جستجو کردن
Close this search box.

طلاق در هلند

طلاق در هلند

در این مقاله درباره طلاق در هلند برای شما توضیح می‌دهیم. طلاق یعنی منحل کردن عقد دائم که با شرایط و تشریفات خاصی از جانب طرفین و به شکل قانونی صورت می‌گیرد؛ این شرایط و تشریفات خاص، در کشورهای مختلف متفاوت است. چرا که هر کشوری قوانین خاص خودش را دارد؛ مثلا در کشور ایران این قوانین از قوانین فقه اسلامی تبیعت می‌کند، به همین دلیل بیشتر تشریفات طلاق در ایران، اسلامی است. طلاق و ازدواج از جمله احوال شخصیه هستند و احوال شخصیه (با توجه به تابعیت ایرانی وی) طبق قانون ایران رسیدگی می شود.

هر فرد ایرانی در هر جای دنیا که باشد باید بر اساس قانون ایران در مورد دعوای طلاق او رسیدگی شود. هلند نیز مانند دیگر کشورها، برای طلاق قوانین خاص خودش را دارد و به همین دلیل در این مقاله به قوانین طلاق در هلند خواهیم پرداخت. باید بدانید که ایرانیان مقیم خارج از کشور برای طلاق توافقی خود باید هم بر اساس قوانین ایران و هم کشوری که در آن ساکن هستند، اقدام کنند. برای جدایی با قانون ایران باید به دنبال وکیل طلاق در ایران باشند. اگر نیاز به راهنمایی برای طلاق ایرانیان خارج از کشور هستید می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

قوانین طلاق در هلند

کشور هلند یکی از صلح‌طلب‌ترین و قانون‌مندترین کشورهای جهان محسوب می‌شود. چه بسا که همین موضوع سبب وجود دادگاه لاهه در هلند شده؛ بنابراین در مورد طلاق و ازدواج قوانین خاص خود را دارد که جالب توجه است. از جمله قوانینی که در این حوزه وجود دارد ارائه دادخواست طلاق به صورت کتبی به دادگاه محل سکونت زوجین است. که زوجین با طرفیت وکیل (در دعاوی طلاق وجود وکیل مدافع ضروری است) با ارائه دادخواستی به دادگاه، درخواست طلاق را تسلیم دادگاه می‌کنند. پروسه رسیدگی به پرونده‌های طلاق حدود 1 و نیم ماه تا 2 ماه زمان خواهد برد.

طرفین باید به دادگاه ثابت کنند که قادر به ادامه زندگی مشترک با یکدیگر نیستند و فقط کافیست که به دادگاه عدم سازش خود را اثبات کنند. از جمله قوانینی که در این زمینه وجود دارد، مهلت 3 ماهه برای تجدید نظر خواهی در دعاوی طلاق است. طرفین پس از صدور حکم دادگاه در صورتی که اعتراض بابت حکم و نحوه رسیدگی آن داشته باشند باید طی 3 ماه اقدام به ارائه تجدید نظرخواهی کنند.

نکته‌ی قابل توجه این است که دادخواست طلاق‌هایی قابل ارائه به دادگاه است که ازدواج آنها به صورت رسمی ثبت شده باشد؛ در این صورت است که برای اقدام به طلاق طرفین باید به دادگاه مراجعه کرده و پس از دریافت حکم طلاق برای ثبت آن به دفاتر ثبت کشور هلند مراجعه کنند.  

ثبت طلاق در هلند

با صدور حکم طلاق از دادگاه، ازدواج هنوز به پایان خود نرسیده و در مهلت 9 ماهه باید حکم طلاق در قسمت‌های فوت، تولد و ازدواج ثبت شود؛ اگر در عرض 9 ماه این مورد ثبت نشود، حکم طلاق صادره فاقد ارزش بوده و ازدواج مانند سابق پابرجاست. در طول پروسه طلاق، امکان درخواست انجام اقدامات اولیه در خصوص خانه محل سکونت زوجین بعد ازدواج، نفقه همسر، حضانت فرزندان و… از دادگاه وجود دارد.

در همه این اقدامات، گاهی قانون کشور طرفین حاکم است. مانند قوانین ایران در مورد اتباع ایرانی مقیم هلند و اگر کشور متبوع آن ها تعیین تکلیف نکرده یا بر عهده قانون کشور مورد اقامت گذاشته باشد، قانون هلند در این دعوا حاکم خواهد بود. در نهایت قانون مهم کشور هلند در خصوص تقسیم اموال بین زوجین پس از طلاق است.

