عدم حضور در جلسه تقسیم ترکه و نکات مربوط به آن

عدم حضور در جلسه تقسیم ترکه

زمانی که فردی فوت می‌کند، هر چه از او برای وراث به جا می‌ماند ترکه محسوب می‌شود. معمولاً پس از انحصار وراثت، اقدام به تقسیم ترکه به صورت قانونی میان وراث می‌کنند. اما در صورتی که یکی یا چند تن از وراث با بقیه موافقت نکنند و با عدم حضور در جلسه تقسیم ترکه این موضوع را اعلام کنند، لازم است از طریق دادگاه اقدام کنند.

برای این که بتوان اقدامات قانونی را برای برگزاری دادگاه تقسیم ترکه انجام داد، باید پیش نیازها و اقدامات لازم را بدانید. در این مطلب از موسسه حقوقی دادنیک قصد داریم در خصوص روند لازم برای برگزاری جلسه دادگاه تقسیم ترکه در صورت عدم حضور در جلسه تقسیم ترکه، نکاتی را بیان کنیم. تا انتها با ما همراه باشید.

عدم حضور در جلسه تقسیم ترکه

در صورتی که به دلایل متفاوت فرد یا افراد توافق را با عدم حضور در جلسه تقسیم ترکه، امضاء نکنند باید برای انجام تقسیم اموال فرد متوفی به دادگاه مراجعه کرد. باید بدانید که برای برگزاری جلسه تقسیم ترکه باید ابتدا انحصار وراثت را انجام دهید و سپس از شورای حل اختلاف گواهی عدم توافق در خصوص ترکه را اخذ کرد.

عدم توافق در تقسیم ارث

در صورت انجام این مراحل، هر فردی از وراث می‌تواند به دادگاه مراجعه کند. دادگاه پس از آن وظیفه تقسیم اموال را به صورت قانونی بر عهده خواهد داشت.

در صورت عدم حضور در جلسه دادگاه چه خواهد شد؟

در صورتی که فردی در جلسات دادگاه تقسیم ترکه نیز حضور پیدا نکند یا اختلافات در این خصوص ادامه داشته باشند، دادگاه در خصوص حق هر کدام از وراث تصمیم گیری می‌کند و اموال را تقسیم می‌کند. در صورتی که اموال قابل تقسیم باشند، آن‌ها را به نسبت قانونی تقسیم خواهد کرد. در صورتی که اموال قابل تقسیم نباشد، دادگاه آن‌ها را به مزایده خواهد گذاشت و پس از فروش، حق قانونی هر فرد را پرداخت خواهد کرد.

مدارک لازم برای ارائه دادخواست تقسیم ارث

در صورتی که فرد یا افرادی با عدم حضور در جلسه اول دادگاه تقسیم ترکه، مخالفت خود را اعلام کنند، برای برگزاری جلسه دادگاه نیاز به ارائه برخی مدارک است. این مدارک شامل موارد زیر است.

  • مدارک هویتی فرد شامل کارت ملی و شناسنامه
  • گواهی انحصار وراثت
  • گواهی فوت
  • در صورت لزوم تحریر ترکه

باید بدانید که نیاز است قبل از تقسیم دادخواست به دادگاه آن را در دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی ثبت کرد.

در صورتی که تقسیم ارث با توافق حاصل نشود و فرد یا افرادی با عدم حضور در جلسه تقسیم ترکه مخالفت خود را ابراز کنند، باید به مراجع قضایی مراجعه کرد.

مدارک لازم برای دادخواست تقسیم ارث

در این زمان دادگاه کار تقسیم اموال و رساندن وراث به حق قانونی خود را بر عهده می‌گیرد. باید بدانید که در این زمان می‌توانید از کمک وکیل انحصار وراثت مجرب و کار بلد دادنیک برای این که روند سریع‌تر و به صورت بهتری طی شود استفاده کنید. همچنین برای اطلاع از هزینه وکیل تقسیم ترکه، می‌توانید از خدمات متفاوت دادنیک مانند مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره رایگان در واتس اپ و مشاوره تلفنی رایگان استفاده کنید.

سوالات متداول

  • در صورت عدم حضور در جلسه تقسیم چه باید کرد؟

در صورت عدم حضور در جلسه تقسیم ترکه و نرسیدن به توافق در خصوص تقسیم اموال باید با تکمیل مدارکی مانند انحصار وراثت و داشتن گواهی از شورای حل اختلاف به دادگاه مراجعه کرد.

  • دادگاه در خصوص عدم توافق چه می‌کند؟

دادگاه با تقسیم اموال، حق هر کدام از وراث را به او پرداخت می‌کند. در صورتی که اموال قابل تقسیم باشند، این کار انجام خواهد شد و در صورت غیر قابل تقسیم بودن اموال، آن‌ها به مزایده گذاشته می‌شوند و سپس حق هر کدام از وراث پرداخت می‌شود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.5/5 - (8 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

ارث فرزند فوت شده قبل از مادر
ارث فرزند فوت شده قبل از مادر
در صورت فوت مرد چه کسانی ارث می‌برند؟
قانون ارث در ایران و نحوه تقسیم ارث
قانون ارث در ایران و نحوه تقسیم ارث
جلسه اول دادگاه تقسیم ترکه
جلسه اول دادگاه تقسیم ترکه

4 پاسخ

  1. ما محلی تقسیم کردیم بعد از ۱۸ سال یکی از وراث پشیمان شده همه زمین ها راهم من خردم باید چکار کنیم

    1. درود
      درخواست ایشون در صورتی که توسط دادگاه مورد قبول واقع شود توسط کارشناس مورد بررسی قرار می گیرد.
      نمیتوان به صورت دقیق گفت چه اتفاقی می افتد به جزئیات پرونده بستگی دارد.

  2. با سلام پدر بزرگ بنده چند قطعه زمین دارد که تقسیم نشدهاند و یک نفر از وراث شکایت کرده و حکم دو ݐانزدهم از ان را گرفته و قیمت گڌاری هم شده ایا میشود پول ان یک نفر و ݐرداختکرد چون بقیه ورات شاکی نیستن

    1. سلام، وقت شما بخیر
      بله می‌توانید با ایشان توافق کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *