جستجو کردن
Close this search box.

شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری

خانه / دیوان عدالت اداری / شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری
شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری

دیوان عدالت اداری نهادی است که زیر نظر قوه قضاییه قرار دارد. این نهاد به اعتراضات مردم نسبت به سازمان‌های دولتی می‌پردازد.

در این مقاله قصد داریم در رابطه با شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری توضیح دهیم. بنابراین در صورت تمایل می‌توانید تا انتهای این مقاله از وبسایت مؤسسه حقوقی دادنیک با ما همراه باشید.

همچنین در صورتی که برای شکایت در دیوان عدالت اداری به وکیل متخصص دیوان عدالت اداری نیاز دارید، می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

رسیدگی به دعاوی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

روال معمول رسیدگی به دعاوی در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری به این گونه است که ابتدا طرح شکایت و یا دادخواستی به این نهاد ارائه داده می‌شود. در صورتی که دادخواست از لحاظ مشخصات شاکی و سایر موارد و مدارک مورد نیاز نقصی نداشته باشد، ثبت خواهد شد.

پس از ثبت دادخواست، رئیس دیوان یا معاون او طرح شکایت یا دادخواست را مورد بررسی قرار می‌دهد و آن را به یکی از شعبه‌های دیوان عدالت اداری ارجاع می‌دهد.

قاضی شعبه پس از آن که تمامی مدارک و ضمائم مستند را بررسی کرد، ابلاغ دادخواست را به طرف شکایت صادر می‌کند. در صورتی که طرف شاکی اقدام و یا پاسخی نسبت به ابلاغ دادخواست از خود نشان ندهد، رأی مقتضی را صادر خواهد کرد.

آراء قابل تجدید نظر خواهی در دیوان عدالت اداری چه مواردی هستند؟

در صورتی که دادخواست بدوی از سامانه ساجد ثبت شده باشد، مراحل تجدید نظر خواهی در دیوان عدالت اداری از طریق این سامانه رسیدگی و پیگیری خواهد شد. از طرف دیگر در صورتی که این فرایند از طریق مراجعه حضوری و یا به صورت پستی انجام شود، مراحل رسیدگی نیز از همین طریق انجام خواهد شد.

آراء قابل تجدید نظر خواهی در دیوان عدالت اداری چه مواردی هستند؟

برای تجدید نظر خواهی حکم‌های دیوان عدالت اداری به کجا مراجعه کنیم؟

پس از آن که رأی نهایی از شعب بدوی دیوان عدالت اداری صادر شد، افراد ساکن در ایران ۲۰ روز و افراد مقیم خارج از کشور 2 ماه فرصت دارند. تا نسبت به رأی صادره تقاضای تجدید نظر خواهی کنند.

برای تجدیدنظرخواهی به حکم‌های دیوان عدالت اداری باید دادخواست تجدید نظر خود را به همان شعبه ‌ای که رأی بدوی در آن صادر شده، ارائه دهید. البته می‌توانید این دادخواست را به دبیرخانه دیوان و یا دفاتر اداری دیوان عدالت اداری نیز ارجاع دهید.

لازم است عنوان کنیم ارائه این دادخواست از طرف وکیل دیوان عدالت اداری، قائم مقام و همچنین نماینده قانونی افراد نیز پذیرفته می‌شود. در ادامه دادخواست تجدید نظر افراد توسط رئیس دیوان و یا معاون او بررسی شده و به یکی از شعبه‌های تجدید نظر دیوان ارائه داده می‌شود.

با وجود آن که رسیدگی در این بخش غیر حضوری انجام می‌گیرد، اما شما می‌توانید آدرس شعبه تجدید نظر دیوان عدالت اداری و یا شماره تلفن شعبه مورد نظر را از سایت‌های موجود پیدا نموده و مراجعه حضوری داشته باشید.

نحوه رسیدگی شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری

پس از آن که پرونده مورد نظر به شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری رسید، تمامی مستندات و ضمائم آن با دقت بررسی می‌شود. در این مرحله حتی ممکن است استعلاماتی از سایر دستگاه‌ها درخواست شود. پس از تمامی بررسی‌های لازم یکی از حالت‌های زیر پیش بینی خواهد شد:

  1. ممکن است شعبه تجدید نظر رأی اولیه را صحیح بداند. در این صورت همان حکم را تأیید خواهد کرد.
  2. در حالت دوم ممکن است حکم به لحاظ قانونی درست باشد. اما اشتباهاتی همچون سهو قلم و یا جا افتادن کلمه داشته باشد. در چنین شرایطی شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری این اشتباهات را تصحیح کرده و رأی نهایی را صادر می‌کند.
  3. در حالت دیگر ممکن است رای از نظر قانونی مشکل داشته باشد و یا اساس آن صحیح نباشد. در چنین شرایطی شعبه تجدید نظر حکم شعبه بدوی را ناقص دانسته و آن را رد می‌کند. سپس مجدداً برای صدور رأی اقدامات لازم و بررسی‌های نهایی را انجام می‌دهد.
نحوه رسیدگی شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری

ارائه دادخواست به شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

برای آنکه دادخواست مورد نظر خود را به شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری ارسال کنید، باید این موضوع را بر روی برگه‌های مخصوص بنویسید. نمونه‌ این برگه‌ها در دفاتر الکترونیک قضایی و همچنین پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی دیوان عدالت اداری وجود دارد.

از طرف دیگر درج مشخصات کامل تجدید نظر خواه، دلایل تجدیدنظرخواهی، شعبه بدوی صادر کننده رأی ابتدایی، تاریخ ابلاغ رأی بدوی و سایر موارد به عنوان اطلاعات بسیار مهمی هستند که باید در برگه دادخواست نوشته شوند. در غیر این صورت دادخواست شما ناقص تلقی خواهد شد.

جمع بندی

از آنجایی که طبق قانون، ظرافت بسیار دقیقی برای رأی نهایی صادر شده قائل هستند، بهتر است پیش از هرگونه اقدام در چنین مسائلی با یک وکیل دیوان عدالت اداری صحبت کنید.

شکایت در دیوان عدالت اداری و تجدیدنظرخواهی در دیوان عدالت اداری مسائلی هستند که وکلای مؤسسه حقوقی دادنیک به خوبی از آنها اطلاع دارند. شما می‌توانید با مشاوران حقوقی دادنیک در این باره در ارتباط باشید.

سوالات متداول

نحوه تجدید نظر خواهی در دیوان عدالت اداری چگونه است؟

قدم اول جهت تجدید نظر خواهی در دیوان عدالت اداری تهیه دادخواست تجدید نظر خواهی و جمع آوری مستندات لازم است. پس از آن باید دادخواست خود را در سامانه‌های مورد نظر ثبت نمایید. اطلاعات دقیق ‌تر در جزئیات متن مقاله ارائه شده است.

آرایی که قابلیت تجدید نظر خواهی در دیوان عدالت اداری را دارند چه مواردی هستند؟

طبق ماده ۶۵ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری تمامی آرایی که از شعب بدوی دیوان صادر می‌شوند، قابلیت تجدید نظر خواهی در دیوان عدالت اداری دارند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (18 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

نمونه دادخواست تجدید نظر دیوان عدالت اداری
نمونه دادخواست تجدید نظر دیوان عدالت اداری
رسیدگی در هیات عمومی دیوان عدالت اداری
رسیدگی در هیات عمومی دیوان عدالت اداری
وکیل دیوان عدالت اداری
وکیل دیوان عدالت اداری
ورود ثالث در دیوان عدالت اداری
ورود ثالث در دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *