گرفتن از حضور وکلا با کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک تماس بگیرید.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
5 پاسخ
برادرم قبل از تقسیم شدن ارث یه آپارتمان از دارایی مادرم رو معامله کرده بصورت قولنامه ای شامل فروش اموال مشترکه دیگه درسته؟
درود
بله.
سلام یه ماشین از پدرم به من و سه تا برادرم ارث رسیده.بقیه حرفی از فروش و تقسیم ارث نمیزنن بعد از شیش ماه.من میتونم به تنهایی اقدام به فروش بکنم یعنی شامل فروش اموال مشترک میشه یا باید همشونو راضی کنم؟
درود
سهم شما به تنهایی قابلیت فروش دارد.
تماس گرفتم با کارشناسای سایت راجب فروش اموال مشترک کمک گرفتم.مرسی از خدماتتون