جستجو کردن
Close this search box.

جلوگیری از ملاقات فرزند

جلوگیری از ملاقات فرزند

زمانی‌که زوجین بخواهند از یکدیگر جدا شوند، در صورتی که فرزندی داشته باشند؛ بایستی تکلیف حضانت و نحوه ملاقات با او را مشخص کنند. در واقع حضانت باید به نحوی باشد که مصلحت فرزند در نظر گرفته شود.

به طور کلی نیز هیچ‌کدام از والدین نیز حق جلوگیری از ملاقات فرزند با دیگر والد را ندارند، مگر این‌که شرایط خاصی در این خصوص وجود داشته باشد. از این رو ما در تیم دادنیک قصد داریم در ادامه، مطالبی را در رابطه با جلوگیری از ملاقات فرزند بیان کنیم.

حضانت فرزند چیست؟

وقتی زن و مردی قصد جدایی از یکدیگر را داشته باشند، بایستی در صورت داشتن فرزند، به موضوع حضانت وی رسیدگی کنند. اگر طلاق آن‌ها توافقی باشد، می‌توانند در متن توافق‌نامه‌ای که تنظیم می‌کنند، به این موضوع اشاره کنند. اما اگر طلاق از طرف زن و یا از طرف مرد باشد، معمولا بر اساس سن فرزند، امکان بر عهده گرفتن حضانت فرزند وجود دارد.

بر اساس قانون، حضانت فرزند پسر از نوزادی تا 7 سالگی بر عهده مادر و از 7 تا 15 سالگی بر عهده پدر است. بعد از 15 سالگی هم که از حضانت خارج می‌شود، می‌تواند برای ادامه زندگی نزد هر یک از والدین خود تصمیم بگیرد.

در خصوص حضانت فرزند دختر هم قانون می‌گوید، از نوزادی تا 7 سالگی حضانت وی بر عهده مادرش و از 7 تا 9 سالگی بر عهده پدر است. بعد از 9 سالگی نیز دختر از حضانت خارج می‌شود و می‌تواند برای این‌که نزد کدام یک از والدینش زندگی کند، تصمیم گیری کند.

ملاقات با فرزند

بعد از طلاق و سپردن حضانت فرزند به یکی از والدین، والد دیگر او امکان ملاقات با فرزند خود را دارد و نباید از انجام این‌کار منع شود. فقط ممکن است شرایطی هم‌چون ملاقات با فرزند برای 24 یا 48 ساعت در هفته وجود داشته باشد که سبب محدودتر شدن دیدار فرزند با والد دیگرش شود. البته باید اشاره کنیم که دلیل کمتر از 24 ساعت و بیشتر از 48 نبودن زمان ملاقات با فرزند این است که آرامش او بهم نخورد.

جلوگیری از ملاقات فرزند و ضمانت اجرای آن

طبق قانون یک ضمانت اجرا برای ممانعت ملاقات فرزند با والدینش در نظر گرفته شده است که بر اساس آن اگر دادگاه تشخیص دهد که شرایط تعیین شده برای حضانت و ملاقات فرزند با والدین به مصلحت او نیست، این امکان وجود خواهد داشت والدی که حضانت فرزند را بر عهده دارد از ملاقات والد دیگر جلوگیری کند. حتی حق تجدید نظر یا واگذاری حضانت فرزند به شخص دیگری را نیز خواهد داشت.

برخی از مواقع نیز ممکن است والدی که قصد جلوگیری از ملاقات فرزند با والد دیگر را دارد، سبب بروز مشکلاتی شود که در این صورت جریمه نقدی در انتظار وی خواهد بود. حتی در صورت تکرار این‌کار ممکن است با مجازات‌هایی سنگین‌تر رو به رو شود.

در عین حال اگر بروز مشکلات از طرف والدی که مانع ملاقات فرزند با والد دیگرش شده است بیش از حد باشد، دادگاه می‌تواند تا زمان تصمیم گیری مجدد و اجرای حکم، برای وی حکم بازداشت صادر کند.

شرایط سلب ملاقات یا حضانت با فرزند

اگر والدین با هم خصومت شخصی داشته باشند و یا بخواهند با یکدیگر لجبازی کنند، این حق را ندارند که دیگری را از ملاقات با فرزند منع کنند و یا باعث سلب حضانت وی شوند. البته طبق ماده 1173 قانون مدنی، اگر در صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی فرزندی که تحت حضانت یکی از والدین است، تغییری ایجاد شود که به مصلحت وی نباشد، دادگاه این امکان را دارد که تصمیمی در خصوص تغییر حضانت فرزند بگیرد که می‌تواند سبب جلوگیری از ملاقات والد با فرزند و یا سلب حضانت والد شود. در ادامه نیز به برخی از شرایط سلب ملاقات یا حضانت با فرزند اشاره شده است.

  • اعتیاد به الکل، مواد مخدر و قمار
  • فساد اخلاقی و فحشا
  • ابتلا به بیماری‌های روانی با تشخیص پزشکی قانونی
  • سوءاستفاده از فرزند برای ورود به مشاغل ضد اخلاقی هم‌چون فساد و فحشا، تکدی‌گری و قاچاق
  • ضرب و جرح

جمع بندی

به طور کلی هیچ‌کدام از والدین زمانی‌که بخواهند از یکدیگر جدا شوند، این حق را ندارند که از ملاقات دیگری با فرزندشان جلوگیری کنند. مگر این‌که شرایطی به وجود آید که در آن فرزند از نظر جسمی و ذهنی مورد آسیب قرار گیرد، در این صورت با نظر دادگاه امکان سلب حضانت و جلوگیری از ملاقات فرزند برای والدی که سبب این اتفاق بوده است، وجود دارد.

در عین حال اگر شما عزیزان نیز با چنین مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنید و نیاز به مشاوره در این خصوص دارید، توصیه می‌کنیم که با مشاورین و وکلای پایه یک دادگستری ما در موسسه حقوقی دادنیک از طریق شماره درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

آیا والدی که حضانت را بر عهده دارد امکان جلوگیری از ملاقات والد دیگر با فرزند را دارد؟

خیر، مگر این‌که شرایطی به وجود آمده باشد که به مصلحت فرزند نباشد. در این حالت با نظر دادگاه امکان جلوگیری از ملاقات والد دیگر با فرزند وجود دارد.

آیا جلوگیری از ملاقات فرزند، مجازاتی دارد؟

بله، در صورتی که والدی سبب ایجاد آسیب‌های روحی و جسمی به فرزند شود، امکان مجازات نقدی و بازداشت برای او وجود دارد.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (13 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

سامانه ثنا چیست
سامانه ثنا چیست؟
تکلیف جهیزیه مرد بعد از طلاق
تکلیف جهیزیه مرد بعد از طلاق
طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن
طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن
وکیل خانواده
وکیل خانواده کیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

8 پاسخ

  1. بچه هم نیاز داره به مادر هم به پدر … جلوگیری از ملاقات فرزندتون فقط بچه رو داغون میککنه…

  2. بنظرم باید برای جلوگیری از ملاقات فرزند یه مجازاتی چیزی مخصوصا مالی تعیین بشه.

  3. سلام من همسر سابقم اجازه نمیده بچم ببینم و می‌خوام بدونم آیا میتونم شکایت کنم ازش؟
    حضانت بچه هم با اونه اما نمیتونه کلا نشونم هم نده

    1. سلام، وقت شما بخیر
      بله ملاقات با فرزند حق شماست.
      می توانید از طریق دفتر خدمات قضایی برای درخواست ملاقات با فرزند اقدام کنید.

  4. در صورت جلوگیری از ملاقات فرزند میشه شکایت کرد از طرف مقابل؟

    1. سلام، وقت بخیر
      می توانید دادخواست ملاقات با فرزند داشته باشید.

  5. مصرف مواد مخدر تفریحی در حد سه ماه یکبار میشه دلیل شرایط سلب ملاقات یا حضانت با فرزند باشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)