قوانین مهریه در هلند

مهریه همسر در قوانین کشورهایی که از دین اسلام تبعیت می‌کنند وجود دارد؛ اما در کشورهای اروپایی که زنان از استقلال مالی و شغلی بیشتری برخوردار هستند، وجود مهریه و نفقه اهمیت زیادی نداشته و مرد تکلیفی به پرداخت مهریه و نفقه برای همسر خود ندارد. کشور هلند نیز از این امر استثنا نیست؛ اما سوالی که پیش می‌آید در مورد ایرانیانی است که مقیم کشور هلند هستند؛ آیا آنها امکان دریافت مهریه و نفقه از همسرشان را در این کشور دارند؟

برای پاسخ به این سوال همان‌طور که در مقدمه گفته شد طبق قانون مدنی کشور ما احوال شخصیه ایرانیان را در هرکجای این کره خاکی تابع قانون ایران می‌داند؛ بنابراین هر کجا که عقد مرد و زن ایرانی مطابق قانون ایران انجام شده باشد، محاکم ایران صلاحیت رسیدگی به این موضوع را دارند. اگر مرد نفقه همسر خود را در اروپا نپردازد و زوجه از این حیث دچار مشکل شود و با اعلام موضوع به نهادهای حمایتی در کشورهای اروپایی می‌تواند دلیلی مبنی بر اینکه دچار مشکل در ادامه زندگی به لحاظ شرایط مالی شده است به نفقه و مهریه خود برسد.

اما مرد چگونه می تواند این امر را ثابت کند که به همسر خود نفقه و مهریه پرداخته است؟ در این حالت او می‌تواند با ارائه‌ی گردش مالی حساب در اروپا و واریز وجوهاتی به حساب زوجه دلایل خود را بر پرداخت نفقه اعلام کند، همچنین مرد می‌تواند دعوای عدم تمکین را در مقابل مطالبه نفقه در اروپا مطرح کند.

قوانین حضانت فرزند در هلند

  • والدین قبل از طلاق بایستی در خصوص حضانت و نفقه فرزندان و تامین مالی (تا سن 21 سالگی فرزندان) به توافق برسند. باید برای مراقبت بعد از طلاق و نحوه ارتباط والدین با فرزندان پس از طلاق به توافق رسیده و طرحی را آماده کرده باشند به این طرح اصطلاحا “Parenting plan” می‌گویند.
  • فرزندانی که 12 سال یا بیشتر دارند باید در دادگاه دعوت شده و در خصوص حضانت خود اظهار نظر کنند. اما تصمیم گیری نهایی بر عهده دادگاه و حکم قاضی است. قاضی تحت هیچ شرایطی از فرزندان پرسشی در این خصوص که دوست دارند با پدر زندگی کنند یا مادر، نمی‌کنند.
  • اگر والدین در این خصوص به ارائه توضیحاتی به دادگاه بسنده کنند کافیست. سپس دادگاه، موضوع را جهت تعیین تکلیف به کمیته حفاظت از کودکان ارجاع می‌دهد تا در مود نحوه حضانت فرزندان تصمیم گیری‌های لازم انجام شود.
  • در خصوص حضانت فرزندان، نفقه، تقسیم اموال حاصل از ازدواج و محل سکونت بچه‌ها دادگاه ضمن حکم طلاق، برای آنها نیز تصمیم‌گیری می‌کند. اگر نیازمند رسیدگی بیشتر باشد بعد از صدور حکم طلاق به این موارد رسیدگی می‌شود.

حضانت فرزند برای ایرانیان مقیم هلند بعد از طلاق

  • در مورد ایرانیانی که به همراهی همسر خود وارد خاک هلند می‌شوند و تقاضای طلاق می‌دهند با دو موقعیت مواجه هستیم:
  • وضعیت زوجین دارای فرزند زوجین بدون فرزند
  • زوجینی که دارای فرزند نیستند و اقدام به طلاق می‌کنند، اقامت خود در خاک هلند را نیز از دست داده و مجوز اقامت آنها از اعتبار می‌افتد؛ مگر این‌که از راه‌های دیگر برای ماندن در هلند اقدام کنند. در حالت دوم اگر زوجین دارای فرزند باشند این موقعیت به دو دسته زیر تقسیم می‌شود:
  • داشتن همسر اروپایی داشتن همسر غیر اروپایی
  • فرد اگر همسر اروپایی داشته باشد بعد از طلاق همچنان می‌تواند در هلند بماند ولی اگر همسر او غیر اروپایی باشد مجوز اقامت‌اش باطل می‌شود و فقط همسر سابق و فرزندان او اقامت هلند را خواهند داشت.
حضانت فرزند برای ایرانیان مقیم هلند بعد از طلاق
طلاق در هلند

