ممکن است در زندگی زناشویی مشکلاتی ایجاد شود که منجر به طلاق و جدایی شود. اگر طلاق از سمت مرد باشد، او باید شرایط لازم را داشته باشد و مدارک لازم برای درخواست طلاق را ارائه دهد. اما انجام این کار به دلیل وجود قوانین پیچیده اغلب با دشواری و سردرگمی همراه است. وکیل پایه یک دادگستری میتواند پرونده حقوقی شما را بررسی کند و مشاوره تخصصی به شما ارائه دهد.
این امکان را دارید تا پرونده خود را به وکلای مجرب «مؤسسه حقوقی دادنیک» بسپارید و از خدمات این مؤسسه بهرهمند شوید. در این بررسی به طور کامل در مورد مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد و شرایط و مراحل ضروری جهت درخواست طلاق از سوی مرد صحبت میکنیم.
شرایط طلاق از طرف مرد
طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی حق طلاق با مرد است. بدین معنا که مرد میتواند بدون اثبات و صرفاً به اراده خود زن را طلاق دهد. اما آیا همه چیز به این سادگی است؟ قانونگذار جهت کاهش تعداد طلاق، قوانین سختگیرانه ای وضع کرده است که مرد باید این قوانین را انجام دهد تا درخواستش مورد پذیرش دادگاه قرار گیرد. اگر درباره حق طلاق به اطلاعات کاملتری نیاز دارید پیشنهاد میکنیم مقاله قوانین جدید حق طلاق را مطالعه کنید.
برای ارائه دادخواست طلاق یک طرفه و مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد، ضوابط مهمی وجود دارند. اول اینکه مرد باید اهلیت داشته باشد. اهلیت مرد زمانی مشخص میشود که او چهار شرط زیر را داشته باشد:
- بالغ
- عاقل
- قاصد
- مختار
بدین معنا که مرد غیر بالغ، دیوانه یا فردی که قصد واقعی از طلاق ندارد یا با اکراه اقدام به طلاق کرده است، حکم طلاق او امری شرعی و صحیح نخواهد بود. بنابراین، دارا بودن همزمان هر چهار شرط برای مرد کاری ضروری است. موضوع مهم دیگر که باید در طلاق از طرف مرد مورد توجه قرار گیرد، حقوق مادی زن از جمله پرداخت نفقه، مهریه، تصنیف اموال و غیره هستند.

بنا به نظر دادگاه، مرد باید نفقه زن را بر اساس مبلغ تعیین شده و به طور مرتب (ماهانه) پرداخت کند. همچنین مهریه زن بر حسب نوع شامل عندالمطالبه و عندالاستطاعه است که هر کدام شرایط مخصوص به خود را دارند که باید توسط مرد طبق نظر دادگاه پرداخت شود. در حقیقت، مناقشه برانگیزترین موضوع در طلاق، مطالبه مهریه است که مراجعه به وکیل دادگستری را لازم و ضروری مینماید. شما میتوانید با خواندن مقالات نحوه اجرا گذاشتن مهریه و بخشیدن یا مطالبه مهریه را در بلاگ دادنیک بخوانید.
طبق تبصره 3 ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق، تأدیه حقوق شرعی و قانونی زوجه اعم از مهریه، نفقه، جهیزیه و غیر به صورت نقد است.
مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد
مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد عبارتند از:
- اصل سند ازدواج
- اصل شناسنامه و کارت ملی
نکته: در صورت نبود اصل سند ازدواج باید رونوشت آن از دفترخانه محل انعقاد عقد نکاح دریافت شود. همچنین در نبود اصل شناسنامه و کارت ملی باید نسبت به دریافت المثنی اقدام شود.
مراحل طلاق از طرف مرد
پیش تر در مقاله مراحل طلاق از طرف مرد، درباره این موضوع به طور کامل توضیح دادهایم که می توانید مطالعه کنید. اما به صورت خلاصه؛ اگر مرد بخواهد زن خود را طلاق بدهد (طلاق از طرف مرد)، ابتدا باید دادخواستی مبنی بر صدور «گواهی عدم امکان سازش» را تنظیم کند. ضمن ثبت دادخواست، پرداخت هزینه دادرسی و دریافت ابلاغ تعیین مجتمع قضایی، مرد باید به شعبه مربوطه مراجعه کند. در شعبه امور زیر انجام میشوند:
- تعیین وقت رسیدگی و تشکیل جلسه
- تعیین تکلیف نسبت به مطالبات مالی زن
بعد از تعیین موارد بالا، گواهی عدم امکان سازش صادر میشود. مدت اعتبار این گواهینامه 3 ماه از تاریخ قطعیت آن است. مرد باید به هر یک از دفاتر رسمی طلاق در شهر محل سکونت خود برود و مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف خود را به همراه گواهی عدم امکان سازش تسلیم کند.
بعد از ارجاع به دفاتر، نسبت به اجرای صیغه طلاق اقدامات لازم انجام میشود. زمان قطعیت حکم طلاق بسته به اعتراض زوجه، تعداد جلسات دادگاه و طی شدن مراحل قانونی ممکن است متفاوت باشد.
نکته: طلاق غیابی از طرف مرد هیچ فرقی با طلاق حضوری ندارد. در هر دو صورت دادگاه تمامی حقوق مالی زن اعم از نفقه، مهریه و غیره را تعیین تکلیف میکند.

طلاق از طرف مرد در دوران عقد
طلاق در دوران عقد با جدایی بعد از شروع زندگی زناشویی تفاوت چندانی نخواهد داشت. تنها تفاوت را میتوان به مورد رابطه جنسی مربوط دانست. اگر مرد و زن در دوران عقد رابطه جنسی برقرار نکرده باشند، مهریه زن نصف مهریه او در زمانی است که رابطه جنسی انجام شده باشد.
به طور کلی، مرد در هر زمان این اختیار را دارد با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به دفاتر خدمات قضایی برود و دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش را درخواست کند. مرد در دوران عقد نیز باید کلیه حق و حقوق مالی زن را پرداخت کند. برای اطلاع از مدت زمان طلاق در دوران عقد پیشنهاد میکنیم مقاله طلاق در دوران عقد چقدر طول می کشد را مطالعه کنید.
جمع بندی
پروندههای خانوادگی یک روند طولانی، سردرگم کننده و پیچیده هستند. اما برای دریافت نتیجه مطلوب به مشاوره تخصصی و سپردن کلیه امور به وکیل طلاق نیاز است. پس برای اینکه بتوانید در مسیر درست حرکت کنید، از وکیل طلاق در تهران کمک بگیرید.
موسسه حقوقی دادنیک در هر مسیر از روند حقوقی شما همراهتان است. شما میتوانید با خیال راحت کلیه امور پرونده خود و مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد را به وکلای ما در دادنیک بسپارید.
سوالات متداول
- دادگاه صالح در طلاق از طرف مرد چگونه است؟
برای رسیدگی به دعوای خانوادگی به ویژه در مورد موضوع طلاق، محل سکونت زن در نظر گرفته میشود. بنابراین درخواست طلاق از طرف مرد اهمیت ندارد.
- حضانت فرزندان در زمان طلاق از طرف مرد چگونه است؟
در مورد حضانت فرزند، تفاوتی در اینکه طلاق از طرف مرد باشد یا زن وجود ندارد. حضانت فرزند پسر یا دختر تا 7 سالگی با مادر و بعد از آن دختر تا 9 سالگی و پسر تا 15 سالگی با پدر است. اما حضانت فرزند میتواند بسته به مصلحت فرزند توسط دادگاه تعیین شود.
سلام.ایا برای درخواست طلاق یک طرفه توسط مرد نیاز به مشاوره طلاق خانواده ذهنی هست
سلام
من چجوری میتونم برای پیگیری طلاقم مدارکم رو در اختیار وکلای دادنیک قرار بدم؟
سلام، وقت شما بخیر
شما باید یک جلسه که میتواند حضوری و یا آنلاین باشد با وکیل متخصص دادنیک داشته باشید. سپس پشتیبان شما باقی مراحل را به شما توضیح میدهد.