- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
در این مقاله قرار است درباره طلاق در آذربایجان برای شما توضیح دهیم. فرهنگ همیشه در آداب و رسوم ازدواج و طلاق موثر است. ایران و آذربایجان نیز به علت همسایگی و تاریخ مشترک، آداب و رسوم شبیه دارند؛ برای مثال در کشور آذربایجان نیز مانند ایران، خانواده جایگاه مهمی دارد و نهاد قدرتمندی به حساب می آید. از جمله این تاثیرات این است که بیشترین درخواستهای طلاق از سمت زنان به دادگاه ارائه میشود که دلیل این موضوع میتواند ناشی از این باشد که زنان در نظام اقتصادی جدید آذربایجان شغل و استقلال مالی دارند و دیگر نیازی به تداوم زندگی مشترک در شرایط غیرمطلوب ندارند. ایرانیانی که ساکن کشور آذربایجان باشند، باید هم طلاق ایرانی و هم طلاق در کشور آذربایجان را ثبت کنند. که طلاق ایرانی به کمک سامانه میخک و ثنا صورت میگیرد و شما به وکیل، وکالت میدهید تا پروسه طلاق شما را انجام دهد. اگر قصد طلاق توافقی را دارید و قرار است به وکیل طلاق در ایران وکالت دهید و نیاز به راهنمایی دارید میتوانید از طریق واتسآپ با کارشناسان حقوقی موسسه دادنیک در ارتباط باشید
طلاق ایرانیان در آذربایجان
بر اساس قوانین ایران (مدنی، اساسی) قوانین مربوط به احوال شخصیه مانند ازدواج و طلاق و اهلیت و ارث در مورد کلیه اتباع ایران بر اساس قانون ایران اجرا می شود، نه قانون محل سکونت؛ بنابراین طلاق ایرانیان در کشور آذربایجان براساس قانون ایران صورت میگیرد و مشروعیت قانونی خواهد داشت.
وکیل طلاق ایرانی در آذربایجان
به علت پروسه طولانی در صورت توافقی نبودن طلاق، طرفین با دو حالت مواجه هستند: 1- یا طرفین خود به ایران بازگشته و اقدام به طی مراحل طلاق کنند 2- یا برای طی مراحل طلاق با یک وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور وکالت دهند. تا روند کارها سرعت پیدا کند و اشکالی رخ ندهد.
برای طلاق ایرانی نیز بهتر است از کمک یک وکیل ایرانی و متخصص استفاده کنید تا نگرانی از ناآگاهی وکیل در مورد قوانین ایران نداشته باشید.
وکیل طلاق در ایران
وظایف وکیل طلاق در ایران پیگیری امور موکل خود است و تنها اختیاراتی را دارد که موکل برای او تعیین کرده است. وجود وکیل مراحل پرونده را سرعت میبخشد.
وکیل طلاق در ایران با دریافت وکالتنامهای که توسط موکل به امضا شده است و به تائید کنسولگری رسیده است، به درخواستهای طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور رسیدگی میکند و بدون نیاز به حضور موکل در ایران، اقدام به پیگیری پروسه طلاق در دادگاه خانواده می کند.
وکیل در طلاق باید در این زمینه تخصص و علم کافی داشته باشد؛ زیرا طلاق ایرانیان در خارج دشواریهایی از جمله عدم حضور در محاکم و دفاع از خود را ندارند.
- دادنیک تاک
در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کردهایم.
طلاق ایرانی در آذربایجان
برای طلاق ایرانیان در آذربایجان باید از طریق یک وکیل متخصص اقدام به پیگیری مراحل طلاق در آذربایجان کنند. زیرا احوال شخصیه ایرانیان مقیم خارج از کشور باید بر اساس قانون ایران انجام شود. بنابراین از نظر قانون ایران، زن و مرد وقتی طلاق گرفته اند که در دادگاههای خانواده ایران ثبت شده باشد.
طلاق توافقی در ایران
در حقوق ایران علیرغم دستهبندیهای فقهی میتوان طلاق را در دو دسته تقسیم کرد: طلاق توافقی و طلاق یک جانبه.
طلاق توافقی نوعی از طلاق است که در آن زن و شوهر بنا به هر علتی تصمیم به جدایی میگیرند و امکان ادامه زندگی مشترک برایشان دیگر مقدور نیست به همین منظور در ارتباط با کلیه مسائل مربوط به زندگی مشترک، تعهدات، دیون و تکالیف آن با یکدیگر به توافق میرسند. این نوع طلاق و شرایط آن کاملا بستگی به توافق طرفین دارد. برای طلاق توافقی باید زوجین (چه در داخل و چه در خارج ایران) سر موضوعات مهریه، نفقه و حضانت فرزند به توافق برسند.
برای آنکه شما بتوانید طلاق خودتان را در ایران ثبت کنید، نیاز است تا از طریق سامانه میخک یا ثنا ثبتنام کنید و برای طلاق اقدام کنید که ما در زیر برایتان نحوه ثبت نام را توضیح داده ایم.
ثبت نام میخک
اقدام مفید جمهوری اسلامی ایران در جهت تسهیل کار های مربوط به ایرانیان خارج از کشور در رابطه با امور و وظایف کنسول گریها ( از جمله تمدید گذرنامه در سفارت و تمدید آن، ثبت ازدواج، طلاق، وفات و…) در خارج اقدام به طراحی سامانه میخک کرده است.
ایرانیان خارج از کشور برای بهرهمندی از این سایت باید ابتدا اقدام به ثبتنام در سامانه میخک و باز کردن نام کاربری در این سایت کنند.
ابتدا باید سامانه میخک را در مرورگر خود جستجو کنید و سپس با تکمیل اطلاعات و دریافت رمز یکبار مصرف به مراحل بعد وارد میشوید که باید اطلاعات مربوط به هویت خود، محل اقامت، شماره تماس و ایمیل را وارد کرده و نام کاربری خود برای شما فعال میشود.
در پایان با ورود به صفحه خود میتوانید درخواست مورد نظر را پیگیری کنید.
ثبت وکالتنامه در سامانه میخک
در این سایت قسمتی تحت عنوان ثبت وکالتنامه در سامانه میخک وجود دارد. به این معنی است که ایرانیان ساکن خارج از کشور میتوانند برای پیگیری امور خود در ایران از قبیل ازدواج و طلاق و سایر امور وکیل مورد نظر خود که متخصص است را انتخاب و با تنظیم وکالت نامه و امضا آن نزد کننده کنسول گری ایران قسمتی از امور خود که حتما باید به طور صریح مشخص شود به وکیل واگذار کند.
سامانه ثنا
علاوه بر ثبت نام در سامانه میخک و وکالت دادن از این طریق، میتوانند در سامانه ثنا نیز ثبت نام کنند. از آذرماه سال 1399 سامانه ثنا برای ایرانیان خارج از کشور هم قابل استفاده است. اگر کارت ملی شما هوشمند است میتوانید در این سامانه ثبت نام کنید و احراز هویت انجام دهید. سپس میتوانید از طریق این سامانه به وکیل طلاق توافقی خود در ایران وکالت دهید.
قوانین طلاق در آذربایجان
کشور آذربایجان همانند سایر کشور ها در مورد طلاق قوانین زیادی دارد؛ چراکه امروزه مسئله طلاق به مسئله روز تبدیل شده است و به همین دلیل برای مدیریت آن نیازمند قوانین مستحکم است.
زن و مرد در قوانین آذربایجان از حقوق برابری برخوردار هستند و این برابری در قوانین طلاق نیز به چشم میخورد. در مواردی که میان زن و مرد توافق نظر دوطرفه وجود داشته (طلاق توافقی) و آنها فرزند کمسن و سال مشترکی نداشته باشند، حکم طلاق توسط قدرت اجرایی مسئول در وزارت دادگستری آذربایجان به راحتی صادر میشود.
اما در حالتی که تقاضای طلاق یک جانبه باشد و آنان فرزند کمسن و سال مشترک هم داشتهباشند، دادگاه فقط با دلایل خاصی می تواند به تقاضای طلاق آن ها رسیدگی نماید.
دلایل طلاق در آذربایجان
طلاق در آذربایجان به دو نوع توافقی و یک جانبه تقسیم میشود. در صورتی که طلاق توافقی نباشد، باید دلیل یا دلایلی به دادگاه ارائه شود تا قاضی رای بر طلاق صادر کند. از جمله دلایل:
- غیبت بیش از حد همسر
- معلولیت همسر
- همسر مجرم یا گناهکار شناخته شود
- حکم زندان بیش از سه سال برایش صادر شده باشد.
انواع طلاق از نظر قانون آذربایجان موارد زیر است:
1- طلاق توافقی 2 – طلاق یک جانبه
در صورت وجود توافق برای طلاق بین زن و مرد و یا حکمی که صدور حکم طلاق را ممکن کند، مراحل دادرسی و صدور حکم از سوی دادگاه تنها یکماه طول میکشد. در صورتیکه دادگاه حکم قضایی رسمی طلاقی را که توافقی نبوده و از جانب یکی از زن و مرد صادر کند، ادامهی زندگی مشترک و حفظ خانواده نیز از نظر قانونی غیرممکن میشود.
البته در مواردی که یکی از طرفین مخالف طلاق باشد، دادگاه این حق قانونی را دارد که گرفتن تصمیم برای صدور حکم طلاق را به مدت سه ماه به تأخیر اندازد تا در طی این 3 ماه از تقاضای طلاق انصراف دهد. اما پس از پایان این دوره، اگر طرف درخواستدهنده هنوز روی نظر خود پافشاری کند، دادگاه نیز حکم طلاق را صادر میکند.
در مواردی که توافق دوجانبه برای گرفتن حکم طلاق وجود داشته باشد اما فرزند کم سن و سال مشترک هم دارند، دادگاه بدون نیاز به ارائهی انگیزهی مشخص از سوی طرفین برای درخواست طلاق، این حکم را صادر میکند.
تقسیم اموال پس از طلاق
در خصوص تقسیم اموال نیز با دو حالت مواجه هستیم که به این صورت است: 1- در صورتی که طرفین توافقی در مورد تقسیم اموال کردهاند و 2- طرفین در مورد تقسیم اموال بعد از طلاق توافق نکردهاند.
در صورتی که زن و مرد در مورد تقسیم اموال مشترک توافق نکنند، تصمیمگیری در اینباره توسط دادگاه انجام میشود. دادگاه در صورتیکه زن و مرد پیش از طلاق به صورت جداگانه زندگی کرده باشند، میتواند درآمدهایی را که در این دوره کسب شده است بخشی از اموال مشترک نداند و آنرا شامل تقسیم اموال نکند.
تقسیم اموال زن و شوهر براساس میل هریک از این دو حتی میتواند در دورانی که هنوز طلاق رسمی صورت نگرفته باشد، به درخواست افراد در دادگاه انجام شود. این کار را میتوان پس از انجام طلاق نیز انجام داد.
اگر توافقی پیش از دادگاه برای تقسیم اموال وجود داشته باشد، زن و مرد میتوانند آنرا تقدیم دادگاه کنند و به احتمال زیاد چنین توافقی به عنوان حکم قضایی توسط دادگاه تأیید میشود.
(منظور از اموال مشترک زن و شوهر هم داراییهای پیش از ازدواج و هم داراییهای پس از ازدواج است. آنها حتی در مورد شیوهی تقسیم داراییهای مشترک پیش از طلاق هم میتوانند توافق کنند.)
نفقه زن در طلاق
در قانون آذربایجان همانند قانون ایران برای زن نفقه تعیین شده است که پس از طلاق زن دریافت میکند از این قبیل است:
- زنی که در دورهی طلاق حامله باشد و 3 سال بعد از به دنیا آوردن فرزند مشترک
- همسر سابق در شرایط تنگدستی است
- کسی که مسئول نگهداری فرزند مشترک است دچار معلولیت مادرزادی است تا رسیدن این فرزند به سن 18 سالگی
- همسر سابق که دچار معلولیت و تنگدستی است و نوعی از حقوق بازنشستگی برای زوجینی که مدت طولانی را با هم زندگی کرده باشند.
برطبق قانون، طرفین میتوانند پیش از برگزاری دادگاه، در مورد نفقه نیز توافق کنند.
حضانت فرزند پس از طلاق
زن و مرد این حق را دارند که در مورد آیندهی فرزند خود تصمیم بگیرند و به توافقی دستیابند و متن این توافق را به دادگاه ارائه دهند. در شرایطی که چنین توافقی وجود نداشته باشد یا اینکه توافق میان زن و مرد منافع فرزند را تأمین و تضمین نکند، دادگاه تصمیماتی برای حفظ این منافع اتخاذ میکند.
زن و مرد میتوانند در مواردی مانند تعیین یک نفر از میان خودشان برای نگهداری از فرزند پس از طلاق، مقدار کمک مالی طرف دیگر برای نگهداری از فرزند و شیوهی پرداخت آن به توافق برسند و متن این توافق را تسلیم دادگاه طلاق کنند.
