شهرداری یکی از سازمانهایی است که در صورت وجود شکایت، دیوان عدالت اداری آن را رسیدگی میکند. در ادامه نحوه طرح شکایت از شهرداری دیوان عدالت اداری را بررسی خواهیم کرد. در ضمن به این موضوع میپردازیم که چه شکایاتی از شهرداری به دیوان عدالت اداری ارجاع خواهند شد.
روند شکایت در دیوان عدالت اداری به دلیل پیچیدگیهایی که دارد بهتر است با یک وکیل دیوان عدالت اداری مشورت شود. شما میتوانید برای ارتباط با وکیل متخصص با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.
شکایت از شهرداری
شهرداری نهادی به حساب میآید که تمام برنامهها و پروژههای آن برای آبادسازی و آماده کردن شرایط شهر برای زندگی سالم شهروندان انجام میشوند. در این میان اگر تصمیمات و اقدامات شهرداری و کارکنان آن به گونه ای باشند که افراد حقیقی و حقوقی ساکن شهر به آنها معترض باشند، میتوانند شکایت از شهرداری در دیوان عدالت اداری را مورد بررسی قرار دهند.
در این شرایط باید با در اختیار داشتن نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری از شیوه نگارش دادخواست مطلع شد. اگرچه وکیل دیوان عدالت اداری میتواند افراد را راهنمایی کرده یا تمام کارها را برای پیگیری شکایت در دیوان عدالت بر عهده بگیرد.
شکایت از شهرداری به بازرسی کل کشور
دیوان عدالت اداری تنها ارگانی نیست که مسئول رسیدگی به پروندههای شکایت از شهرداری است. اگر اشخاص حقیقی یا حقوقی درباره عملکرد و اقدامات شهرداریها و شوراهای اسلامی شهر و روستا شکایت یا اعتراضی داشته باشند، این امکان را دارند که به هیأت بازرسی مستقر در شهرداریها مراجعه کنند. آنها میتوانند با شماره تلفن گویای ۱۳۶ یا شماره تلفن سازمان بازرسی کل کشور تماس گرفته و شکایت خود را اعلام کنند.

نحوه شکایت از شهرداری در دیوان عدالت اداری
شهرداری سازمانی است که کارکنان آن در واحدهای مختلف با وظایف مشخص کار میکنند. بنابراین اگر شخصیتهای حقیقی و حقوقی تصمیم به شکایت از شهرداری در دیوان عدالت اداری بگیرند، باید توجه داشته باشند که شکایت در دیوان عدالت در اداری طبق واحد مورد نظر در کمیسیونهای مشخصی بررسی میشود. حتی نحوه صدور آرای کمیسیونها با همدیگر فرق دارند. در این حالت شاکی یا طرف شکایت میتواند به آرای دادگاه بدوی اعتراض کند که بعد از بررسی مجدد توسط دادگاه تجدید نظر، به تجدیدنظرخواهی در دیوان عدالت اداری پاسخ داده خواهد شد.
نحوه طرح شکایت از شهرداری در دیوان عدالت اداری
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، نحوه طرح شکایت از شهرداری در دیوان عدالت اداری با کمک وکیلی مجرب و کاربلد به راحتی پیش میرود. اما اگر خودتان بخواهید کارهای مرتبط با شکایت را انجام دهید، باید از مراحل زیر پیروی کنید:
- ساختن پروفایل در سامانه ثنا و سامانه ساجد
- آماده کردن دادخواست برای شکایت از شهرداری
- ارسال آن از طریق سامانه ساجد به دبیرخانه دیوان عدالت اداری
- پرداخت هزینه دادرسی شکایت در دیوان عدالت اداری
- پیگیری پرونده با بررسی پیامهای رسیده به پروفایلتان در سامانه ساجد
- در صورت لزوم اعتراض به رأی یا استفاده از مهلت اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری
- دریافت رأی قطعی از سوی واحد اجرای احکام و اجرای حکم
در چه صورت شکایت از شهرداری به دیوان عدالت اداری ارجاع میشود؟
بررسی شکایات مربوط به شهرداری در حدود اختیارات دیوان عدالت اداری قرار دارند. در دو حالت شکایت از شهرداری در دیوان عدالت اداری قابل رسیدگی است. اول آنکه عملکرد مأمورین و مدیران شهرداری خلاف قوانین این سازمان باشد. دومین مورد هم مربوط به زمانی است که برخی از مصوبات شهرداری خلاف قانون باطل شده باشند. در این شرایط سطح هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مسئول بررسی شکایات افراد حقیقی و حقوقی خواهد بود.

سامانه شکایت از شهرداری
اگر تصمیم شکایت از شهرداری در تشکیلات دیوان عدالت اداری را دارید، باید از سامانه ساجد استفاده کنید. بعد از دریافت رأی در سامانه ساجد باید در مدت زمان اجرای احکام در دیوان عدالت اداری، از اجرا شدن رأی اطمینان پیدا کنید. اما این نکته را در نظر بگیرید که سامانه شکایت از شهرداری در وزارت کشور، صفحه ای مجزا در سایت وزارت کشور است. از طرفی، همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم برای ثبت شکایت شهرداری در بازرسی کل کشور باید با شماره گویای ۱۳۶ تماس بگیرید.
شکایت از شهرداری با راهنمایی وکلای مؤسسه حقوقی دادنیک
در این مطلب اشاره کردیم که شهرداریها یکی از سازمانهایی به حساب میآیند که در صورت وجود شکایت از آنها، دیوان عدالت اداری مسئولیت پیگیری پروندههای شکایت را بر عهده میگیرد. همچنین نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری را برای شما توضیح دادیم.
شما با تماس تلفنی رایگان میتوانید از راهنمایی کارشناسان حقوقی دادنیک استفاده کنید. یا تمام مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری را به وکیل متخصص دیوان عدالت اداری بسپارید.
سوالات متداول
برای شکایت از شهرداری در بازرسی کل کشور چگونه باید اقدام کرد؟
شما با شماره تلفن گویای ۱۳۶ یا شماره تلفن سازمان بازرسی کل کشور میتوانید شکایت خود را از شهرداری به اطلاع بازرسی کل کشور برسانید.
چه سامانه ای برای ثبت و پیگیری شکایت از شهرداری در دیوان عدالت کاربرد دارد؟
سامانه ساجد برای طرح شکایت از شهرداری در دیوان عدالت اداری و پیگیری آن کاربرد دارد. شما با ساختن پروفایل میتوانید به راحتی کار ثبت و پیگیری دادخواستها را انجام دهید.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
سلام
وقت بخیر
هزینه پیگیری و دادخواست به دیوان .علیه حکم ماده ۱۰۰ چقدر است. میلغ جریمه حدود ۳۰۰ میلیون تومان تا ۵۰۰ م تومان.
تشکر مرتضی زاده
درود
مبلغ ثابتی جهت محاسبه وجود نداره. بستگی به مورد شما داره.
با سلام حضرت آقا با سلام ریس دیوان عدالت کشور من جانباز قطع پا شمیای همه جام پراز ترکشی است همسایه خانه ۶ طبقه ساخت از ۳ ترف پارکینگ ۹ پارکینک اختصاصی گذاشته ۴ ترف نورگیر خانه من کوچه بنبست است ورودی درب خانه من پارکینگ گزشته چون خانه اباس لطفی ۲۷۰ متر خانه من ۲۰۰ متر است استانداری شورای شهر کارشناسان میفرمایند قیر قانونی است نباید از کوچه بنبست درب پارکینگ میدادند چون ترف بساز بفروش است همه جا نفوز دارد یک سال میرم میام شهرداری همدان منطقه ۴ ماه صد ری داد تخریب شود جلو ماده صد را گرفت با نفوز دارد ۰۹۱۸۸۱۳۶۱۲۳
سلام شکایت کردیم بدون تحقیق شهرداری رد کرد دیوان عداللللت اداری و بازرسی کجا بود این مردم هستن ک همیشه مقصرن خوب گفت خانم هرکی ناراحته جمع کن بره باید فکر جمع کردن باشیم
درود.من همنمیتونم در سامانه دیوان عدالت از شهرداری شکایت کنم.کاش توضیحات همراه با تصاویر بود
سلام برنامه نویس شما خیلی وارده فکر میکنه همه مثل خودشن یه گزارش تخلف شهرداری نمیتونم ثبت کنم
بابا جون گلی به گوشه جمالت باسواد
درود
گزارش تخلف شهرداری ارتباطی با سایت دادنیک نداره دوست گرامی 🙂
من سمند مسافر شخصی داشتم طبق یک فرآیندی درسال۸۷تبصره ۱۳تبدیل شد به تاکسی که قرار بود خط مبدا کمی صد به من بدهند که نداندورنگ ماشین در شهرستان زرد ودرتهران سبز باشد این کار اهم بامن انجام نداده وگفتندبایستی سبز کنید حالا می خواهم زرد کنم یا ماشینم را شخصی کنم میگن نمیشه من چکارکنم راهنمایان کنید زندگیم داره متلاشی می شود رنگ سبز را در شهرستان تربت جام سوار نمی شوند باتشکر
در یک تصادف رانندگی شهرداری مقصر شده دادگاه میتواند علیه شهرداری حکم صادر کند یا باید به دیوان عدالت اداری شکایت کنم
درود
باید در دیوان عدالت اداری شکایت خود را مطرح کنید. روند شکایت در دیوان تخصصی و بسیار دشوار است به همین دلیل بهتره وکیل داشته باشید. در صورتی که به وکیل متخصص دیوان عدالت اداری نیاز دارید با مشاوران ما در ارتباط باشید.