چرا حق طلاق با مرد است؟

چرا حق طلاق با مرد است؟

این سؤال برای خیلی‌ها وجود دارد که چرا حق طلاق با مرد است؟ چرا قانون این حق را به زن نداده که بدون نیاز به داشتن حق طلاق بعد از توافق میان زوجین و بدون الزامی بودن تأیید مرد، اقدام به طلاق کند؟ در این مقاله از مؤسسه حقوقی دادنیک پاسخ این سؤال را به شما می‌دهیم که چرا حق طلاق از طرف مرد وجود دارد؟

در ادامه به قانون جدید حق طلاق نگاهی می‌اندازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوره تلفنی رایگان بهره مند شوید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

"*" indicates required fields

حق طلاق مرد

ماده 1133 قانون مدنی به این موضوع اشاره می‌کند که حق طلاق با مرد است. او هر زمانی که تصمیم بگیرد می‌تواند دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده ارائه دهد. این نکته هم برای عموم افراد آشناست که مرد باید حقوق مادی و معنوی همسر خود را بپردازد.

در واقع این نکته از سوی مواد مختلف قانون مدنی اعلام می‌شود که خانم‌ها برای پیگیری دادخواست طلاق باید به طلاق توافقی روی آورند یا دلایل محکمه پسند ذکر کنند تا دادگاه خانواده برای صدور حکم طلاق راضی شود. در ضمن امکان طلاق با داشتن حق طلاق برای زنان وجود دارد. اما در صورتی که مرد تصمیم بگیرد از همسر خود جدا شود، حق و حقوق زن محفوظ است.

در توضیح بیشتر باید ذکر کنیم که قوانین قابل اجرا در ایران به حفظ بنیان خانواده توجه دارند. با این وجود مواد مختلف قانون مدنی اعلام می‌دارند که چرا حق طلاق با مرد است.

دلایل سلب حق طلاق از زن

  1. پرونده‌های مختلفی که در حوزه طلاق هستند، اشاره می‌کنند که در بعضی شرایط زن از اوضاع زندگی مشترک با همسر خود رضایت ندارد، اما به خاطر عدم توافق مرد برای طلاق، زن در زندگی مشترک مانده و برای بهبود شرایط تلاش خواهد کرد.
  2. مورد دیگری که در شکل گیری قوانین و ارائه حق طلاق به مرد نقش داشته، احساسات لطیف زنانه است. در واقع زنان زود رنج تر از مردان هستند و کمتر تاب تحمل مشکلات زندگی را دارند. به همین دلیل احتمال اینکه بنیان خانواده از هم پاشیده شود، بیشتر است. بر خلاف آن، مردان درباره طلاق یا ادامه زندگی با احساسات کمتر و دخالت بیشتر منطق تصمیم می‌گیرند. در نتیجه بنیان خانواده پایدار خواهد ماند و با اختلافات کوچک از هم نمی‌پاشد.
  3. موضوع سوم مسئولیت‌های مالی مرد در قبال خانواده و زن است. درست است که مرد حق طلاق دارد اما به عنوان فرد اصلی برای تأمین ملزومات زندگی از خوراک، پوشاک و مسکن نقش مهمی در خانواده بازی می‌کند. علاوه بر این، در صورت تصمیم به طلاق توافقی، غیابی و سایر انواع طلاق موظف است حقوق مادی زن مانند مهریه، نفقه و اجرت المثل را بپردازد.

در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کرده‌ایم.

آیا همیشه حق طلاق با مرد است؟

اکنون که می‌دانید چرا حق طلاق با مرد است؟ شاید بهتر باشد که به این نکته هم توجه کنید که زنان هم می‌توانند در شرایطی، دادخواست خود را برای طلاق به ثبت برسانند و دادگاه خانواده نیز رأی را به نفع آنها صادر کند.

این شرایط عبارتند از موارد زیر:

داشتن حق طلاق

خانم‌ها با داشتن وکالت بلاعزل در طلاق، می‌توانند دادخواست خود را در سامانه ثنا به ثبت رسانده و پیگیری دادخواست را با ارائه مدارک لازم با کمترین دردسر انجام دهند. به خصوص که وکیل طلاق در تسهیل این امر نقش بسیار مؤثری ایفا می‌کند.

ابتلای مرد به بیماری‌های صعب العلاج

اگر مرد به بیماری صعب العلاجی دچار شده باشد که ادامه زندگی را برای همسر خود غیرممکن کرده باشد، دادگاه بعد از دریافت دادخواست و بررسی مدارک پزشکی و سایر اسناد، می‌تواند با دادخواست طلاق زن توافق کند.

سوء رفتار مرد

در این بخش از مطلب چرا حق طلاق با مرد است؟ باید بگوییم که اگرچه قانون حق طلاق را به مرد داده اما تبصره‌هایی را برای حفاظت از زندگی زن هم در نظر داشته است. برای مثال اگر مرد نسبت به زن رفتار مناسبی نداشته باشد، با او بد رفتاری کند یا او را با ضرب و شتم و آزار دهد، دادگاه احتمالاً دادخواست طلاق زن را می‌پذیرد.

آیا همیشه حق طلاق با مرد است؟

عدم پرداخت نفقه

پیش از این اشاره کردیم که پرداخت حقوق مادی مانند مهریه و نفقه از وظایف مرد است. اگر مرد نفقه زن را پرداخت نکند، زن می‌تواند با ثبت دادخواست و ارائه مدارک لازم و قابل قبول از سوی دادگاه، از همسر خود جدا شود.

علاوه بر مواردی که توضیح دادیم، دلایل دیگری مانند اعتیاد مرد به مواد مخدر، محکوم شدن مرد به پنج سال حبس یا بیشتر و ترک زندگی از سوی مرد به مدت 6 ماه متوالی یا 9 ماه متناوب و بدون هیچ دلیل موجهی، اجازه طلاق از طرف زن را فراهم می‌آورند.

حق طلاق برای مرد و زن همزمان وجود دارد؟

اگر مرد در شروط ضمن عقد یا با ثبت در دفتر اسناد رسمی، حق طلاق را به زن داده باشد، همزمان که زن می‌تواند با داشتن حق طلاق برای جدایی اقدام کند، امکان اقدام برای طلاق از طرف مرد نیز وجود دارد.

قانون جدید حق طلاق چیست؟

در سال جاری نیز قانون مانند سالیان گذشته است. حق طلاق همچنان با مرد است. اما زن با داشتن حق طلاق می‌تواند دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده ارائه دهد و با تحویل دادن مدارک لازم، حکم طلاق را از دادگاه دریافت کند.

در این مقاله از وب سایت مؤسسه حقوقی دادنیک، به این سؤال پاسخ دادیم که چرا حق طلاق با مرد است. در ضمن به شرایطی اشاره کردیم که زن هم امکان ثبت و پیگیری دادخواست طلاق و دریافت حکم طلاق را دارد. شما با مشاوره واتساپی رایگان می‌توانید اطلاعات کامل تری از وکلای حقوقی دادنیک به دست آورید.

سوالات متداول

آیا زن و مرد می‌توانند همزمان حق طلاق داشته باشند؟

بله. اگر مرد هنگام عقد دائم یا بعد از ازدواج در دفتر اسناد رسمی حق طلاق را به زن بدهد، همزمان که می‌تواند از حق طلاق خود استفاده کند، فرصت طلاق را از طرف زن نیز فراهم کرده است.

چرا حق طلاق با مرد است؟

مردان کمتر از زنان تحت تأثیر احساسات اقدام به طلاق می‌کنند، در حالی که مسئولیت رفع نیازهای مختلف زندگی و البته پرداخت حقوق زن مانند مهریه و نفقه را بر عهده دارد. این در حالی است که زن در صورت نارضایتی از زندگی و مخالفت همسر با طلاق، توان بیشتری برای ماندن در زندگی دارد.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (6 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

وکیل طلاق توافقی در تبریز
وکیل طلاق توافقی در تبریز
توقیف اموال آقا برای مهریه
توقیف اموال آقا بابت مهریه
خواندن صیغه طلاق بدون حکم دادگاه
خواندن صیغه طلاق بدون حکم دادگاه
آزمایشات قبل از طلاق
آزمایشات قبل از طلاق

4 پاسخ

  1. چرا حق طلاق با مرد است؟ خب مشخصه چون قانونگذار طرفدار حقوق آقایونه.

  2. به نظر میاد طبق روندی که جامعه توی دهه اخیر داشته قانون اینکه حق طلاق با مرد باشه تغییر بکنه.. الان مثل قدیم نیست خانوما بر اساس احساسشون تصمیمات الکی بگیرن.. واقعا اندک تفاوتی بین حق و حقوق زن و مزد هست. سپاس از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)