- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
فرآیند طلاق باعث میشود که زوجین زندگی مشترک خود را پایان دهند. اما قوانین مختلفی برای طلاق وجود دارد. برای مثال در صورتی که از انواع طلاق بائن برای جدایی استفاده کنند، امکان بازگشت زوج به زوجه میسر نیست. برای اینکه توضیح کامل تری درباره ابعاد طلاق بائن به دست آورید، در ادامه این مطلب از دادنیک همراه ما باشید.
طلاق بائن چیست؟
همانطور که میدانید حق طلاق با مرد است و بدون اینکه نیازی به کسب تأیید زن داشته باشد، میتواند درخواست طلاق دهد. طلاق به دو نوع است. طلاق بائن یکی از انواع طلاق است که به واسطه آن امکان رجوع زوج به زوجه در مدت عده وجود ندارد. به این معنا که اگر بخواهند زندگی مشترک خود را شروع کنند، باید صیغه عقد جاری شود. زوجه نیز در مدت زمان عده اجازه ازدواج ندارد.
برای انواع طلاق بائن تبصرهها و قوانین مختلفی مطرح وجود دارند که باعث تمایز آنها از هم میشوند.
انواع طلاق بائن
ماده 1145 قانون مدنی به معرفی انواع طلاق بائن میپردازد و بر اساس این ماده، 4 نوع طلاق بائن شامل موارد زیر هستند:
- طلاق قبل از نزدیکی
- طلاق یائسه
- طلاق خلع و مبارات (مادامی که زن رجوع به عوض نکرده باشد.)
- سومین طلاق بعد از سه وصلت متوالی
طلاق قبل از نزدیکی
یکی از انواع طلاق بائن هنگامی اجرا میشود که زوجین در دوران عقد تصمیم به جدایی میگیرند. البته زمانی که هنوز میان زوج و زوجه نزدیکی صورت نگرفته است.
طلاق یائسه
گاهی جدایی هنگامی صورت میگیرد که زن در شرایط یائسگی قرار دارد. طلاق زن یائسه میتواند از نوع طلاق بائن باشد و امکان رجوع مرد در مدت زمان عده برای وی وجود ندارد.
طلاق خلع و مبارات
گاهی طلاق به دلیل عسر و حرج است. در این حالت زن از ادامه زندگی با مرد کراهت دارد و طلاق خلع نامیده میشود. برای جاری شدن حکم طلاق خلع، زن باید مالی به مرد بدهد تا طلاق بگیرد. اما گاهی هم هر دو طرف از ادامه زندگی با هم ناراضی هستند. این شرایط طلاق مبارات نامیده میشود. در این حالت نیز طلاق از طرف مرد صورت میگیرد. هرچند زن با بخشیدن مالی باید مرد را به طلاق راضی کند.
سومین طلاق بعد از سه وصلت متوالی
اگر مرد و زن سه بار متوالی وصلت کرده باشند، بدون توجه به اینکه وصلت با خواندن صیغه عقد بوده باشد یا رجوع زوج به زوجه، سومین طلاق آنها از نوع طلاق بائن خواهد بود.
آیا طلاق توافقی از نوع طلاق بائن است؟
گاهی زوجین توافق کرده اند و حق طلاق با زن است، در شرایطی هم شاهد خواندن صیغه طلاق توافقی هستیم. اگر در طلاق توافقی زن تصمیم به بخشیدن مهریه خود گرفته باشد، طلاق از نوع خلع و مبارات است که یکی از انواع طلاق بائن به حساب میآید.
مهریه در طلاق بائن
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، یکی از انواع طلاق بائن، خلع و مبارات نام دارد که زن مالی (عموماً مهریه) را به مرد میدهد تا طلاق بگیرد. اما درباره سه نوع دیگر طلاق بائن، مهریه شرایط خود را دارد. در این وضعیت، وکیل طلاق میتواند زوجین را درباره شرایط مهریه در طلاق بائن آگاه کند و شرایط هر کدام را به آنها توضیح دهد.
عده طلاق بائن
همانطور که در توضیح طلاق بائن اشاره کردیم، حتی در صورت جدایی زوجین با وجود طلاق با داشتن حق طلاق، در مدت زمان عده مرد اجازه رجوع به زن را ندارد. زن نیز اجازه ازدواج در مدت زمان عده را ندارد. شاید بپرسید مدت زمان عده چقدر است؟ در این حالت باید بگوییم که مدت زمان عده 3 طهر (پاکیزگی از حیض) است.
البته گذراندن مدت زمان عده برای خانمهای باکره و یائسه الزامی نخواهد بود. اما خانمهای باردار باید صبر کنند، آنها بعد از وضع حمل و سپری کردن 3 طهر اجازه ازدواج مجدد دارند.
نکاتی درباره عده طلاق بائن
جالب است بدانید که اگر در زمان عده طلاق بائن یکی از زوجین فوت کند، به طرف مقابل ارثی تعلق نمیگیرد. از طرفی به غیر از زمان بارداری، پرداخت نفقه مرتبط با طلاق بائن الزامی نیست. اما قانون مهریه برای طلاق بائن مانند طلاق رجعی است. در این شرایط زن باکره همچنان نصف مهریه خود را دریافت خواهد کرد.
در این مطلب از مؤسسه حقوقی دادنیک توضیح دادیم که انواع طلاق بائن چیست و مدت زمان عده و شرایط آن برای شرایط مختلف چگونه خواهد بود. همچنین به بررسی طلاق از طرف زن و مرد پرداختیم.
شما برای انجام مراحل مختلف طلاق میتوانید از مشاوره تلفنی یا واتساپی رایگان وکلای مؤسسه حقوقی دادنیک بهره مند شوید. علاوه بر این وکلای این مؤسسه حقوقی میتوانند تمام امور طلاق بائن را بر عهده بگیرند.
سوالات متداول
انواع طلاق بائن کدام موارد هستند؟
طلاق سوم، طلاق خلع و مبارات، طلاق یائسه، طلاق پیش از نزدیکی زوجین انواع طلاق بائن به حساب میآیند.
در کدام نوع از طلاق بائن، گذراندن دوره عده برای زنان الزامی نیست؟
در طلاق یائسه و طلاق پیش از نزدیکی زوجین و در صورتی که زن باکره باشد، نیاز به گذراندن مدت زمان عده وجود ندارد.
شرایط پرداخت مهریه در طلاق بائن چگونه است؟
هنگامی که طلاق از نوع بائن باشد، پرداخت مهریه شرایط متفاوتی نسبت به طلاق رجعی ندارد. مهریه زن باکره نصف مقدار ثبت شده در عقدنامه است.
شرایط پرداخت نفقه در مدت زمان عده چگونه است؟
باید بدانید که پرداخت نفقه در مدت زمان عده الزامی نیست، مگر در زمانی که زن باردار است.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.