معافیت طلاق

معافیت طلاق

همانطور که می‌دانید گذراندن دوران سربازی برای افراد مذکر بالای ۱۸ سال الزامی است. با این حال مواردی وجود دارند که فرد با دارا بودن شرایط آنها می‌تواند از خدمت سربازی معاف شود. معافیت طلاق یکی از این موارد است که افراد واجد شرایط می‌توانند در مرحله اول، معافیت موقت سپس بعد از آن با گرفتن معافیت دائم، از رفتن به سربازی معاف شوند.

البته گرفتن معافیت طلاق هم شرایط خاص خود را دارد که در این مطلب از مؤسسه حقوقی دادنیک قصد داریم به توضیح آن بپردازیم.

معافیت طلاق چیست؟

معافیت طلاق را می‌توان به عنوان یکی از معافیت‌های کفالت معرفی کرد. در واقع این نوع معافیت، شامل مشمولانی می‌شود که والدین آن‌ها از یکدیگر طلاق گرفته اند. البته لازم به ذکر است که معافیت طلاق تنها به افرادی که والدین آن‌ها از هم جدا شده اند، تعلق نمی‌گیرد.

چرا که اگر فرد مشمول مادربزرگی داشته باشد که از همسرش طلاق گرفته است یا دارای خواهری باشد که متارکه کرده است و به جزء مشمول سرپرست دیگری نداشته باشند، امکان بهره مندی از این نوع معافیت وجود دارد.

با توجه به شرایط معافیت طلاق، برخی از پدر و مادرها به دلیل نگرانی خود در خصوص سربازی پسرشان، اقدام به گرفتن طلاق صوری می‌کردند. از این رو مشمولان به دلیل طلاق گرفتن پدر و مادرشان از یکدیگر، از خدمت سربازی معاف دائم می‌شدند.

بر این اساس با گذشت زمان، قوانین سازمان نظام وظیفه تغییر کرد. در این صورت طبق قوانین جدید، امکان اخذ معافیت طلاق به این صورت وجود ندارد و لازم است از زمان طلاق پدر و مادر، مدت ۳۰ ماه گذشته باشد.

معافیت طلاق چیست

شرایط دریافت معافیت کفالت طلاق

گرفتن معافیت کفالت طلاق، به این راحتی امکان پذیر نیست. در واقع فرد مشمول برای اینکه بتواند جهت کفالت اقدام کند، لازم است از یک سری شرایط اصلی برخوردار باشد. شرایط دریافت معافیت کفالت طلاق عبارت است از:

  • فرد مشمول غیبت نداشته باشد.
  • لازم است مشمول تنها فرزند مذکر بالای ۱۸ سال خانواده باشد تا بتواند جهت معافیت کفالت مادر خود اقدام کند.
  • از نظر سنی، فرد به ۱۸ سال تمام رسیده باشد.
  • مادر فاقد همسر باشد. (به علت فوت پدر یا طلاق مادر)
  • طلاق به صورت مکتوب و رسمی ثبت شده باشد.
  • مادر بعد از طلاق، ازدواج مجدد نکرده باشد.
  • از طلاق مادر ۳۰ ماه گذشته باشد.

توجه: دقت داشته باشید برای گرفتن معافیت طلاق، مشمول باید با مادرش در یک محل زندگی کنند. چرا که با توجه به اینکه تنها سرپرست مادر محسوب می‌شود، سازمان نظام وظیفه روی این مورد تأکید ویژه خواهد داشت.

نحوه دریافت معافیت طلاق

نحوه دریافت معافیت طلاق به این صورت است که متقاضی بعد از اطمینان از واجد شرایط بودن، ابتدا لازم است به یکی از مراکز پلیس ۱۰+ مراجعه کرده و تقاضای اخذ معافیت کند. سپس همه مدارک مربوط به این نوع معافیت را ارائه دهد.

بعد از ثبت شدن درخواست مشمول در سامانه نظام وظیفه عمومی ناجا، روند رسیدگی به پرونده شروع می‌شود. سپس از طریق سازمان نظام وظیفه، استعلام‌های لازم ثبت احوال جهت بررسی صحت تقاضای مشمول انجام می‌شود. در نهایت جهت حضور مشمول برای بررسی تقاضای او، دعوت نامه ارسال می‌شود.

