زن بعد از چند سال می تواند طلاق بگیرد؟

زن بعد از چند سال می‌تواند طلاق بگیرد؟

طلاق از طرف زن از سخت ترین روش‌های گرفتن طلاق در ایران است. در این مقاله از دادنیک به این پرسش می‌پردازیم که زن بعد از چند سال میتواند طلاق بگیرد. ضمن اینکه شرایط طلاق از طرف زن که شامل داشتن حق طلاق، شرایط عصر و حرج و شروط 12 گانه ضمن عقد است را بررسی می‌کنیم.

لازم به ذکر است که طلاق از طرف زن به دلیل قوانین طلاق در ایران مراحل پیچیده‌ای دارد و به وکیل طلاق نیاز خواهید داشت. در صورت طلاق با داشتن حق طلاق نیز خانم حتما باید وکیل داشته باشند. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و در صورتی که به وکیل نیاز دارید می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

در چه صورت زن می‌تواند برای طلاق اقدام کند؟

پرسش زن بعد از چند سال میتواند طلاق بگیرد، به دلیل قوانین طلاق در کشور بی‌معناست. زیرا بر اساس قوانین ایران به صورت پیش فرض حق طلاق با مرد است.

ماده 1133 قانون مدنی اختیارات نامحدودی به مرد داده بود و در سال 1381 اصلاحاتی در مورد آن انجام گرفت و به این شکل تغییر کرد:

مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.

در تبصره آن نیز آمده است:

زن نیز می‌تواند با وجود شرایط مقرر در مواد 1119 (شروط ضمن عقد با وکالت به زن در طلاق)، 1129 (طلاق در صورت عجز یا امتناع از پرداخت نفقه) و 1130 (عسر و حرج زن) از دادگاه تقاضای طلاق از طرف خانم کند.

با توجه به قانون بالا، حق طلاق با مرد است. مگر آنکه زن حق طلاق گرفته باشد، شرایط عسر و حرج برقرار باشد یا شروط 12 گانه ضمن عقد اتفاق افتاده باشد.

1. حق طلاق

اگر زن حق طلاق را از مرد گرفته باشد هر زمان و تحت هر شرایطی می‌تواند درخواست طلاق یک طرفه بدهد. حتی اگر مرد رضایت نداشته باشد. پس مهم نیست که زن بعد از چند سال میتواند طلاق بگیرد، زیرا دلایل مهم هستند. زوجین با همراه داشتن مدارک لازم می‌توانند با مراجعه به محضر، حق طلاق را از مرد به زن انتقال دهند. انتقال وکالت طلاق به زن می‌تواند مدت دار یا بلاعزل باشد و با شروط مشخص از طرف مرد یا بدون شرط خاصی باشد.

2. طلاق به دلیل عسر و حرج

عسر و حرج به معنی سختی و مشقت است و طلاق به دلیل عسر و حرج زمانی انجام می‌پذیرد که زوجه بتواند ثابت کند در زندگی مشترک مرد مشکلاتی دارد که باعث زندگی سخت و طاقت فرسا شده است. بر اساس ماده 1130 قانون مدنی، زوجه می‌تواند به دلیل عسر و حرج درخواست طلاق خود را در دادگاه ثبت کند. در متن این ماده قانونی آمده است:

«در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.»

در تبصره این قانون آمده است که یکی از دلایل زیر می‌تواند به عنوان عسر و حرج در دادگاه شناخته شود:

1. ترک زندگی خانوادگی توسط زوج

۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر

۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال

۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج

۵- ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج مختل کننده زندگی مشترک

تنها پنج مورد بالا به عنوان دلایل عسر و حرج شناخته نمی‌شوند، بلکه ممکن است موارد دیگری نیز در زندگی مشترک وجود داشته باشند که ادامه آن را سخت کنند. مواردی که تشخیص آن‌ها به عهده دادگاه است.

مدت زمان طلاق از طرف زن

مدت زمان طلاق از طرف زن یا مرد تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد و در هر دو حالت از طلاق توافقی طولانی تر است. رسیدگی به درخواست طلاق از طرف زن سه مرحله دارد:

  1. زن درخواست طلاق خود را به یک شعبه از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می‌برد و در دادگاه رسیدگی می‌شود.
  2. اگر حکم صادر شده به ضرر یکی از طرفین باشد، 20 روز فرصت اعتراض به حکم در دادگاه بدوی یا اولیه وجود دارد.

پس از آن نوبت به رسیدگی حکم در دادگاه تجدید نظر می‌رسد که 20 روز هم فرصت برای اعتراض به آن حکم است. رسیدگی به حکم در دادگاه تجدید نظر به صورت غیر حضوری است.

در کل در بهترین حالت و بدون اعتراض زوجین رسیدگی به درخواست طلاق از طرف زن 3 ماه تا 1 سال به طول می‌انجامد.

وکیل طلاق از طرف زن

در این مقاله به این موضوع پرداختیم که زن بعد از چند سال میتواند طلاق بگیرد. با توجه به اینکه درخواست مراحل طلاق از طرف زن از سخت ترین انواع طلاق در ایران است لازم است حتماً وکیل طلاق از طرف زن شخصی حرفه ای و حاذق باشد.

مؤسسه دادنیک با کادری مجرب در زمینه‌های حقوقی با سابقه ای درخشان آماده خدمت رسانی است. ضمن اینکه می‌توانید از مشاوره رایگان با کارشناسان حقوقی این مجموعه به پاسخ سؤالات حقوقی خود برسید.

سؤالات متداول

حضانت فرزند در صورت داشتن حق طلاق از طرف زن چگونه است؟

حضانت فرزندان با توجه به سن و انتخاب خود آن‌ها، توافق والدین و صلاحدید دادگاه مشخص می‌شود.

طلاق از طرف زن به چه مدارکی احتیاج دارد؟

شناسنامه، کارت ملی، عقدنامه و گواهی عدم بارداری خانم

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (7 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق از طرف زن در دوران عقد
طلاق از طرف زن در دوران عقد
طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی
طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی
حق حبس چیست؟
حق حبس زوجه چیست؟
متن بخشش مهریه بدون بازگشت
متن بخشش مهریه بدون بازگشت

2 پاسخ

  1. باسلام.خانمم بدون هیچ دلیلی ترک منزل کردن وتاامروزتصمیم برگشتن نداشت بنداطهارنامه وبعدازان الزام به تمکین دادم.وخانم نفقه خودراوبچه ام رابمدت یکسال تقاضاکردن.که درطول این درخواشتشون واریزی دارم که بحسابشون ریختم مبلع ۱۰میلیون حال اینکه زندگیمودوسدارم وبه هیچ عنوان نمیخام طلاقش بدم. لطفاراهنمایی بفرماییدکه هرچه زودتربه زندگی مشترک برگردند.تشک

    1. سلام، وقت شما بخیر
      در صورتی که حق طلاق نداشته باشند و شروط عسر و حرج برای ایشان اتفاق نیافتاده باشد نمی توانند طلاق بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)