- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
اگر زن و مردی به دلایل مختلف تصمیم به جدایی و طلاق بگیرند و دارای فرزند باشند، باید برای حضانت فرزندان خود به توافق برسند یا قانون برای حضانت فرزندان تصمیم گیری کند. بر طبق قانون، حضانت فرزندان تا سن 7 سالگی با مادر و بعد از آن، تا سن بلوغ، با پدر است.
اما اگر مادر پس از طلاق از پدر فرزندان یا فوت او، ازدواج مجدد نماید، در این شرایط حضانت فرزندان با چه کسی است؟ در این مقاله از موسسه حقوقی دادنیک قصد داریم به بررسی حضانت فرزند در صورت ازدواج مجدد مادر بپردازیم. بنابراین با ما همراه باشید و برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، با مشاوران حقوقی دادنیک ارتباط برقرار نماید.
حضانت فرزند
در پاسخ به این سؤال که حضانت فرزند در صورت ازدواج مجدد مادر با چه کسی است؟ باید بگوییم که بر طبق ماده 1170 قانون مدنی و ماده 45 قانون حمایت از خانواده، سلب حضانت فرزند از مادر در صورتی رخ میدهد که ازدواج مادر منافی مصلحت فرزند باشد.
بنابراین مادر با معرفی همسر خود، تنظیم استشهادیه و ارائه آن به دادگاه خانواده، نشان میدهد که همسر او، شخصی صالح بوده و وجود فرزند در کنار او، آسیب و خطری برای طفل ندارد. در ادامه این مبحث را بیشتر توضیح خواهیم داد.
آیا با ازدواج مادر حضانت سلب میشود؟
بر طبق ماده 1170 قانون مدنی «اگر مادر در مدتی که حضانت طفل با او است، مبتلا به جنون شود یا با دیگری شوهر کند، حق حضانت با پدر خواهد بود.» همچنین بر اساس ماده 45 قانون حمایت از خانواده 1391 «رعایت غبطه و مصلحت کودکان و نوجوانان در کلیه تصمیمات دادگاهها و مقامات اجرائی الزامی است.»
بنابراین بر طبق این دو ماده از قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده، رعایت مصلحت فرزند الزامی بوده و قانون گذار در حین رسیدگی به پرونده حضانت فرزند، حتی در صورت ازدواج مجدد مادر که از موارد سلب حضانت فرزند از مادر به شمار میرود، حکم نهایی را با توجه به مصلحت طفل صادر مینماید.
حضانت فرزند در صورت ازدواج مجدد مادر مطابق قانون مدنی
همانطور که در بخش فوق بیان کردیم، بر طبق ماده 1170 قانون مدنی «اگر مادر، در مدتی که حضانت طفل با او است، مبتلا به جنون شود یا با دیگری شوهر کند، حق حضانت، با پدر خواهد بود.» بنابراین بر طبق این ماده از قانون ازدواج مجدد مادر موجب سلب حضانت فرزند از مادر شده و حضانت فرزند با پدر خواهد بود.
حضانت فرزند در صورت ازدواج مجدد مادر در قانون حمایت خانواده
بر اساس ماده 45 قانون حمایت از خانواده «رعایت غبطه و مصلحت کودکان و نوجوانان، در کلیه تصمیمات دادگاهها و مقامات اجرایی، الزامی است.» بر طبق این ماده از قانون حمایت خانواده، قانون گذار باید در زمان رسیدگی به پرونده حضانت فرزند در ازدواج مجدد مادر، مصلحت طفل را در نظر بگیرد.
بنابراین، با توجه این ماده از قانون حمایت خانواده، اگر قانون گذار تشخیص دهد که شرایط نگهداری و مراقبت از فرزند توسط مادر علی رغم ازدواج مجدد او، نسبت به پدر فرزند، مناسبت تر است، حضانت فرزند را به مادر میسپارد. توجه داشته باشید که اساس و مبنای این حکم، تنها مصلحت طفل بوده که قانون گذار باید تنها آن را در نظر بگیرد و حکم نهایی را صادر نماید.
موارد سلب حقوق حضانت فرزند
بر اساس ماده 1173 قانون مدنی «هرگاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد، محکمه میتواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه قضائی، هر تصمیمی را که برای حضانت طفل مقتضی بداند، اتخاذ کند.
از مصادیق سلب حضانت فرزند از پدر یا سلب حضانت فرزند از مادر به شرح زیر است:
- اعتیاد زیان آور به الکل، مواد مخدر و قمار
- اشتهار به فساد اخلاق و فحشاء
- ابتلا به بیماریهای روانی با تشخیص پزشکی قانونی
- سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشاء، تکدی گری و قاچاق
- تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف»
حضانت فرزند دختر بعد از طلاق
حضانت فرزند دختر بعد از طلاق مطابق با ماده 1169 قانون مدنی «برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی میکنند، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است.» همچنین بر طبق این ماده از قانون، بعد از هفت سالگی در صورت حدوث اختلاف، حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه است.
توجه داشته باشید که فرزند دختر بعد از سن بلوغ (9 سالگی) میتواند به اختیار خود یکی از والدین را برای زندگی انتخاب کند.
حضانت فرزند پسر بعد از طلاق
حضانت فرزند پسر بعد از طلاق بر طبق ماده 1169 قانون مدنی «برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی میکنند، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است.» بنابراین بر اساس قانون مدنی، حضانت فرزند پسر بعد از سن 7 سالگی از مادر گرفته و بر عهده پدر خواهد بود. حضانت فرزند پسر تا سن 15 سالگی بر عهده پدر بوده و مادر حق ملاقات با فرزند خود را دارد و شخصی مانع دیدار مادر و فرزند نخواهد شد.
جمع بندی
همانطور که در بخش فوق بیان کردیم، فرزند پسر نیز مانند فرزند دختر بعد از سن بلوغ (15سالگی) با اراده و اختیار خود میتواند یکی از والدین را برای زندگی، انتخاب نماید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه حضانت فرزند با مشاوران و کارشناسان حقوقی مؤسسه حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.
سؤالات متداول
آیا با ازدواج مادر حضانت سلب میشود؟
بر طبق قانون مدنی ازدواج مجدد مادر موجب سلب حضانت فرزند از مادر میشود. همچنین بر اساس قانون حمایت از خانواده، رعایت مصلحت فرزند الزامی است. بنابراین قانون گذار در حین رسیدگی به پرونده حضانت فرزند در صورت ازدواج مجدد مادر باید حکم نهایی را با توجه به مصلحت طفل صادر نماید.
موارد سلب حقوق حضانت فرزند از پدر و مادر چیست؟
از مصادیق سلب حضانت فرزند از والدین عبارتند از: اعتیاد زیان آور به الکل، مواد مخدر و قمار، اشتهار به فساد اخلاق و فحشاء، ابتلا به بیماریهای روانی با تشخیص پزشکی قانونی، سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشاء، تکدی گری و قاچاق و تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
دفتر مرکزی دادنیک کجاست؟
دفتر مرکزی دادنیک در تهران، سعادت آباد، بلوار دریا، شکوفان دوم، بهاران یکم، پلاک 10، واحد 5 واقع شده است.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
6 پاسخ
سلام همسرمن آدم بد دهنی هستش هی به خودم وخانواده ام توهین وبه من میگه ازخانه برو بیرون یه دختر یک ساله دارم میگه بچه رو به تونمیدم میخوام طلاق بگیرم باید چیکارکنم
درود
حضانت فرزند دختر تا 7 سالگی با مادر است و از 7 تا 9 سالگی با پدر.
در صورتی که صلاحیت لازم برای نگهداری از فرزند را ندارند باید برای سلب حضانت ایشان اقدام کنید.
سلام دو سال پیش جدا شدم. پسرم حضانتش با من هست. قصد ازدواج دارم چقدر احتمال داره سلب بشه حضانت فرزندم؟
درود
توسط دادگاه بررسی میشود.
سلام دختر من 17 سالش هست و بعد از طلاق با پدرش زندگی میکرد الان میخواد بیاد با من زندگی کنه و من هم قصد ازدواج مجدد دارم چطور میشه ؟
درود
چون از سن حضانت خارج شدن خودشون تصمیم میگیرن.