در این صورت مشمول باید در تاریخ و ساعت مقرر، به مکان مورد نظر مراجعه کند. در هیئت رسیدگی نیز، شرایط معافیت طلاق مشمول مورد بررسی قرار می‌گیرد و در پایان، نظر قطعی در چارچوب رأی صادر خواهد شد.

نحوه دریافت معافیت طلاق

مدارک مورد نیاز مشمول برای معافیت کفالت مادر

برای گرفتن معافیت کفالت مادر، بعد از اطلاع از دارا بودن شرایط، لازم است مدارک مورد نیاز را به یکی از مراکز پلیس ۱۰+ ارائه داد. مدارک مورد نیاز مشمول برای کفالت مادر به شرح زیر است:

  • کپی از تمام صفحات فرد مشمول، خواهر و برادر تنی یا ناتنی
  • کپی از کارت ملی مشمول، خواهر و برادر تنی یا ناتنی
  • ۲ قطعه عکس ۳×۴ تمام رخ از مشمول
  • گواهی آخرین مدرک تحصیلی یا اشتغال به تحصیل

توجه: مشمول، باید گواهی را در دفترخانه اسناد رسمی، برابر با اصل کند.

  • تکمیل برگ شماره ۱ دفترچه خدمت یا برگ مربوط به اطلاعات فردی
  • تکمیل برگ شماره ۲ دفترچه خدمت یا برگ درخواست معافیت
  • تکمیل برگ معاینه و واکسیناسیون
  • تکمیل برگ شماره ۳ دفترچه خدمت یا برگ استشهاد مربوط به تأیید وضعیت

توجه: استشهاد محضری لازم است به امضاء سه نفر از بستگان سببی یا نسبی مشمول برسد. در صورت عدم دسترسی به بستگان نیز سه نفر از معتمدین محل که مورد تأیید کلانتری محل باشند، کفایت می‌کند.

  • پاسخ استعلام ثبت احوال محل صدور شناسنامه پدر و مادر

توجه: این مورد در خصوص مشخص شدن تعداد فرزندان، تعداد ازدواج، طلاق، احراز ثبت و تغییرات سنی توسط سازمان نظام وظیفه انجام می‌شود. لازم به ذکر است بر اساس قوانین موجود در سازمان نظام وظیفه، در صورت نداشتن پاسخ استعلام ثبت احوال، کمیسیون کفالت مادر، تشکیل نخواهد شد.

  • افتتاح حساب عابر بانک سپه
  • برگ معاینه پزشکی مربوط به برادر یا برادران بالای ۱۸ سال مشمول با تأیید شورای پزشکی وظیفه عمومی

این مورد به این دلیل است که تأیید کند برادر یا برادران بزرگ تر به دلیل بیماری یا نقص عضو، شرایط نگهداری از مادر را ندارند.

جمع بندی

در گذشته خانواده‌های زیادی برای رفع نگرانی خود از بابت سربازی تک فرزند پسرشان، اقدام به گرفتن طلاق صوری از یکدیگر می‌کردند. در سال‌های اخیر با توجه به عوض شدن قوانین، شرایط دیگر مانند گذشته نیست و لازم است از طلاق پدر و مادر ۳۰ ماه گذشته باشد. با این حال، این نوع معافیت هم شرایط خاص خود را دارد که بهتر است در این مورد با یک مشاور متخصص در این زمینه مشورت کنید.

سوالات متداول

معافیت طلاق چیست؟

معافیت طلاق در واقع یکی از انواع معافیت کفالت است که در آن برای معافیت، لازم است با دارا بودن یک سری شرایط، پدر و مادر مشمول از هم جدا شده باشند.

آیا معافیت طلاق دائمی است؟

بله. در صورت دارا بودن شرایط و ارائه مدارک کافی، معافیت دائمی خواهد بود.

آیا مادر و پسر لازم است با هم زندگی کنند؟

بله با توجه به اینکه پسر قرار است از مادر نگهداری کند، این دو باید در یک محل و خانه، زندگی کنند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (7 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن
طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن
عدم حضور زوج در دادگاه نفقه
عدم حضور زوج در دادگاه نفقه
وکیل ملکی
خلع ید چیست
شخصی درحال دادن مهریه در طلاق
ریز و درشت مهریه در طلاق خلع

2 پاسخ

  1. من وقتی ۴ سالم بود پرد و مادرم جدا شدن.
    می تونم معافبت طلاق بگیرم تو سربازی؟
    با مادرم زندگی می کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)