جستجو کردن
Close this search box.

مهریه همسر دوم

مهریه همسر دوم

طبق قانون مهریه حق زن است که بعد از ازدواج به او تعلق می‌گیرد و زمان عقد همسر وظیفه دارد آن را پرداخت کند. در واقع مرد می‌پذیرد که در هر زمان که زن اقدام به گرفتن مهریه کند بتواند مهریه را بپردازد. شرایط مهریه در عقد موقت و دایم هیچ تفاوتی باهم ندارند. حتی اگر مردی دو زن داشته باشد قانون هیچ فرقی بین مهریه همسر اول و مهریه همسر دوم نمی‌گذارد.

با مراجعه به سایت مؤسسه حقوقی دادنیک پاسخ تمامی سؤالات در مورد مهریه زن دوم به شما داده می‌شود. وکلای مؤسسه حقوقی در بستر واتس‌اپ و تلگرام و حتی تماس تلفنی به شما مشاوره خواهند داد و پاسخگوی شما هستند.

آیا به زن دوم مهریه تعلق می‌گیرد؟

 زمانی که بین زن و مرد خطبه عقد خوانده می‌شود یکی از شروط عقد مهریه است که مرد مطابق قانون و شرع مکلف است پرداخت نماید. طبق ماده 1082 قانون مدنی زن بعد از عقد در هر زمان که بخواهد می‌تواند اقدام به مطالبه یا بخشیدن مهریه کند.

نحوه و شرایط تعلق مهریه برای همسر اول و دوم یکسان است و مهریه به زن دوم  همتعلق می‌گیرد. زیرا چه عقد به‌صورت دائم و چه به‌صورت موقت خوانده شود باید مهریه‌ای در نظر بگیرند.

شرایط مطالبه مهریه همسر دوم

در مطالبه مهریه زن دوم با اول هم شرایط یکسان است و او هم مانند زن اول می‌تواند برای دریافت مهریه اقدام کند. اما باید مدارکی با خود برای اثبات داشته باشد. از جمله:

  • در صورت ازدواج باید سند ازدواج داشته باشد.
  • اگر عقد موقت بوده صیغه نامه را با خود بیاورد. درصورتی‌که صیغه نامه‌ای وجود نداشته نباشد نیاز است چند نفر به‌عنوان شاهد شهادت دهند.

البته این نکته مهم است که مرد تنها زمانی مکلف به پرداخت همه مهریه است که با زن دوم خود رابطه زناشویی برقرار کرده باشد. اگر زن هنوز باکره باشد مرد می‌تواند تنها نیمی از مهریه را پرداخت کند.

مهریه زن دوم بعد از طلاق

طلاق همسر دوم دلیلی بر این نیست که نتواند مهریه را مطالبه کند. دریافت مهریه حق هر زنی است. طلاق چه از سمت زن و چه از طرف مرد درخواست‌شده باشد و حتی اگر زوج توافقی بخواهند طلاق بگیرند، مرد وظیفه دارد مهریه همسر دوم خود را پرداخت کند.

 اگر بین آنها عقد موقت خوانده شده و زمان آن به پایان رسیده یا از طرف مرد بقیه آن بخشیده شده باشد، زن دوم حق دارد درخواست مهریه کند. او برای اینکه در روند دادخواست طلاق و مطالبه مهریه خود دچار مشکل شود می‌تواند از یک وکیل پایه یک دادگستری باید کمک بگیرد.

مهریه زن دوم بعد از طلاق

مهریه زن دوم بعد از فوت شوهر

پرداخت مهریه زن دوم مانند زن اول، یک بدهی بر عهده مرد است و پرداخت آن بر سایر بدهی‌های شوهر اولویت دارد و بعد فوت مرد وراث باید ابتدا مهریه زن دوم را پرداخت نمایند و سپس انحصار ورثه نمایند.

