جستجو کردن
Close this search box.

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل

بهترین و سریع‌ترین روش برای جدایی از همسر، طلاق توافقی خواهد بود. شاید با مفهوم طلاق توافقی آشنا نباشید، در صورتی که زن و مرد با موافقت کامل برای جدایی خود اقدام کنند، طلاق توافقی انجام می‌شود. بعضی از افراد بر این باور هستند که برای طلاق توافقی به حضور وکیل نیازی نیست.

به همین دلیل باید با مراحل طلاق توافقی بدون وکیل آشنا شوند. در نظر داشته باشید، طلاق توافقی بدون وکیل روند سخت و پیچیده‌ای دارد. در واقع آقا و خانم خودشان باید برای اجرای حکم طلاق دست به کار شوند، اسناد و مدارک لازم را تهیه کنند، و در جلسات دادگاه حضور داشته باشند.

همچنین روند طلاق توافقی بدون وکیل به زمان زیادی نیاز دارد و پروسه طولانی‌ مدتی خواهد بود. کارشناسان و متخصصان حرفه‌ای موسسه حقوقی دادنیک می‌توانند به صورت آنلاین و از طریق واتس اپ در مورد انتخاب وکیل طلاق توافقی و وظایف این وکیل به شما کمک کنند. بنابراین در صورت هرگونه پرسش می‌توانید با این کارشناسان و به صورت آنلاین ارتباط برقرار کنید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

فیلد های "*" اجباری هستند

طلاق توافقی چیست؟

همان‌طور که از نام این طلاق مشخص است، طلاق توافقی نیز براساس توافق زوجین انجام می‌شود. در واقع خانم و آقا برای جدایی و پایان دادن به زندگی زناشویی خود به موافقت می‌رسند و بدون کشمکش و بحث از یکدیگر جدا می‌شوند. طی طلاق توافقی زن و شوهر بر سر مسائل مختلف نیز به توافق می‌رسند.

برای مثال برای حضانت فرزند، بخشیدن مهریه، میزان نفقه، تقسیم اموال، و سایر مسائل مربوط به زندگی زناشویی خود به توافق می‌رسند. از آنجایی که همه چیز بین زن و شوهر حل و فصل می‌شود، زوجین به این فکر می‌افتند که حضور وکیل در طلاق توافقی الزامی نیست.بنابراین سعی می‌کنند مراحل طلاق توافقی

بدون وکیل را در پیش بگیرند. باید گفت بدون حضور وکیل روزهای سخت و طاقت‌فرسایی در پیش خواهند داشت. زیرا روند طلاق توافقی آنها بدون حضور وکیل طول می‌کشد. بنابراین توصیه می‌کنیم حتی برای طلاق توافقی نیز از حضور وکلا استفاده کنید.

آیا می‌توان بدون حضور وکیل برای طلاق توافقی اقدام کرد؟

برای پاسخ به این پرسش باید گفت بله. شما می‌توانید بدون حضور وکیل برای طلاق توافقی خود دست به کار شوید و طلاق بگیرید. اما مراحل طلاق توافقی بدون وکیل بیشتر زمان می‌برد و سختی‌های زیادی دارد. در واقع زوجین باید طی روند خاصی مرحله به مرحله برای جدایی خود اقدام کنند.

در ابتدا باید در سامانه تصمیم ثبت‌نام کنید. سپس اسناد و مدارک لازم را در اختیار این سامانه و کارشناسان مربوطه بگذارید. در نظر داشته باشید، روند طلاق توافقی بدون حضور وکیل ممکن است اما به طور حتم روند سخت و پیچیده‌ای در پیش خواهید داشت. بنابراین بهتر است حتی برای طلاق توافقی نیز امور جدایی خود را به دست وکیلی خبره بسپارید.

در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کرده‌ایم.

شرایط طلاق توافقی بدون وکیل

پیش از این نیز گفتیم که طلاق توافقی بدون وکیل روند سخت و پیچیده‌ای دارد. به طور کلی برای طلاق توافقی بدون حضور وکیل باید در سامانه تصمیم ثبت‌نام کرد و برای جلسه مشاوره نوبت گرفت. البته این روند زمان زیادی طول می‌کشد و شما خیلی سریع به نتیجه مطلوب و دلخواه خود دست پیدا نمی‌کنید.

یکی از سخت‌ترین شرایط مربوط به طلاق توافقی بدون حضور وکیل، متقاعد کردن مشاور برای جدایی است. در واقع در صورتی که برای طلاق توافقی از حضور وکیل استفاده نکنید، باید به صورت حضوری در جلسات مشاوره حاضر شوید. بعد پایان دوره‌های مشاوره نیز باید مشاور را متقاعد کنید که ادامه زندگی برای شما در کنار یکدیگر سخت و غیرممکن است.

اگر که مشاور متقاعد نشود، شما مجبور هستید دوباره در جلسات مشاوره شرکت کنید. همین موضوع سبب طولانی شدن مراحل طلاق توافقی بدون وکیل می‌شود. اما در صورتی که وکیلی برای طلاق توافقی خود انتخاب کنید، به جای شما روند و مراحل طلاق را در پیش می‌گیرد و نیاز به شرکت در جلسات مشاوره نخواهید داشت.

برای شرکت در جلسات مشاوره باید ابتدا در سامانه تصمیم ثبت نام کنید. از زمان ثبت نام برای یک یا دو ماه آینده می‌توانید اولین جلسه خود را شرکت کنید. جلسات مشاوره بین 4 تا 8 جلسه، بسته به نظر کارشناس تشکیل می‌شود. بعد از جلسات مشاوره 45 روز زمان می‌برد تا گواهی عدم امکان سازش صادر می‌شود.

مرحله بعد از دریافت این گواهی باید زوجین به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند تا دادخواست طلاق توافقی ثبت شود.سپس بعد از ثبت دادخواست بین دو تا سه ماه زمان می‌برد تا زوجین در دادگاه حضور پیدا کنند.

مدارک لازم و مراحل طلاق توافقی بدون وکیل

طلاق توافقی بدون حضور وکیل به مدرکی فرای سایر طلاق‌ها نیاز دارد. همان‌طور که در بخش قبل گفتیم، زن و شوهر هر دو باید در جلسات مشاوره شرکت کنند. در صورتی که بعد از پایان جلسات، مشاور را قانع کنند که نمی‌توانند در کنار یکدیگر زندگی خوبی داشته باشند، در این صورت مشاور مدرکی به نام گواهی عدم سازش برای آنها صادر می‌کند.

به خاطر داشته باشید اگر مشاور با درخواست جدایی آنها موافقت نکند، زن و شوهر باید بعد از چند ماه دوباره در جلسات مشاوره شرکت کنند و دوباره برای قانع کردن مشاور دست به کار شوند. برای ثبت طلاق توافقی بدون حضور وکیل به مدارک زیر نیاز است:

  •       شناسنامه زوجین
  •       سند ازدواج
  •       فتوکپی کارت ملی زوجین
  •       گواهی عدم سازش
  •       آزمایش عدم بارداری

مراحل دریافت مهریه 

بسیاری از افراد جامعه بر این باور هستند که خانم به طور معمول طی طلاق توافقی مهریه خود را می‌بخشد. اما بخشیدن مهریه یکی از اصول و قوانین حاضر در طلاق توافقی نیست. دریافت یا بذل مهریه به طور کامل تحت کنترل خانم قرار دارد. زن و شوهر بر سر مسئله مهریه به توافق می‌رسند اما این موضوع سبب نمی‌شود خانم از مهریه خود بگذرد.

در واقع طی طلاق توافقی زن و شوهر تصمیم می‌گیرند که مرد چگونه مهریه پرداخت کند. مهریه حق مسلم خانم است، بنابراین چه در طلاق توافقی چه غیر توافقی خانم برای مهریه خود تصمیم می‌گیرد. در صورتی که خانم بخواهد مهریه خود را دریافت کند با آقا به توافق می‌رسند که چگونه این مهریه پرداخت شود.

در مقابل اگر خانم بخواهد مهریه خود را ببخشد، خیلی راحت و بدون‌دردسر طی طلاق توافقی خود مهریه را می‌بخشد. فراموش نکنید برای دریافت مهریه طی طلاق توافقی بدون وکیل خانم با روند پیچیده‌تری روبه‌رو می‌شود. در واقع حضور وکیل به دریافت راحت‌تر و سریع‌تر مهریه کمک می‌کند.

مراحل طلاق توافقی بدون حضور وکیل

تا به اینجای مقاله تا حدودی با مراحل طلاق توافقی بدون وکیل آشنا شدید. به عنوان قدم اول زن و شوهر باید در سامانه تصمیم ثبت‌نام کنند و برای شرکت در جلسات مشاوره خود نوبت بگیرند. در نظر داشته باشید سیستم نوبت‌دهی سامانه تصمیم برای شرکت در جلسات مشاوره کمی کند عمل می‌کند. در ادامه 3 مورد از اصلی‌ترین مراحل طلاق توافقی بدون وکیل را برای شما شرح می‌دهیم:

شرکت در جلسات مشاوره

بعد از ثبت‌نام در سامانه تصمیم و دریافت نوبت مشخص، می‌توانید در جلسات مشاوره شرکت کنید. طی این جلسات به خانم و آقا شانسی داده می‌شود تا دوباره به یکدیگر برگردند. بعد از پایان دوره جلسات مشاوره، خانم و آقا باید به مشاور اعلام کنند که همچنان نمی‌توانند با یکدیگر زندگی خوبی داشته باشند.

