دیوان عدالت اداری با هدف رسیدگی به شکایات و اعتراضات مردم در خصوص مأمورین، ادارات و آیین نامههای دولتی تشکیل شده است. در برخی مواقع ممکن است دعواهایی که بین دو نفر به وجود میآیند، منجر به صدور رأیی در این نهاد شوند که این حکم باعث بروز مشکل و یا لطمه و خلل به حقوق شخصی ثالث شود.
همین امر سبب شده تا این افراد بتوانند به دیوان در خصوص رأی صادر شده اعتراض کنند که به این درخواست، اعتراض ثالث در دیوان عدالت گفته میشود.
در این مطلب از بلاگ دادنیک قصد داریم تا در خصوص اعتراض ثالث شخص در دیوان عدالت، مهلت اعتراض و سایر نکات مربوط به آن، مطالبی را بیان کنیم. در صورتی که قصد اعتراض ثالث در دیوان عدالت دارید، پیشنهاد میکنیم حتما با وکیل دیوان عدالت مشورت کنید؛ برای این منظور میتوانید با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.
اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری چیست؟
در ماده 57 قانون دیوان عدالت اداری آمده است؛ آرای شعب دیوان عدالت که بدون دخالت فرد ثالث ذی نفع در مرحله دادرسی صادر شده، در صورتی که به حقوق شخص ثالث لطمه و خلل وارد کرده باشند، توسط وی قابل اعتراض در دیوان است.
با توجه به این قانون باید بگوییم که برای اعتراض شخص ثالث در دیوان عدالت اداری نیاز است که دو شرط وجود داشته باشد. شرط اول این است که حکم بدون حضور شخص ثالث در فرایند دادرسی صادر شده باشد.
دومین شرط لازم این است که آن فرد در پرونده ذی نفع بوده باشد یا حکمی که توسط دیوان صادر شده به حقوق او خللی وارد کرده باشد. در این صورت افراد میتوانند با استفاده از وکیل دیوان عدالت اداری، به حکم صادر شده اعتراض کنند.
مهلت اعتراض شخص ثالث در دیوان عدالت اداری
در صورت پایان مهلت اعتراض شخص ثالث در دیوان عدالت، او دیگر نمیتواند به حکم اعتراض داشته باشد و حکم صادر شده اجرا خواهد شد.
در قانون 57 دیوان عدالت اداری، در خصوص مهلت اعتراض و ثبت شکایت در دیوان عدالت نیز نکاتی وجود دارند. بر اساس این قانون، فرد ثالث تنها دو ماه فرصت دارد تا برای ثبت اعتراض خود به شعبه ای که در آن حکم صادر شده مراجعه کند.
پس از ثبت این شکایت در دیوان عدالت اداری، پرونده مد نظر دوباره بررسی خواهد شد و پس از آن حکم جدید صادر میشود. با توجه به حدود اختیارات دیوان عدالت اداری، احکام صادر شده توسط این دیوان به سرعت و پس از پایان مهلتهای قانونی اجرا میشود.
نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری برای شخص ثالث
در ادامه یک نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری که توسط اشخاص ثالث برای اعتراض به حکم صادر شده نوشته میشود را با هم مرور خواهیم کرد.
با سلام
احتراماً به استحضار میرساند، اینجانب ….. به نشانی ذکر شده (شرح کامل خواسته و دعوای اصلی) نظر به این که بدون اطلاع این خوانده ردیف اول با طرح شکایت در پرونده آن شعبه محترم موفق به گرفتن دادنامه معترض العنه شماره مذکور و اجرایی میشود.
در صورتی که (شرح کامل ماجرا و دلایل استحقاق خواهان) بنابراین با تقدیم دادخواست تنظیم شده نسبت به دادنامه شماره …… صادره از شعبه دادگاه عمومی …….. در پرونده کلاسه معترض ثالث بوده و به استناد ماده ۴۲۴ قانون آئین دادرسی عمومی و انقلاب در امور مدنی صدور و قرار تأخیر اجرای حکم و الغا دادنامه معترض العنه به دلیل بطلان قرارداد موخر مورخه …… ردیفهای اول مورد استدعا است.
وکیل دیوان عدالت اداری
افراد برای موارد متفاوت مانند شکایت در دیوان عدالت اداری و یا اعتراض ثالث در دیوان عدالت، میتوانند از کمک وکیل دیوان عدالت اداری بهره مند شوند. وکلای مجربی که در مؤسسه حقوقی دادنیک فعالیت میکنند، میتوانند در این موارد به شما کمک کنند.
همچنین شما میتوانید با مشاوران حقوقی دادنیک درباره اعتراض شخص ثالث در دیوان عدالت اداری در ارتباط باشید.
سوالات متداول
برای ثبت دادخواست اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری چه مراحلی باید طی شوند؟
پس از صدور رأی در صورتی که شخص ثالث شروط لازم برای اعتراض به رأی را داشته باشد، میتواند با جمع آوری مستندات اقدام به ثبت اعتراض خود کند. برای انجام این کار میتوان به شعبه صادر کننده رأی، دفاتر استانی دیوان عدالت و دفاتر خدمات قضایی الکترونیک قوه قضائیه مراجعه کرد.
مهلت ثبت اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری چقدر است؟
شخص ثالث برای احقاق حقوق خود دو ماه پس از ابلاغ رأی فرصت دارد که دادخواست اعتراض خود را تقدیم دیوان عدالت اداری کند.
شرایط لازم برای اعتراض شخص ثالث به حکم دیوان عدالت اداری چیست؟
برای این که شخص ثالث بتواند به حکم دیوان اعتراض کند باید دو شرط وجود داشته باشد. شرط اول این است که حکم بدون حضور شخص ثالث در فرایند دادرسی صادر شده باشد. دومین شرط لازم این است که آن فرد در پرونده ذی نفع بوده باشد یا حکمی که توسط دیوان صادر شده به حقوق او خللی وارد کرده باشد.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.