البته دادگاه در بررسی این توافق نهتنها به تأمین منافع فرزند توجه خاص دارد، بلکه تصمیمگیری دربارهی موارد دیگر مورد توافق یا اختلاف میان زن و مرد (از جمله فرد مسئول نگهداری از فرزند، فرد مسئول پرداخت هزینهی نگهداری از او و مقدار آن، درخواست یکی از زوجین برای دریافت نفقه و مقدار آن و تقسیم اموال مشترک) به شرطی که اینکار منافع شخص سومی را به خطر نیندازد را نیز برعهده دارد.
اموالی که برای آسایش فرزندان کوچک مانند (لباس، کفش، لوازم ورزشی و تحصیلی، و…) ضروری است، تحت حکم تقسیم اموال قرار نمیگیرد و پس از طلاق، به خانهی فردی که مأمور نگهداری از فرزند شده است منتقل میشود. سرمایهگذاری مالی نیز که توسط مادر یا پدر به نام فرزندانشان انجام شده نیز جزو اموال مشترک و قابل تقسیم محاسبه نمیشود.
طلاق در خارج از کشور
ایرانیان مقیم خارج از کشور برای اقدام به طلاق در خارج از کشور باید مراحلی را طی کنند که در مطالب گذشته به آن ها اشاره شد.
به طور خلاصه درخواست کننده طلاق باید برای پیگیری درخواست جدایی، به سایت سفارت ایران در آذربایجان (میخک) مراجعه کند و سپس در سامانه میخک ثبت نام و طی مراحل انتخاب وکیل و ثبت وکالت نامه اقدام کند است و پس از احراز هویت در سامانه ثنا برای اقامه دعوای طلاق منتظر رای دادگاه باشد.
اما اگر فردی در دادگاه های آذربایجان طلاق گرفت تکلیف او چیست؟
به علت اینکه طلاق از مواردی است که حتما باید در دادگاه خانواده ایران رای صادر شود تا اعتبار داشته باشد در این صورت اگر حکم طلاق در آذربایجان صادر شود در دادگاه ایران تنها به عنوان اماره و نشانه از جدایی و در طی روند طلاق در ایران موثر واقع میشود.
سفارت ایران در آذربایجان
ادرس سفارت ایران در آذبایجان : Buriad Sardarov streery, Baku1001,Azarbaijan
مدارک مورد نیاز برای درخواست طلاق
1-تقاضای ثبت طلاق توسط زن و مرد در دو نسخه
۲ – اصل گذرنامه معتبر زن و مرد و دو سری کپی از صفحه مشخصات آن (در صورت عدم اعتبار گذرنامه باید نسبت به تعویض آن به همراه مدارک مندرج در فرم مربوطه ، همزمان با درخواست ثبت طلاق اقدام گردد)
۳ – اصل شناسنامه جدید زن و مرد
۴ – اصل گواهی طلاق اسلامی و دو سری کپی آن (گواهی طلاق اسلامی را میتوانید از مراکز اسلامی مورد تایید کنسولگری تهیه کنید.)
۵ – اصل و دوسری کپی از حکم طلاق قطعی دادگاه جمهوری آذربایجان که با حضور مرد و زن و یا وکلای رسمی آنان صادر شده باشد. همچنین ارائه خلاصه ترجمه رسمی طلاق ضروری است.
۶ – ارائه اصل سند ازدواج و دو سری کپی آن
۷ – ارائه ۵ قطعه عکس برای هر نفر
۸ – با همراه داشتن کارت بانکی میتوانید هزینههای مربوطه را در محل کنسولگری پرداخت کنید. پرداخت هزینه ها از طریق واریز بانکی به حساب جاری کنسولگری جمهوری اسلامی ایران– باکو و ارایه رسید آن نیز ممکن است.
9 – پرداخت هزینه طلاق در آذربایجان
سخن آخر
در این مقاله در مورد شرایط طلاق در آذربایجان صحبت کردیم و جزئیات آن را در اختیار شما قرار دادیم. آگاهی از قوانین به شما کمک میکند تا دردسر کمتری را تحمل کنید و به همین دلیل در جریان طلاق، بهتر است حتما از کمک یک مشاور حقوقی یا وکیل استفاده کنید؛ ما میتوانیم شما را برای طی کردن طلاق ایرانی در آذربایجان کمک کنیم. اگر سوالی در این زمینه داشته باشید، میتوانید با مشاوران ما در دادنیک تماس بگیرید یا از طریق واتساپ اقدام به گرفتن مشاوره رایگان کنید.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.