مدت زمان طلاق از طرف مرد

طلاق از طرف مرد چقدر طول می‌کشد؟

زندگی مشترک زوجین ممکن است در همان روزها یا ماه‌های اول به بن‌بست برسد و زن و شوهر ترجیح بدهند که مسیر خودشان را از هم جدا کنند. گاهی مواقع هم این موضوع بعد از چند سال زندگی زوج‌ها با هم دیده می‌شود و زن و مرد به صورت توافقی یا حتی یک طرفه از هم جدا می‌شوند. درخواست‌هایی که به صورت طلاق از طرف مرد یا شرایط طلاق از طرف زن مطرح می‌شوند مسیر طولانی‌تر برای رسیدگی و نتیجه‌گیری در پیش رو دارند. برای اینکه بدانید طلاق از طرف مرد چقدر طول می‌کشد و معایب طلاق از طرف مرد چیست، با وکلای موسسه دادنیک از طریق واتساپ ارتباط بگیرید.

مطرح کردن طلاق از طرف مرد

در بعضی از زندگی‌های زناشویی این آقایان هستند که قصد دارند از همسرشان جدا شوند و تحمل زندگی مشترک برای آن‌ها سخت شده است. در این شرایط اگر خانم حاضر به طلاق یا جدایی باشد، زن و مرد می‌توانند با مشخص کردن پرداخت یا بخشیدن مهریه، حضانت فرزندان، نفقه و… به صورت توافقی از هم جدا شوند.

اما در صورتی که زن حاضر به طلاق و جدایی نباشد، مرد می‌تواند درخواست طلاق یک طرفه را مطرح کند. در این شرایط دادگاه ابتدا مدارک ارائه شده برای پرداخت حقوق و حقوق زن توسط مرد و شرایط طلاق از طرف مرد را بررسی می‌کند و سپس حکم طلاق یک طرفه مرد را صادر می‌کند.

طلاق از سمت مرد
در صورتی که زن حاضر به طلاق و جدایی نباشد، مرد می تواند درخواست طلاق یک طرفه را مطرح کند.

درخواست طلاق از طرف مرد چقدر طول می‌ کشد؟

کسانی که در شرایط یک طرفه قرار دارند زمان‌برایشان اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند. مخصوصا آقایان در این مسیر می‌خواهند بدانند چه موقع تکلیف آن‌ها روشن می‌شود و می‌توانند به طور قانونی از همسر خودشان جدا شوند. برای خانم‌ها هم مهم است که بدانند چقدر زمان ‌برای جمع‌آوری اسناد و مدارک برای دادگاه و پیشگیری از جاری شدن صیغه طلاق دارند.

برای طلاق یک طرفه مرد لازم است که مرد به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و درخواست گواهی عدم سازش دهد، سپس این گواهی را به دادگاه ارائه کند. بعد از این مرحله دادگاه با توجه به تراکم پرونده‌های ارسالی وقت رسیدگی به پرونده مطرح شده را مشخص می‌کند. در مرحله بعدی، دادگاه زن و شوهر را به سازش دعوت می‌کند؛ و آن‌ها باید یکی از خویشاوندان یا دوستان و آشنایان متاهل خودشان را که بالای ۳۰ سال دارد و به امور خانوادگی و اجتماعی آگاه است به عنوان داور به دادگاه معرفی کنند. در صورتی که در طول زمان مشخص شده زوجین موفق به سازش نشدند، دادگاه گواهی عدم امکان سازش را صادر می‌کند و زن و مرد برای جاری شدن صیغه طلاق به دفاتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه می‌کنند.

حداکثر زمانی که برای ارائه حکم عدم سازش دادگاه به دفترخانه مشخص شده ۳ ماه است؛ و در صورتی که مرد به موقع این حکم را به محضر تحویل ندهد، باید تمام مراحل ذکر شده را دوباره انجام دهد؛ با توجه به موارد ذکر شده، طول مدت زمانی که برای طلاق یک طرفه مرد در نظر گرفته می‌شود را می‌توان بین ۴ تا ۶ ماه در نظر گرفت. البته در صورتی که زن به حکم صادر شده توسط دادگاه اعتراض داشته باشد، طلاق یک طرفه مرد ممکن است بیشتر از یک سال هم طول بکشد.

طلاق غیابی از طرف مرد چقدر طول می‌کشد؟

برای صادر شدن حکم طلاق غیابی از طرف مرد باید زوج تمام مراحل طلاق یک طرفه را انجام دهد. سپس ۲۰ روز زمان‌برای واخواهی از سمت زن در نظر گرفته می‌شود. اگر در این مدت زن درخواست واخواهی نکند، حکم طلاق از سمت دادگاه صادر می‌شود. اما در صورتی که زن درخواست واخواهی کند و پس از آن دادگاه تجدید نظر و فرجام خواهی تشکیل شود؛ دادگاه شرایط پرداخت حق و حقوق زن (مانند مهریه، نفقه و…) را بررسی می‌کند. به همین دلیل است که زمان انجام طلاق غیابی از طرف مرد طولانی‌تر خواهد بود. برای اینکه در این مرحله بتوانید بهترین نتیجه را در کمترین زمان بگیرید و پرونده طلاق را بدون مشکل پیش ببرید، وکلای دادنیک همراه شما هستند.

در صورتی که مرد درخواست طلاق یک طرفه داشته باشد و زن در دادگاه حاضر نشود، طبق قانون به درخواست مرد رسیدگی می‌شود و مرد می‌تواند غیابی از زن طلاق بگیرد.

مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد

برای طلاق از سمت مرد یا زن لازم است که مدارک مشخصی را به دادگاه ارائه کنید. مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد عبارتند از:

  • اصل شناسنامه و کارت ملی
  • سند ازدواج
  • ارائه گواهی عدم سازش
  • ارائه دادخواست طلاق

تفاوت طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن

با توجه به اینکه در کشور ما ایران حق طلاق با مرد است، طلاق یک طرفه از سمت مرد سریع‌تر انجام می‌شود؛ اما برای مطرح کردن طلاق از طرف زن لازم است که زوجه دلیلی برای جدایی به دادگاه ارائه کند. از جمله این دلایل می‌توان به ازدواج مجدد مرد بدون اجازه زن، مبتلا بودن مرد به بیماری واگیردار یا بیماری روانی، حبس مرد بیشتر از ۵ سال و… اشاره کرد. به طور کلی نیز مراحل طلاق از طرف زوجه نسبت به طلاق از طرف زوج بیشتر طول می کشد و مدارک مورد نیاز برای جدایی از سمت خانم شامل موارد متفاوتی نیز ممکن است باشد.

تفاوت طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن

تفاوت طلاق از طرف مرد و طلاق توافقی

در طلاق توافقی موضوع ساده‌تر از طلاق یک طرفه زن یا مرد است. چون زن و مرد با هم برای طلاق به توافق می‌رسند و زن مهریه خودش را در ازای جاری شدن صیغه طلاق می‌بخشد، یا اینکه مرد اول بخشی از مهریه زن یا تمام آن را می‌پردازد و سپس برای طلاق اقدام می‌کنند.

همچنین تکلیف نفقه، اجرت‌المثل، حضانت دختر و پسر و… در طلاق توافقی با توافق زوج‌ها مشخص می‌شود؛ بنابراین زن و مرد فقط باید درخواست طلاق را ارائه کنند، در جلسه‌های مشاوره شرکت داشته باشند و سپس منتظر اعلام نظر دادگاه و جاری شدن صیغه طلاق بمانند. اما وقتی طلاق از طرف مرد مطرح می‌شود، امکان اعتراض زن وجود دارد و مدت زمان رسیدگی به درخواست طلاق طولانی‌تر خواهد شد.

نقش وکیل برای طلاق از طرف مرد

با توجه به اینکه پرونده‌های طلاق یک طرفه پیچیده است و امکان اعتراض طرف مقابل به درخواست طلاق و درخواست واخواهی و تجدید نظر وجود دارد، مرد یا زنی که درخواست طلاق یک طرفه را مطرح می‌کند باید با تمام مراحل قانونی طلاق یک طرفه و شرایط آن آشنا باشد. چون ارائه اطلاعات نادرست یا انجام کارهایی که به ظاهر به صلاح پیشبرد پرونده طلاق است ممکن است این پرونده را با سختی‌های بیشتری همراه کند و روند طلاق طولانی‌تر از حالت عادی شود.

به همین خاطر توصیه می‌شود از همان مراحل اولیه درخواست طلاق از طرف مرد از وکیل طلاق متخصص این حوزه کمک بگیرید. وکلای موسسه دادنیک با تمام نکات قانونی و فراز و نشیب‌های پرونده‌های طلاق یک طرفه مانند حقوق زن در طلاق از طرف مرد آشنا هستند و کمکتان می‌کنند تا در کمترین زمان و با مناسب‌ترین هزینه پرونده طلاق یک طرفه مرد را به نتیجه برسانید.

سؤالات متداول

آیا در طلاق یک طرفه مرد باید مهریه زن پرداخت شود؟

برای جاری شدن حکم طلاق توسط دادگاه لازم است که مرد تمام حق و حقوق زن از جمله مهریه را بپردازد.

آیا طلاق از طرف مرد زمان‌بر است؟

با توجه به تعداد پرونده‌های موجود در دادگاه برای درخواست طلاق، معمولاً طلاق از طرف مرد کمتر از ۶ ماه انجام می‌شود.

طلاق غیابی از طرف مرد چقدر زمان نیاز دارد؟

در صورتی که زن درخواست واخواهی ندهد جاری شدن صیغه طلاق غیابی از طرف مرد کمتر از ۴ ماه زمان نیاز خواهد داشت.

۴.۶/۵ - (۳۷ امتیاز)
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

10 دیدگاه برای “مدت زمان طلاق از طرف مرد

  1. نیما گفته:

    سلام
    خانم من نمیخواد جلسات دادگاه رو بیاد میخواستم بدونم نیومدنش مدت زمان طلاق رو از سمت من بیشتر میکنه یا فرقی نداره؟

  2. بهروز گفته:

    سلام خانم من چند وقتی هست که به امورات زندگی رسیدگی نمیکنه و دل به زندگی نمیده
    اگر بخوام طلاق بگیرم مدت زمانی که ممکنه طول بکشه چقدره؟

  3. کوروش گفته:

    من بدون علاقه ازدواج کردم بیش‌از سنتی به خاطر حرف بقیه و کم کم خیلی به مشکل خوردم با همسرم طوری که نمیتونستیم ادامه بدیم و تو زمان واقعا کمی تونستم طلاق بدم و مهریه رو ماه به ماه قسط بندی شده .

  4. علی گفته:

    سلام من خیلی تایم کم دارم و اکثر اوقات خارج از کشورم میتونم به یک وکیل بسپرم که کارهای طلاقم انجام بده؟ و چقدر طول می‌کشه؟

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادنیک گفته:

      سلام، وقت شما بخیر
      در صورتی که وکیل طلاق توافقی دادنیک پرونده طلاق توافقی شما را به عهده داشته باشد ظرف مدت 10 الی 15 روز بدون نیاز به حضور شما در هیچ مرحله ای تمام مراحل انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)