حتی پرداخت مهریه زن دوم در هنگام عقد موقت هم فرقی با عقد دائم نداشته و بعد از فوت شوهر، زن می‌تواند مهریه خود را از کل ارثیه مانند منزل مرد دریافت نماید. اگر ارثیه شوهر برای پرداخت مهریه زن دوم کافی نباشد وارثان لازم نیست از اموال خود به او بدهند.

هنگام پرداخت مهریه همسر دوم و همسر اول اولویتی وجود ندارد؛ اما زمانی که هر دو مطالبه مهریه کنند این سؤال مطرح می‌شود که مهریه کدام اول باید پرداخت شود؟ زمانی که چنین شرایطی پیش بیاید هر کدام زن‌ها زودتر بابت مهریه اقدام نماید می‌تواند اموال شوهر خود را توقیف کند و مهریه اول به او می‌رسد و باقی اموال به همسر دیگر می‌رسد. اگر زن اول فوت شده باشد و فرزندانش به‌جای او مطالبه مهریه کنند این مطلب هم‌چنان برای آنها صدق می‌کند.

نحوه مطالبه مهریه همسر دوم

روش مطالبه مهریه همسر دوم با همسر اول یکی است و برای مطالبه مهریه دوراه پیش روی او است:

راه اول این است که ابتدا به دفترخانه‌ای که ازدواج خود را ثبت کرده است مراجعه کند و تقاضای توقیف اموال شوهر (البته نه همه اموال) بابت مهریه را بدهد. بعد از آن سردفتر برگ اجرائیه را به اداره ثبت ارسال نماید و مرد را از این موضوع آگاه سازد. چنانچه مرد در طی ده روز مهریه را نپردازد یا اقدامی نکند اموال او توقیف می‌شود و حساب‌های بانکی‌اش هم مسدود می‌گردد.

راه دوم زمانی است که همسر دوم از طریق اداره ثبت نتیجه‌ای نگرفته است. او باید گواهی اجرائیه را از اداره ثبت دریافت کند و به مراجع قضایی طرح مطالبه مهریه خود را از طریق دادگاه می‌دهد در این صورت دادگاه برای گرفتن مهریه راه‌حل مناسبی خواهد بود.

اگر مهریه همسر دوم کمتر از 20 میلیون باشد در شورای حل اختلاف باید درخواست را پیگیری کنند. ذکر این نکته ضروری است که ثبت مطالبه مهریه با مراجعه به یکی از دفترهای خدمات الکترونیکی قضایی ممکن است. همسر دوم برای اینکه در وقت و زمان صرفه‌جویی شود و زودتر به مهریه‌ای که حقش است برسد می‌تواند در طول روند مطالبه خود از وکیل مهریه کمک بگیرد.

سخن پایانی

در این مطلب درباره شرایط مطالبه مهریه و نحوه درخواست دادن مهریه برای همسر دوم توضیح داده شد. مشاوران حقوقی سایت دادنیک همراه شما هستند تا بتوانید پرونده‌های حقوقی‌ خود را با سرعت کمتری حل کنید.

سوالات متداول

شرایط مطالبه مهریه همسر دوم چیست؟

از جمله مدارک مطالبه مهریه همسر دوم می‌توان به سند ازدواج یا صیغه نامه یا شهادت شهود اشاره کرد.

آیا پرداخت مهریه همسر اول بر همسر دوم اولویت دارد؟

درصورتی‌که ارثیه مرد کفاف مهریه هر دو زن را بدهد اولویتی نخواهد داشت. اما اگر هر دو با هم اقدام به درخواست مهریه کنند اولویت با زنی است که زودتر اقدام به توقیف اموال شوهرکرده باشد.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.9/5 - (16 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

گرفتن مهریه بعد از ازدواج مجدد
مهریه بعد از ازدواج مجدد
گرفتن مهریه بدون طلاق
گرفتن مهریه بدون طلاق
مجازات حبس مردان در قانون مهریه
مجازات حبس مردان در قانون مهریه
قانون مهریه 110 سکه
قانون مهریه 110 سکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *