جستجو کردن
Close this search box.

طلاق به علت سوء رفتار شوهر

خانه / طلاق (خانواده) / طلاق به علت سوء رفتار شوهر
طلاق به علت سوء رفتار شوهر

اگر رفتار مرد به‌گونه‌ای باشد که ادامه زندگی را برای خانم غیر ممکن و غیر قابل تحمل کند،، وی با مراجعه به دادگاه و دریافت مجوز از دادگاه می‌تواند از مرد جدا شود. البته برای درخواست طلاق به علت سوء رفتار شوهر، رفتارهای نامناسب مرد باید برای دادگاه اثبات شود.

در نتیجه برای دادخواست طلاق به دلیل سوء رفتار شوهر بهتر است با وکیل طلاق از طرف زن مشورت کنید. در صورتی که به وکیل متخصص نیاز دارید می توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج

یکی از قوانین مدنی کشور، مکلف بودن زوجین به حسن معاشرت، نسبت به یکدیگر است. حال اگر این حسن معاشرت در رفتار رعایت نشود و سوء رفتار زوج به‎قدری برسد که برای خانم غیرقابل تحمل باشد، وی می‌تواند درخواست طلاق بدهد.

در واقع سوء رفتار یکی از مصادیق عسر و حرج است که ادامه زندگی را برای خانم غیر ممکن می‌کند و خانم با ارائه مدارکی از این رفتار نامناسب به دادگاه می‌تواند، اقدام به طلاق به علت سوء رفتار شوهر کند.

طلاق به دلیل عسر و حرج زوجه

منظور از عسر و حرج در تنگنا، سختی و مشقت قرار گرفتن است. یکی از راه‌های ارائه دادخواست طلاق از طرف زن، اثبات در عسر و حرج قرار گرفتن وی، به‌دلیل رفتار نامناسب و شرایط نامناسب زندگی وی با زوج است. اما شرایط و مصادیق عسر و حرج چیست؟

طلاق به دلیل عسر و حرج زوجه

مصادیق عسر و حرج

طلاق بر مبنای عسر وحرج از انواع طلاق یک طرفه محسوب می‌شود. یعنی طلاقی که بر مبنای درخواست یکی از زوجین، صورت می‌گیرد. نکته‌ی مهم دیگری که در این نوع طلاق وجود دارد این است که اصلاً رضایت مرد برای جدایی، مطرح نیست؛ یعنی حتی اگر مرد هم راضی به جدایی نباشد در صورت اثبات این موضوع، دادگاه می‌تواند حکم طلاق زن را صادر کند.

هم‌ترین مصادیق عسر و حرج عبارتند از:

  • هنگامی که مرد زندگی خانوادگی خود را بدون دلیل موجه حداقل شش ماه متوالی ترک کند.
  • اعتیاد مرد به مواد مخدر و الکل و خودداری از ترک آن
  • ضرب و شتم زوجه به‌گونه‌ای که به لحاظ عرفی، غیر قابل تحمل باشد.
  • ابتلای مرد به بیماری‌های صعب العلاج که منجر به مختل شدن یا غیرممکن شدن ادامه‌ی زندگی مشترک شود.
  • محکوم شدن مرد به پنج سال زندان یا بیش از آن.

خانم با اثبات هر یک از این مصادیق می‌تواند طلاق خود را بگیرد؛ اما توجه داشته باشید که صرف ادعای زن به این مصادیق کافی نیست و ارائه مدارک برای آنها ضروری است؛ در نتیجه داشتن وکیل به شما در پیشبرد جلسات دادگاه بسیار کمک می‌کند.

 وکیل طلاق از طرف زن، می‌تواند با ارائه مدارک کافی و محکمه پسند به دادگاه، روند جلسات دادگاه را سرعت ببخشد. در قانون طلاق به علت سوء رفتار زوجه هم وجود دارد که شرایط آن با طلاق به علت سوء رفتار شوهر تفاوت دارد.

جمع بندی

اگر رفتار مرد با همسر خود به‌گونه‌ای باشد که به عسر وحرج زن بی‌انجامد و زندگی را برای وی غیر قابل تحمل کند، زن می‌تواند دادخواست طلاق به علت سوء رفتار شوهر بدهد.

 با توجه به این که سوء رفتار شوهر حتماً باید برای دادگاه اثبات شود، یک وکیل خبره می‌تواند به شما در اثبات این امر و سرعت بخشیدن روند جلسات دادگاه کمک شایانی کنید؛ گروه مشاوران دادنیک با داشتن سابقه و تخصص کافی در این زمینه به شما کمک می‌کنند روند جلسات دادگاه را به حداقل برسانید.

سوالات متداول

آیا در طلاق به علت سوء رفتار شوهر، رضایت مرد برای جدایی مطرح است؟

خیر. حتی اگر مرد هم راضی به جدایی نباشد در صورت اثبات در عسر و حرج بودن زن، دادگاه می‌تواند حکم طلاق زن را صادر کند.

منظور از عسر و حرج چیست؟

منظور از عسر و حرج در تنگنا، سختی و مشقت قرار گرفتن است که در صورت اثبات آن، زن می‌تواند اقدام به جدایی کند.

مصادیق عسر و حرج چیست؟

زندانی شدن مرد به مدت پنج سال و بیشتر، داشتن بیماری صعب العلاج مرد، اعتیاد زیان آور مرد و طفره از ترک آن، آسیب‌های جسمی که به لحاظ عرفی غیر قابل تحمل‌اند و ترک زندگی بدون دلیل موجه به مدت شش ماه متوالی و بیشتر.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (4 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

مهریه دختر باکره
مهریه دختر باکره
طلاق با داشتن حق طلاق
طلاق با داشتن حق طلاق چقدر طول میکشد؟
طلاق بدون حضور زوجین
طلاق بدون حضور زوجین
بررسی تغییرات آماری طلاق در دهه گذشته
بررسی تغییرات آماری طلاق در دهه گذشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)