- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
هنگامی که دادگاه پرونده زوجین را به داوری ارجاع میدهد زن و مرد باید هر کدام داوری را برای خود معرفی نمایند. در ادامه این مقاله قصد داریم نکاتی در رابطه با هزینه داوری طلاق و وظایف داور طلاق عنوان کنیم.
لازم است عنوان کنیم که شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با انواع طلاق با مشاوران حقوقی دادنیک مشورت کنید.
داوری در طلاق چیست؟
طبق ماده ۲۷ قانون حمایت از خانواده، داوری در طلاق به عنوان یک فرآیند جهت ایجاد صلح و آرامش بین زن و مرد شکل میگیرد. با وجود آن که این مفهوم در سالهای اخیر و در حال حاضر، به شکل نمادین و فرمالیته انجام میشود، اما در بسیاری از موارد دیده شده است که داوری به نتیجه رسیده و شرایط سازش و ایجاد صلح فراهم میشود.
از شرایط داوران میتوان به دارا بودن سن حداقل ۳۰ سال و متأهل بودن آنها، اشاره کرد. پس از آنکه حکم قرار ارجاع به داوری از طرف دادگاه صادر میشود، زن و مرد موظف هستند تا در مدت زمان یک هفته داوران خود را به دادگاه معرفی کنند.
هزینه داوری طلاق
از جمله مهم ترین مسائلی که در رابطه با داوری در طلاق به آن توجه میشود، هزینه داوری در طلاق است. طبق ماده ۱۵ آیین نامه اجرای قانون حمایت خانواده، داوران طلاق میتوانند از دادگاه درخواست حق الزحمه کنند. زوجین نیز در این شرایط موظف به پرداخت هزینه داوری طلاق هستند. این هزینه در حال حاضر مبلغ ۱۰۰ هزار تومان است که ممکن است در آینده دچار تغییر و تحول گردد و مبلغ آن تغییر نماید.
از طرف دیگر بر اساس ماده ۵ قانون حمایت خانواده، در صورتی که یکی از زوجین تمکن مالی جهت پرداخت هزینه داوری طلاق نداشته باشد، دادگاه این امکان را فراهم میآورد که آن فرد از پرداخت هزینه معاف شود. در واقع اگر مرد و یا زن از عدم تمکن مالی برخوردار باشند، میتوانند در صورت تأیید دادگاه از پرداخت هزینه داوری در طلاق خودداری نمایند.
وظایف داور طلاق
پیش از آنکه به سؤال شما مبنی بر آن که هزینه داوری طلاق چقدر است، پاسخ دهیم بهتر است از ابتدا در رابطه با وظایف داور طلاق مطالبی را برایتان عنوان کنیم. پس از آنکه زن و مرد داور مورد نظر خود را به دادگاه اعلام میکنند، این داوران باید از طرف دادگاه تأیید شوند. پس از تأیید توسط دادگاه، داوران باید لایحه ای را تنظیم و به دادگاه اعلام نمایند. در این لایحه مشخص میشود که داور مورد نظر داوری این پرونده را پذیرفته است.
پس از آن داوران باید جلسه یا جلسات متعددی را با حضور زوجین تشکیل دهند. هدف این جلسات حل اختلاف میان زن و مرد و همچنین ایجاد صلح بین دو طرف است. داور موظف است در مهلت تعیین شده نتیجه داوری را به دادگاه اعلام نماید.
در صورتی که زمان مشخص شده از نظر داور کافی نباشد، وی میتواند از دادگاه تقاضای تمدید مهلت داشته باشد. دادگاه نیز با بررسی درخواست داور و همچنین تشخیص ضرورتهای موجود، مهلت داوری را تمدید خواهد کرد.
جمع بندی
در این فرآیند دادگاه به زن و مرد هشدار میدهد که تا یک هفته پس از تاریخ ابلاغ، فرد واجد شرایط خود را تحت عنوان داور به دادگاه معرفی کنند. در این شرایط زوجین میتوانند برای تعیین داور مورد نظر خود به واحد داوری در مجتمعهای قضایی مراجعه کنند تا نسبت به انتخاب داور واجد شرایط اقدام نمایند.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات دقیق تر و کامل تر در رابطه با هزینه داوری طلاق و همچنین مراحل آن با وکلای حقوقی وب سایت دادنیک تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول
داور طلاق باید چه شرایطی داشته باشد؟
از شرایط داور طلاق میتوان به متأهل بودن و داشتن حداقل ۳۰ سال سن اشاره کرد.
آیا داوری طلاق الزامی است؟
طلاق چه از طرف زن باشد و چه مرد، داوری در طلاق الزامی است. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به اطلاعات موجود در متن مقاله اشاره کنید.
هزینه داوری طلاق در حال حاضر چقدر است؟
این هزینه در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار تومان محاسبه میشود.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.