طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن

طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن

طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن یکی از انواع طلاق محسوب می‌شود که زوج می‌تواند برای جدایی از همسر خود از آن استفاده کند. البته در قانون مدنی این حق هم برای مرد و هم برای زن در نظر گرفته شده است که در صورت عدم توانایی همسر در بچه دار شدن، از وی جدا شود.

اما از سوی دیگر به دلیل اینکه حق طلاق با مرد است، بنابراین زوج برای طلاق دادن همسر خود نیازی به اثبات نازا بودن زن ندارد. در این مطلب از مؤسسه حقوقی دادنیک می‌خواهیم شرایط طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن را بررسی کنیم.

شرایط طلاق به علت بچه دار نشدن زوجه

بر اساس قانون، مرد برای اینکه بخواهد زن خود را طلاق دهد، به دلیل محکمه پسندی برای این کار و اثبات آن نیازی نخواهد داشت. به همین دلیل اگرچه طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن بسیار رایج است، اما نازا بودن یا نبودن زن تأثیری در حق قانونی مرد برای طلاق ندارد. به همین دلیل زوج حتی بدون اثبات نازایی هم می‌تواند همسر خود را طلاق دهد.

اگرچه این نوع طلاق از نوع رجعی است، اما به طلاقی که یکی از زوجین به آن راضی نباشد، طلاق یک طرفه می‌گویند. البته طلاق یک طرفه می‌تواند از سمت زن هم باشد، اما از آن جایی که اغلب زنان بدون حق طلاق هستند، شرایط جدایی به خواست زن نسبت به درخواست طلاق از طرف مرد متفاوت خواهد بود.

مراحل طلاق به دلیل نازایی زن

طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن در واقع نوعی تشریفات برای جدایی مرد است، زیرا حق طلاق به مرد داده شده است و حتی مخالفت زن با این موضوع تأثیری در به جریان افتادن روند جدایی ندارد. بنابراین بر خلاف زن که باید برای طلاق خود دلایل و مدارک محکمه پسند داشته باشد، مرد نیازی به طی کردن این روند ندارد.

مراحل طلاق به دلیل نازایی زن

اما در هر صورت گرفتن طلاق شرایط خاص خود را دارد. به همین دلیل در ادامه به معرفی مراحل طلاق از طرف مرد می‌پردازیم.

  1. ثبت نام در سامانه طلاق
  2. انتخاب نوع طلاق بر اساس درخواست زوج
  3. رفتن به جلسات مشاوره قبل از طلاق
  4. دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق
  5. ارائه دادخواست طلاق به دادگاه
  6. شرکت در جلسات دادگاه برای پرداخت حق و حقوق زوجه (مهریه، نفقه، اجرت المثل، تنصیف دارایی)
  7. دریافت گواهی عدم امکان سازش
  8. مراجعه به دفترخانه برای جاری کردن صیغه طلاق

مهریه زنی که بچه دار نمی شود

زن در هر شرایطی مگر در موارد خیلی خاص (مثل باطل شدن عقد در حالی که نزدیکی صورت نگرفته است) می‌تواند دادخواست مطالبه مهریه خود را به دادگاه ارائه کرده یا اینکه از طریق دفترخانه این روند را پیگیری کند.

بنابراین طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن هیچ تأثیری در پرداخت مهریه زوجه ندارد. از سوی دیگر اگرچه طلاق دادن زن بدون مهریه در چنین شرایطی امکان پذیر نیست، اما زن می‌تواند به صورت توافقی مهریه خود را به مرد ببخشد یا تنها بخشی از آن را دریافت کند.

جمع بندی

اگرچه زن به راحتی می‌تواند بسته به نوع مهریه خود (عندالاستطاعه یا عندالمطالبه) برای گرفتن حق خود اقدام کند، اما کمک گرفتن از یک وکیل طلاق می‌تواند در هر شرایطی این روند را تسریع کند. خصوصاً اگر مرد توانایی مالی لازم را برای پرداخت حقوق حقوق زن داشته باشد، اما به طریقی بخواهد که زن را از این حق محروم کند و مهریه او را نپردازد.

در این مطلب از مؤسسه حقوقی دادنیک به بررسی مراحل طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن پرداختیم. به این موضوع توجه داشته باشید که اگرچه قانون حق طلاق را به مرد داده است و او می‌تواند در هر شرایطی همسر خود را طلاق دهد، اما بر اساس نظر قاضی دادگاه گاهی روند جدایی در چنین شرایطی به سادگی نخواهد بود.

اگر شما هم در چنین شرایطی قرار گرفته اید و به مشاوره حرفه ای نیاز دارید، می‌توانید به کمک وکلای حرفه ای دادنیک پاسخ سؤالات خود را به صورت رایگان دریافت کنید.

سوالات متداول

آیا طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن امکان پذیر است؟

بله طبق قانون حق طلاق با مرد است و او در هر شرایطی مانند نازایی زن می‌تواند او را طلاق دهد.

شرایط مهریه در طلاق زن به دلیل نازایی چگونه است؟

مهریه در هر صورتی به زن تعلق می‌گیرد. بنابراین مشکل در بچه دار شدن زن نمی‌تواند این حق قانونی او را سلب کند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

دفتر ثبت اسناد رسمی خارج از کشور
دفتر ثبت اسناد رسمی خارج از کشور
مراحل طلاق توافقی
مراحل طلاق توافقی چگونه است؟
حضانت فرزند طبق قانون جدید چگونه است؟
حضانت فرزند طبق قانون جدید
غربالگری قبل از طلاق توافقی
غربالگری قبل از طلاق توافقی

4 پاسخ

  1. سلام من شوهرم مشکل داره و به خاطر همون نمی‌تونیم بچه دار بشیم برای اثبات این موضوع باید چه اقداماتی انجام بدم و مدارک تحویل بدم؟

  2. من قصد طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن اولم داشتم که دقیقا در زمان طلاق نتیجه مثبت شد. خدایا شکرت

  3. به نظر من طلاق بخاطر بچه دار نشدن زن خیلی مسخرس. زشته واقعا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)