قوانین تقسیم اموال بعد از طلاق در هلند

از جمله قوانین طلاق در هلند که با قانون ایران در تعارض بوده «تقسیم مساوی اموال، دارایی‌ها و املاک طرفین» پس از وقوع طلاق مابین زوجین است؛ به این صورت که در مدت ازدواج (از لحظه وقوع ازدواج) طرفین هر مال و ملک و دارایی کسب کنند در موقع طلاق مابین آنها به صورت مساوی تقسیم خواهد شد. این قانون سبب کاهش طلاق در هلند به دلیل تقسیم دارایی‌ها شده است. اما راه حلی که برخی زوجین دارند توافق در خصوص وضعیت اموال قبل از وقوع طلاق است که توافق کنند اموال خاصی به یک طرف اختصاص داشته باشد در غیر این صورت دادگاه به تقسیم مساوی اموال آنها مابین زن و مرد اقدام خواهد کرد.

مدارک مورد نیاز برای تقسیم اموال

  • مدارک شناسایی زوجین
  • مدارک اجازه اقامت
  • قرارداد قبل از ازدواج (در صورت وجود)
  • میزان درآمد
  • اموال و دارایی‌ها
  • اطلاعات مالیاتی
  • اطلاعات فرزندان

مدارک مورد نیاز برای طلاق در هلند

  • ثبت نام و ورود به سامانه میخک
  • اصل شناسنامه مرد و زن
  • اصل سند ازدواج
  • ارائه اصل کارت شناسایی ملی زوجین (در صورت عدم امکان ارائه کارت ملی، ارائه گذرنامه ایرانی الزامی است)
  • اصل پاسپورت ایرانی زوجین
  • اصل مدرک اقامتی (ترجیحاٌ پاسپورت) هلندی زوجین
  • اصل حکم طلاق صادره دادگاه های هلند با ترجمه فارسی که توسط بخش تأیید اسناد وزارت امور خارجه هلند تأیید شده باشد
  • اصل گواهی ثبت و اعلام واقعه طلاق (براساس حکم دادگاه هلند) در شهرداری محل
  • اصل گواهی جاری شدن صیغه طلاق شرعی صادره مراکز اسلامی مورد تایید سفارت
  • وضعیت مهریه و سایر حقوق جاری فی مابین زوجین در طلاق شرعی درج و مشخص شده باشد
  • یک قطعه عکس زوجین
  • پرداخت هزینه مطابق تعرفه ارائه خدمات کنسولی است.

اعتبار طلاق ایرانی در هلند

فرد ایرانی که در هلند طلاق می‌گیرد و دارای فرزند نیست، اگر 5 سال از اقامت‌اش در هلند گذشته باشد و در امتحان مورد نظر کشور هلند قبول شود، می‌تواند به اقامت در این کشور ادامه دهد.  یا راه‌های دیگر مانند یافتن کار در هلند به اقامت خود دوام ببخشد؛ در غیر این صورت، فرد می‌تواند نوع اقامت خود را تغییر دهد. برای مثال، می‌تواند با دریافت مجوز کار، در این کشور به اقامت خود ادامه دهد.

طلاق توافقی در ایران

طلاق توافقی یکی از بهترین و ساده‌ترین راه‌ها برای انجام طلاق است؛ در صورت رسیدن به یک توافق مشترک درباره حضانت فرزندان،نفقه  و مهریه، می‌توانید بدون حضور در دادگاه و تنها با دادن وکالت به یک وکیل خبره، این کار را انجام دهید. زوجین خارج از کشوری که قصد جدایی دارند باید مطابق قانون طلاق در ایران و کشوری که در آن سکونت دارند برای طلاق اقدام کنند.

وکیل طلاق ایرانی در هلند

برای انجام طلاق ایرانی شما باید از وکیل دادگستری ساکن ایران کمک بگیرید تا صلاحیت پیشبرد روند طلاق شما را در دادگاه‌های ایرانی داشته باشند؛ در غیر این صورت طلاق مطابق با قوانین کشور هلند انجام شده و به حق و حقوق خود مانند مهریه و… نمی‌رسید. شما می‌توانید به کمک یک وکیل در ایران، روند طلاق خود را در هر کشوری به سادگی و بدون دردسر پیش برده و هیچ‌گونه نگرانی از بابت حق و حقوق خود نداشته باشید. بدیهی است که برای موضوعات پیچیده‌ای مانند حضانت فرزندان، کمک گرفتن از یک وکیل پایه 1 دادگستری الزامی است و بدون آن احتمال شکست‌تان در دادگاه بسیار افزایش پیدا می‌کند.

برای وکالت دادن به وکیل در ایران باید برای ثبت نام در سامانه میخک یا سامانه ثنا ایرانیان خارج از کشور اقدام کنید. اگر کارت ملی هوشمند دارید بهتر است ثبت نام در سامانه ثنا را امتحان کنید. در غیر این صورت باید در سامانه میخک ثبت نام  و ثبت وکالتنامه در سامانه میخک را انجام و کد رهگیری را دریافت کنید. بعد از دریافت کد رهگیری از سامانه میخک هلند باید احراز هویت را انجام دهید و وکالتنامه را امضا کنید تا وکیل بتوانید وکالتنامه شما را دریافت کند و بدون نیاز به حضورتان ادر ایران امور طلاق را انجام دهد. اگر نیاز به دریافت راهنمایی در این مورد دارید می‌توانید از طریق واتس‌‎آپ از کارشناسان حقوقی موسسه دادنیک مشاوره دریافت کنید.

سخن آخر

شرایط و قوانین طلاق در هلند را در کنار شما بررسی کردیم و جزئیات آن‌را در اختیار شما قرار دادیم. توصیه ما به شما این است در پروسه طلاق در هلند، حتما از  وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور کمک بگیرید که به خوبی با قوانین ایران آشنا باشد. در صورتی که قصد جدایی دارید می‌توانید با کارشناسان حقوقی موسسه دادنیک در ارتباط باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (4 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

بهترین راه به اجرا گذاشتن مهریه
بهترین روش به اجرا گذاشتن مهریه
برای طلاق توافقی چه باید کرد؟
برای طلاق توافقی چه باید کرد؟
اثبات عدم تمکین زن
اثبات عدم تمکین زن
برای طلاق توافقی به کجا باید مراجعه کرد؟
برای طلاق توافقی به کجا باید مراجعه کرد

8 پاسخ

  1. سلام من در هلند زندگی میکنم در شهر تیلبورخ مدت دوسال میشه مه هلند امده ام شوهرم من را اورده او سنش 40 سال شه و من ۲۴ سالمه میخواهم از شوهرم طلاق بیگیرم اما او به من طلاق نمیدهد و من کارت پنج ساله دارم خیلی خسته شده میخواهم از این شخص طلاق بیگیرم و جدا شوم اما او حاضر به این کار نیست و من را طلاق نمیدهد لطفا همکاری کنین برایم راه حل طلاق را بگوین که چی کار کنم ممنون میشم از لطفا تان

    1. درود
      لطفا از طریق واتساپ با مشاورین تیم حقوقی دادنیک ارتباط برقرار کنید.

  2. سلام خسته نباشید . مشاوره می خواستم .
    مادر من در هلند از پدرم جدا شده و الان می خواد طلاقش رو در سفارت ایران ثبت کنه .
    پدر من هیچ همکاری نمی کنه و هیچ مدارکی از خودش ارائه نمیده ، تنها چیزی که ما داریم الان مدارک خود مادرم هست و ثبت طلاقش در هلند . حتی سند ازدواج هم نداره .
    فقط تنها چیزی که داره ثبت طلاقش در هلند هست و مدارک خودش .
    الان مادر من چطوری باید طلاقش رو در سفارت ایران ثبت کنه ؟

    1. سلام، وقت بخیر
      لطفا با مشاورین حقوقی دادنیک تماس بگیرید تا شما رو به طور کامل راهنمایی کنند.

  3. سلام
    من شهر تیلبورخ زندگی می کنم. همسرمم همینجاست. برای طلاق توافقی اگر با شما پیشبریم نیازی به حضور ما در ایران نیست؟

    1. سلام وقت بخیر
      در صورتی که ما در خدمتتون باشیم همه کارها بدون حضور شما و توسط وکیلتون انجام میشه.

    1. وقت بخیر
      لطفا از طریق واتساپ با کارشناسان ما در دادنیک در ارتباط باشید تا پرونده شما مورد بررسی قرار بگیره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)