جستجو کردن
Close this search box.

طلاق عاطفی چیست؟

خانه / طلاق (خانواده) / طلاق عاطفی چیست؟
طلاق عاطفی چیست؟

بعضی اوقات زوجین به لحاظ قانونی قصد جدا شدن از یکدیگر را ندارند، اما در شرایط زندگی مشترکشان نیز هیچ روابط عاطفه‌ای با یکدیگر برقرار نمی‌کنند. طلاق عاطفی یا به لحاظ اجتماعی طلاق خاموش، یکی از شرایط جدایی زن و مرد از یکدیگر است که در ادامه به بررسی ابعاد آن می‌پردازیم.

زوجین چه در اول زندگی مشترکشان بوده و چه مدّت زمان بسیار طولانی را در کنار یکدیگر باشند، همیشه در خطر طلاق توافقی و عوارض بعد از آن قرار دارد که برای جلوگیری از آن‌ها راه روش‌های درمانی وجود دارد، اما در این مقاله به بررسی طلاق عاطفی می‌پردازیم که چگونه است و اصلاً چه معنا و معایبی دارد.

حتما توجه کنید که طلاق عاطفی یا همان طلاق خاموش، معایب زیادی از جلمه افسردگی، اضطراب و افت تحصیلی فرزندان دارد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که قصد جدایی دارید، با کمک وکیل متخصص طلاق، برای طلاق شرعی اقدام کنید. برای این منظور می‌توانید با کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق عاطفی چیست؟

طلاق عاطفی که در جامعه به نوعی با نام طلاق خاموش نیز شناخته می‌شود، نوعی از جدایی فیزیکی و نه قانونی زوجین از یکدیگر است که نسبت به هم هیچ علاقه‌ای ندارند و عملاً وجود داشتن یا نداشتنشان تفاوت احساسی را به همراه نخواهد داشت. بعضی از مواقع زوجین به خاطر شرایط خانوادگی، موضوعات منفی اجتماعی یا حتی به خاطر داشتن فرزند، مجبور هستند با وجود تمام مشکلات به گونه‌ای در زیر یک سقف زندگی کنند، بنابراین با داشتن تنفر از یکدیگر نیز حاضر نیستند تا تن به طلاق قانونی دهند.

اگر درمان عاطفی آن‌ها به موقع انجام نشود یا به نوعی زوج و زوجه به تفاهم نرسند، طلاق عاطفی می‌تواند زمینه‌ساز طلاق قانونی یا همان طلاق توافقی شود.

طلاق عاطفی چیست؟

دلایل طلاق عاطفی

سردی رابطه بین زن و مرد دلایل متفاوتی دارد و هر کدام از آن‌ها چراغ طلاق عاطفی را روشن می‌کند. عدم تأمین نیازهای عاطفی زوجه از سوی زوج یا بلعکس اولین و مهم‌ترین رکنی است که می‌توانیم به آن اشاره کنیم. فراموش کردن روزهای خاص مثل تولد، سالگرد نامزدی، عقد یا ازدواج و چنین رویدادهای مشترکی در این دسته از نیازهای عاطفی قرار می‌گیرد.

بی توجهی یکی از طرفین به دیگری مسئله دوم است. شاید زوج یا زوجه شریک زندگی خودش را عاشقانه دوست داشته باشد، اما طرف مقابل بدون ابراز احساسات یا سردی در پاسخ به توجهات یا به دعوا کشاندن موضوعات ساده، فاصله عاطفی خودش را با همسرش زیاد می‌کند.

اصلی‌ترین دلایل طلاق توافقی شامل موارد زیر هستند:

  • مشکلات ارتباطاتی
  • عدم داشتن احساس مشترک نسبت به یکدیگر
  • نارضایتی در تأمین خواسته‌های جنسی
  • رفتارهای خشونت آمیز
  • بی اعتمادی
  • بالا گرفتن حس خیانت
  • عدم مسئولیت پذیری هر یک از زوجین
  • اعتیاد به مواد مخدر که زندگی فرد مقابل را تحت تأثیر منفی قرار می‌دهد
  • عدم باروری یا فرزندآوری یا مخالفت با آن
  • عدم داشتن تعهد به زندگی مشترک

انواع طلاق عاطفی

طلاق عاطفی بسته به نوع رابطه بین زوجین رخ خواهد داد. طلاق جنسی یکی از این موارد است که زوجین به هر دلیلی از نزدیکی با شریک زندگی خود صرف نظر می‌کنند. عدم توجه یکی دیگر از طلاق‌های عاطفی است که فرد نسبت به حال و احوال کنونی شریک زندگی‌اش بی تفاوت است و اقدامی برای بهبود آن انجام نمی‌دهد. به عبارت دیگر در این زمینه، زوجین مشکلات خودشان را باید شخصاً حل کنند و توجه‌ای به نیازها یا کمک‌های طرف مقابل ندارند.

طلاق مسئولیت پذیری نوع دیگر از طلاق عاطفی است که فرد وظایف قانونی خودش را در هنگام زوجیت انجام نمی‌دهد. به عنوان مثال مردان بعد از عقد، مسئولیت‌هایی مثل پرداخت نفقه، تهیه کردن امورات زندگی و غیره دارند که در عوض بانوان نیز تعهداتی مثل تمکین از مرد یا تربیت فرزندان را برعهده خواهد داشت. هر کدام از این موارد انجام نشود، طلاق مسئولیت پذیری رخ خواهد داد.

طلاق اجتماعی هم یکی دیگر از شاخه‌های جدایی عاطفی است، به طوریکه زوجین بدون سپری کردن وقت خود با سایر دوستان، فامیل، آشنا یا حتی بدون مراجعه و استفاده از امکانات اجتماعی خودشان را در خانه مبحوس کرده یا منفرداً کارهای یادشده را انجام خواهند داد. به هر حال برای هر موضوعی که در بخش دلایل طلاق عاطفی شرح داده‌ایم، شاخه‌های مختلفی وجود دارد که زوجین در آن‌ها قرار می‌گیرند.

انواع طلاق عاطفی

معایب طلاق عاطفی

جدا شدن یا طلاق در هر صورت شرایط عاطفی و احساسی منفی در هر دو نفر بوجود می‌آورد که اثرات مخرب آن‌ حتی سال‌ها طول می‌کشد تا بهبود پیدا کند. حس خیانت چه از سوی مرد یا زن باشد، می‌تواند در آینده شرایط ازدواج مجدد را از بین ببرد.

وقتی بحث مخالفت از فرزندآوری مطرح باشد و دلایل آن هم برای زوجین مشخص نشود، احساسات روانی و شائبه‌های ذهنی روی زندگی عادی افراد تأثیر خواهد گذاشت و بعداً می‌تواند اختلالات خاص جنسی و غیر جنسی را به همراه داشته باشد.

حتی با وجود شرایط طلاق عاطفی مثل حضور والدین در منزل، کودکان و فرزندان نیز از تنش همیشه فعال بین آن‌ها آسیب خواهند دید و این مورد می‌تواند روی زندگی مشترک آن‌ها یا حتی میزان موفقیت تحصیلیشان تأثیر بسیار زیادی بگذارد.

در برخی از موارد نیز طلاق احساسی و عاطفی می‌تواند افراد را به سمت استفاده از مواد مخدر سوق دهد که در نتیجه این امر، کیفیت زندگی کاهش پیدا کرده و پرخاشگری به اوج خود می‌رسد و حتی با مصرف مواد توهم‌زا، خطرات جانی هم برای هریک از آن‌ها بوجود می‌آید.

جمع بندی

همان‌طور که توضیح دادیم طلاق عاطفی تبعات و معایب زیادی دارد. طلاق خاموش ممکن است روی زندگی زوجین و حتی فرزندان تاثیرات منفی زیادی بگذارد. پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که در زندگی دچار مشکلات هستید با مشاور خانواده مشورت کنید و یا در صورتی که قصد جدایی دارید با وکیل طلاق توافقی دادنیک برای طلاق قانونی و شرعی صحبت کنید.

سوالات متداول

دلایل طلاق عاطفی چیست؟

دلایل طلاق عاطفی شامل مواردی مانند مشکلات شخصی زوجین، بی اعتمادی، رفتار خشونت آمیز، مشکلات جنسی، ازدواج اجباری است.

نشانه های طلاق عاطفی چیست؟

دعواهای طولانی، سرد شدن، عدم اعتماد، عدم رابطه، عدم داشتن روابط صمیمانه از نشانه های طلاق عاطفی هستند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (12 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

اثبات طلاق صوری
اثبات طلاق صوری
طلاق بدون حضور زوجین
طلاق بدون حضور زوجین
تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد و زن
تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد و زن
اجرت المثل چیست
اجرت المثل چیست و چند نوع دارد؟

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)