در صورتی که مشاور حرف آنها را قبول کند، گواهی به نام عدم سازش برای آنها صادر می‌شود. اما اگر مشاور نظر زن و شوهر را قبول نکند، آنها باید دوباره در جلسات مشاوره شرکت کنند. در ضمن بلافاصله بعد از اتمام دوره مشاوره اول خود نمی‌توانند برای جلسات دوم آماده شوند. در واقع جلسات مشاوره چند ماهی طول می‌کشد.

ثبت درخواست طلاق توافقی

جلسات مشاوره 1 الی 2 ماه طول می‌کشد. بعد از اینکه زن و شوهر مشاور خود را برای طلاق و جدایی متقاعد کردند، می‌توانند گواهی عدم سازش دریافت کنند. با دریافت این گواهی باید برای ثبت دادخواست طلاق توافقی خود اقدام کنند.

به عبارت دیگر زوجین با داشتن گواهی عدم سازش باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی سر بزنند. با مراجعه به این دفتر می‌توانند دادخواست طلاق توافقی خود را ثبت کنند. در ادامه زمانی برای رسیدگی به پرونده آنها مشخص می‌شود. به طور معمول وقت رسیدگی به پرونده طلاق توافقی زوجین 2 الی 4 ماه طول می‌کشد.

تکمیل روند طلاق توافقی در محضر

بعد از دریافت گواهی عدم سازش و ثبت دادخواست طلاق نوبت به جاری شدن حکم طلاق می‌رسد. آخرین مرحله طلاق توافقی بدون حضور وکیل روند سخت و کمی پیچیده‌ای دارد. زوجین با دریافت دادنامه طلاق باید به دفتر ثبت طلاق یا محضر مراجعه کنند.

در این دفتر صیغه طلاق بین زوجین جاری می‌شود. سپس شناسنامه آنها مهر می‌خورد.  با حضور در این دفتر و جاری شدن حکم طلاق، روند طلاق توافقی زوجین بدون حضور وکیل در محضر تکمیل می‌شود.

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل در تهران

فرقی ندارد در کدام استان کشور ایران زندگی می‌کنید، بهتر است برای طلاق توافقی خود از حضور وکلا خبره استفاده کنید. در ضمن موسسه حقوقی دادنیک می‌تواند در انتخاب وکلا خبره بهترین کمک و مشاوره را در اختیار شما بگذارد. در ادامه مراحل طلاق توافقی بدون وکیل در شهر تهران را شرح می‌دهیم:

  •       ثبت‌نام در سامانه تصمیم
  •       دریافت نوبت مشخص برای دوره‌های مشاوره
  •       شرکت در جلسات مشاوره اجباری
  •       دریافت گواهی عدم سازش زوجین ( این گواهی توسط مشاور صادر می‌شود)
  •       ثبت دادخواست طلاق توافقی
  •       دریافت دادنامه طلاق توافقی
  •       حضور در دفتر خدمات الکترونیک قضایی
  •       جاری شدن حکم طلاق
  •       مهر خوردن شناسنامه‌ها

طلاق بدون وکیل در خارج از کشور

ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند، نمی‌توانند بدون حضور وکیل برای طلاق توافقی اقدام کنند. بدین‌ترتیب برای طلاق توافقی، باید به وکیل در ایران وکالت دهند. برای انتخاب وکیل طی طلاق توافقی 2 روش پیش‌رو دارید. در ادامه این 2 روش را ذکر می‌کنیم:

  1.   انتخاب یکی از اعضای خانواده به عنوان وکیل: از طریق سامانه میخک باید به یکی از اعضای خانواده خود وکالت دهند تا به عنوان نماینده رسمی آنها در روند طلاق توافقی حضور داشته باشد.
  2.   انتخاب وکیل پایه یک دادگستری: در این صورت فرد ایرانی ساکن در خارج از کشور، به طور مستقیم از طریق سامانه میخک اسناد و مدارک وکیل خود را بارگذاری می‌کند و از این طریق به وکیل منتخب خود وکالتنامه می‌دهد تا بعد از تکمیل روند طلاق توافقی، گواهی جدایی را برای او پست و ارسال کند.

در صورت هرگونه سوال و مشکل برای انتقال وکالتنامه به وکیل منتخب خود می‌توانید از کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک کمک بگیرید. این متخصصان حرفه‌ای می‌توانند به صورت آنلاین با شما در ارتباط باشند و در سریع‌ترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ دهند.

مراحل طلاق توافقی فوری بدون وکیل

باید گفت بدون حضور وکیل نمی‌توانید طلاق توافقی خود را خیلی فوری به ثبت برسانید. در واقع اگر عجله دارید بهتر است از کمک وکلا استفاده کنید. طلاق توافقی فوری بدون حضور وکیل امکان‌پذیر نخواهد بود. برای مثال می‌توانید از وکیل‌های موسسه حقوقی دادنیک کمک بگیرید.

در صورتی که خیلی عجله دارید و در شهر تهران ساکن هستید می‌توانید به صورت حضوری به موسسه حقوقی دادنیک سر بزنید و روند طلاق توافقی خود را در پیش بگیرید. همچنین اگر در تهران حاضر نیستید می‌توانید در جلسات آنلاین دادنیک شرکت کنید. خبر خوب اینکه دادنیک طلاق توافقی را بدون حضور زوجین در مدت بسیار کوتاه‌تری به انجام می‌رساند.

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل چقدر طول می‌کشد؟

در ابتدای این راهنما گفتیم که مراحل طلاق توافقی بدون وکیل زمان‌بر خواهد بود. با وجود اینکه طلاق توافقی سریع‌ترین و ساده‌ترین روش جدایی از همسر است اما طلاق توافقی بدون حضور وکیل خیلی سریع انجام نمی‌شود. براساس گزارشات به دست آمده روند طلاق توافقی بدون وکیل حدود 6 الی 9 ماه طول می‌کشد.

شاید برایتان سوال شود که چرا بدون وکیل نمی‌توان خیلی زود طلاق توافقی دریافت کرد؟ حضور وکیل در بسیاری از موارد تاثیرگذار است. برای مثال اگر خانم و آقا برای روند جدایی خود وکیلی استخدام کرده باشند، لازم نیست به صورت حضوری هم خانم و هم آقا در جلسات مشاوره شرکت کنند.

همچنین برای تکمیل فرآیند طلاق لازم نیست خانم و آقا به صورت حضوری در دادگاه حاضر شوند، بلکه وکیل به جای آنها و به عنوان نماینده رسمی زوجین از پس تمام امور برمی‌آید. بنابراین روند طلاق توافقی با حضور وکیل سریع‌تر انجام می‌شود.

هزینه طلاق توافقی بدون وکیل

بدون‌شک می‌دانید که طلاق توافقی بدون وکیل هزینه‌هایی در بردارد. اگر فکر می‌کنید عدم انتخاب وکیل باعث می‌شود مراحل طلاق توافقی خود را بدون هیچ هزینه‌ای به انجام برسانید، باید گفت سخت در اشتباه هستید. به هر حال طلاق توافقی نیز هزینه‌هایی خواهد داشت.

برای مثال جلسات مشاوره هزینه‌بر هستند. در صورتی که مجبور باشید چند بار در جلسات مشاوره شرکت کنید باید هزینه بیشتری بپردازید. ثبت دادخواست طلاق توافقی و دریافت دادنامه نیز هزینه‌بر خواهد بود. همچنین برای دریافت وقت رسیدگی نیز باید هزینه‌ای جداگانه پرداخت کنید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (1 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

دلایل طلاق
مهم ترین دلایل طلاق
معایب طلاق توافقی
معایب طلاق توافقی
رفع توقیف اموال برای مهریه
رفع توقیف اموال برای مهریه
بند اکراه در طلاق چیست
بند اکراه در طلاق چیست؟

16 پاسخ

  1. هرگز برای طلاق توافقی بدون وکیل اقدام نکنید… هم طولانیه هم طرفتون جولون میده.

  2. طلاق توافقی بدون وکیل نییاز به مشاوره داره که خیل بد و دیر نوبت میدن

  3. سلام برای طلاق توافقی میخوام به شما وکالت بدم وضعیت وکیل چطور میشه؟>

  4. من برای طلاق توافقی بدون وکیل تا حدودی پیش رفتم اما ممکن نیست اصلا.

  5. سلام برادر من خارج از کشوره
    من میتونم کارای طلاق توافقی اون رو بدون وکیل گرفتن انجام بدم یا حتما باید باشه خودش؟

    1. درود
      بابت اطلاع از جزئیات طلاق توافقی لطفا با مشاورین موسسه حقوقی دادنیک تماس بگیرید.

    1. درود
      در صورت تمایل باید با موسسه قرارداد ببندید.

  6. من 2بار مراحل طلاق توافقی بدون وکیل رو طی کردم. به هیچ نتیجه ای نرسیدم. اصلا معلوم نیست کی باید چیکار کنی. ویل بگیرین بهرته. خیالتون راحت تره. سریع هم تمومه

  7. بدون وکیل که خیلی طول میکشه طلاق توافقی
    راه دیگه ای نداره؟

    1. سلام، وقت بخیر
      با داشتن وکیل مراحل طلاق توافقی خیلی سریع تر انجام میشه. برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا با کارشناسان حقوقی دادنیک تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)