جلسه اول دادگاه تقسیم ترکه

جلسه اول دادگاه تقسیم ترکه

وقتی که شخص از دنیا می‌رود، اموالی که به نام او بوده را ترکه می‌گویند. تقسیم ترکه یکی از کارهایی است که باید پس از انحصار وراثت انجام داد. پس از انحصار وراثت و پرداخت دیون فرد، هر مالی که باقی می‌ماند را باید میان وراث فرد تقسیم کرد.

اما این کار با نکات قانونی بسیاری همراه است که عدم اطلاع از آن‌ها می‌تواند مشکلات بسیاری را به دنبال داشته باشد. در این مطلب از دادنیک، قصد داریم در خصوص جلسه اول دادگاه تقسیم ترکه نکاتی را بیان کنیم.

جلسه اول دادگاه تقسیم ترکه

همان‌طور که گفتیم پس از فوت فرد، باید انحصار وراثت انجام شود و پس از آن دیون پرداخت شود. برای حفظ این اموال و انحصار وراثت به شکل صحیح هر کدام از وراث می‌توانند در خواست تقسیم ترکه را به همراه مدارک انحصار وراثت به دادگاه ارائه دهند. قصد این افراد تقسیم اموال به شکل صحیح و رسیدن وراث به حق قانونی خود است. معمولاً در این صورت دادگاه اموال را ضبط می‌کند تا کارهای انحصار وراثت و مراحل قانونی به درستی طی شود.

اگر در جلسه اول دادگاه تقسیم ترکه، وراث به توافق رسیده باشند، دادگاه توافق آن‌ها را صورت جلسه می‌کنند. پس از به امضاء رسیدن این صورت جلسه توسط آن‌ها اموال به میزان مشخص شده در قانون میان وراث تقسیم می‌شود. حال اگر فردی توافق را امضا نکند و با آن مخالف باشد، دادگاه مسئول رسیدگی به اموال و تقسیم آن به سهم‌های مشخص شده را بر عهده می‌گیرد.

جلسه اول دادگاه تقسیم ترکه

چگونه جلسه اول دادگاه تقسیم ترکه برگزار می‌شود؟

باید بدانید که تقسیم ترکه را تا زمانی که مراحل مقدماتی مربوط به آن انجام نشده باشد، نمی‌توان پیگیری کرد. به همین دلیل یکی از الزامات برگزاری جلسه اول دادگاه تقسیم ترکه، انحصار وراثت است. پس از اخذ گواهی انحصار وراثت می‌توان در خصوص ترکه اقدامات قانونی را انجام داد. یکی از بهترین کارهایی که می‌توان برای برگزاری دادگاه تقسیم ترکه و رسیدن به حق قانونی انجام داد، استفاده از کمک وکلای مجرب و کاربلد است. وکیل انحصار وراثت دادنیک می تواند در پرونده های انحصار وراثت و انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور شما را راهنمایی کند.

برای این که بتوانید برای تقسیم ارث یا ترکه از طریق دادگاه اقدام کنید باید ابتدا از شورای حل اختلاف گواهی عدم سازش را دریافت کنید. با داشتن این گواهی می‌توان اقدامات قانونی لازم را برای تقسیم ترکه زیر نظر دادگاه انجام داد. در این زمینه پیشنهاد می کنیم دو مقاله قانون تقسیم ارث و قانون جدید تقسیم ترکه را مطالعه کنید.

نحوه تقسیم ترکه

باید بدانید که همیشه نیاز به برگزاری دادگاه برای تقسیم ترکه نیست و در صورتی که وراث در خصوص تقسیم ترکه به توافق برسند، نیازی به برگزاری هیچ جلسه‌ای در دادگاه وجود ندارد. نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که دادگاه تقسیم ترکه دعوایی غیر مالی است و هزینه دادرسی آن نیز با توجه به هزینه دعاوی غیر مالی محاسبه و دریافت می‌شود.

بسیاری افراد برای رسیدن به حق و حقوق قانونی خود اقدام به مراجعه به دادگاه می‌کنند. در جلسه اول دادگاه تقسیم ترکه در صورتی که میان وراث توافق حاصل شود همان توافق به عنوان صورت جلسه ذکر می‌شود و همه وراث آن را امضاء می‌کنند. در غیر این صورت دادگاه وظیفه تقسیم اموال را بر عهده می‌گیرند.  شما می‌توانید برای انجام بهتر این کار با مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره رایگان در واتس اپ و مشاوره تلفنی دادنیک اطلاعات کامل تری در این باره به دست آورید. همچنین اگر خارج از ایران زندگی می‌کنید پیشنهاد می‌کنیم با وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور موسسه حقوقی دادنیک مشورت کنید.

سوالات متداول

چه مدارکی برای برگزاری جلسه اول تقسیم ترکه لازم است؟

باید ابتدا کارهای انحصار وراثت را انجام داد و سپس از شورای حل اختلاف، گواهی عدم سازش وراث را دریافت کرد.

دعوای تقسیم ترکه چه نوع دادگاهی است؟

باید بدانید که دادگاه تقسیم ترکه، دادگاهی غیر مالی است و به همین دلیل هزینه آن نیز با توجه به هزینه دادگاه‌های غیر مالی محاسبه و دریافت می‌شود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.4/5 - (14 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

تکلیف سهم ارث مادر از فرزند فوت شده چیست؟
سهم ارث مادر از فرزند فوت شده
duration-inheritance-monopoly
مدت زمان انحصار وراثت
طبقات ارث
طبقات ارث
تقسیم ارث طلا
تقسیم ارث طلا

4 پاسخ

  1. س من برادر بزرگ پدرم هستم پدرم الان فوت شدن در زمان حیات ایشان حدودا 25تا 30سال پیش من یه زمین رو فروختم که خود پدرم هم در جریان بوده الان می تونن باقی ورثه بابت اون زمین من و به پرداخت محکوم کنن

    1. درود
      فکر میکنم منظورتون پسر بزرگ پدرتون بود 🙂

      خیر انحصار وراثت از اموالی که زمان فوت متعلق به متوفی ست انجام می شود و ارتباطی به اموالی که قبلا بخشیده باشند ندارد.

  2. سلام من امضا دادم برای ارث شوهرم ولس بعد از ۶ سال متوجه شدم انحصاروراثت نکردن ومبلغ ۴ تومن بهم دادن برای ارث الان میتوانم اعتراض کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *