جستجو کردن
Close this search box.

هزینه وکیل برای تقسیم ترکه

خانه / انحصاروراثت / هزینه وکیل برای تقسیم ترکه
هزینه وکیل برای تقسیم ترکه

برای مشخص شدن لیست اموال متوفی و تقسیم آن‌ها بین وراث باید تقسیم ترکه انجام شود. وکیل انحصار وراثت درباره مراحل و شرایط تقسیم ترکه و نحوه تحریر ترکه شناخت کامل دارد و با قوانین این حوزه آشنا است.

به همین دلیل است که وراث برای پیش بردن سریع پرونده انحصار وراثت و تقسیم اموال متوفی از وکلای موسسه دادنیک برای تقسیم ترکه مشورت می‌گیرند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تقسیم ترکه، تحریر ترکه و هزینه وکیل تقسیم ترکه از طریق واتساپ با وکلای دادنیک در ارتباط باشید.

تقسیم ترکه چیست؟

ترکه یا ماترک به معنی کلیه اموال و ارث و بدهی‌ها و دیون باقی‌مانده از متوفی است. در واقع در تقسیم ترکه فقط اموال و ارثیه متوفی به وراث تعلق نمی‌گیرد، بلکه دیون و بدهی‌های باقی‌مانده از متوفی هم بر عهده وراث خواهد بود.

دیون و بدهی‌های ماترک متوفی از اموال و ارث به جا مانده او تسویه می‌شوند، سپس آنچه از متوفی باقی‌مانده طبق قانون تقسیم ترکه بین وراث تقسیم خواهد شد.

تحریر ترکه چیست؟

برای تقسیم ترکه باید لیست اموال و بدهی‌های متوفی مشخص شود. به همین دلیل، تحریر ترکه باید توسط نماینده قانونی یا وکیل تقسیم ترکه انجام شود. چون کسانی که در تقسیم ترکه ذینفع هستند مانند وراث یا طلبکاران متوفی نمی‌توانند درخواست تحریر ترکه را ارائه کنند. بلکه این افراد فقط امکان درخواست مهر و موم ترکه برای حفظ ماترک و تقسیم ترکه را خواهند داشت.

مطابق ماده ۲۰۶ قانون امور حسبی، مقدار ماترک و دیون باقی‌مانده از متوفی بر اساس تحریر ترکه مشخص می‌شود.

دیون تقسیم ترکه

دیون تقسیم ترکه قبل از تقسیم ماترک توسط وکیل تقسیم ترکه مشخص شده و هزینه‌هایی که در این بخش صرف شده از اموال ترکه جدا می‌شود. دیون تقسیم ترکه عبارتند از:

  • هزینه کفن و دفن و تجهیزات و سایر هزینه‌های ضروری
  • دیون وابسته به اعیان ترکه (مانند دیون دارای وثیقه که بعد از کفن و دفن مقدم بر سایر است، چون باید بدهکاری‌های متوفی قبل از تقسیم ترکه پرداخت شود.)
  • حقوق خدمه و کارگران
  • نفقه زن و مهریه او
  • طلب پزشک و فروشنده دارو
  • پرداخت مطالبات اشخاصی که مال آن‌ها به عنوان ولایت یا قیمومیت تحت اداره متوفی بوده است.
دیون تقسیم ترکه

نکات ضروری تقسیم ترکه

وکیل تقسیم ترکه باید مدارک لازم برای تقسیم ترکه و نکاتی که برای تقسیم ترکه ضروری هستند را بشناسد و آن‌ها را رعایت کند. مهم‌ترین نکاتی که برای تقسیم ترکه توسط وکیل در نظر گرفته شود عبارتند از:

  • تنظیم گواهی انحصار وراثت
  • تحریر ماترک باقی‌مانده از متوفی
  • مهر و موم ماترک متوفی
  • مشخص کردن وضعیت قبول یا رد ترکه
  • تسویه ماترک و پرداخت دیون و بدهی‌های متوفی
  • تقسیم ماترک متوفی

مراجع صالح برای تقسیم ترکه

برای تقسیم ترکه باید به دادگاه آخرین محل سکونت متوفی به عنوان مرجع صالح مراجعه کنید. چون فقط این دادگاه صلاحیت رسیدگی به وضعیت ماترک باقی‌مانده از متوفی و تقسیم آن را بین وراث دارد.

دادگاه محل زندگی متوفی با در نظر گرفتن لیست وراث اعلام شده و لیست اموال و دیون باقی‌مانده از متوفی، شرایط تقسیم ترکه و پرداخت بدهی‌ها را از اموال به جا مانده از متوفی مشخص می‌کند.

سپس وکیل تقسیم ترکه بر اساس انحصار وراثت می‌تواند شرایط تقسیم اموال را بین وراث بر اساس طبقات ارث مطرح کند. در نهایت بر اساس قانون تقسیم ترکه اموال به جا مانده از متوفی بین وارثان و خویشاوندان او تقسیم می‌شود.

دلیل انتخاب وکیل تقسیم ترکه

تقسیم ماترک باقی‌مانده از متوفی در اغلب مواقع با مشکلات زیادی همراه است. چون بعضی از وراث ممکن است به طور کامل قصد رد ترکه را داشته باشند، در صورتی که وراث دیگر ترکه را با تمام دیون و بدهی‌های آن و مال و اموالی که از متوفی باقی‌مانده به شرط تحریر ترکه قبول می‌کنند. در این رابطه پیشنهاد می کنیم مقاله عدم توافق وراث برای تقسیم ارث را مطالعه کنید.

در شرایطی هم ممکن است یکی از وراث غایب باشد، متوفی بیشتر از یک زن داشته باشد یا یکی از فرزندان متوفی جنین باشد و هنوز به دنیا نیامده باشد، در تمام این شرایط تقسیم ماترک متوفی نیاز به کمک وکیل تقسیم ترکه دارد.

دلیل انتخاب وکیل تقسیم ترکه

هزینه وکیل برای تقسیم ترکه

هزینه وکیل تقسیم ترکه با توجه به میزان پیچیدگی پرونده انحصار وراثت و تقسیم ماترک متوفی مشخص می‌شود. همچنین تعداد پرونده‌های موفق وکیل تقسیم ترکه و سابقه و تجربه او در این زمینه در هزینه‌ای که برای تقسیم و تحریر ترکه و پیش بردن پرونده متقاضیان توسط وکیل در نظر گرفته می‌شود موثر است.

برای اینکه درباره هزینه وکیل تقسیم ترکه و مراحل پیش بردن پرونده‌های انحصار وراثت توسط وکلای موسسه حقوقی دادنیک اطلاعات کسب کنید، از طریق واتساپ با مشاورین ما در ارتباط باشید. همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز می توانند از کمک وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور استفاده کنند.

سوالات متداول

  • شرایط تقسیم ماترک متوفی وقتی بین وراث اختلاف وجود داشته باشد چگونه است؟

در این شرایط دادگاه اموالی که قابل تقسیم هستند را طبق قانون بین وراث قسمت کرده و سهم هر فرد را مشخص می‌کند. برای اموال غیرقابل تقسیم هم مال مورد نظر فروخته می‌شود و مبلغ آن بین وراث تقسیم خواهد شد.

  • سهم الارث وراث غایب در تقسیم ترکه به چه کسی تعلق می‌گیرد؟

سهم الارث وراث غایب یا جنینی که هنوز به دنیا نیامده طبق نظر دادگاه به یک فرد امین واگذار می‌شود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (12 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

وکیل انحصاروراثت
وکیل انحصار وراثت
تقسیم ارث مادر
تقسیم ارث مادر
تکلیف حقوق مادر بعد از فوت چیست
تکلیف حقوق مادر بعد از فوت
قانون جدید تقسیم ترکه چیست؟
قانون جدید تقسیم ترکه چیست؟

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *