جستجو کردن
Close this search box.

عده طلاق رجعی چقدر است؟

عده طلاق رجعی

مدت عده طلاق رجعی چقدر است؟ اغلب زوج‌هایی که در آستانه طلاق و جدایی قرار دارند ممکن است با این سؤال مواجه شوند. طلاق رجعی یکی از انواع طلاق است؛ و در این طلاق مرد می‌تواند در طول مدت زمانی که به عنوان عده در نظر گرفته شده بعد از جدایی به همسرش رجوع کند. در صورتی که در طلاق بائن این امکان برای زوج وجود ندارد؛ و جدایی زن و مرد به معنی قطع رابطه کامل آن‌ها خواهد بود.

اغلب افرادی که قصد دارند بعد از عقد، در طول مدت زندگی زناشویی یا پس از یائسگی از همسرشان جدا شوند، باید قوانینی که برای عده طلاق رجعی در نظر گرفته شده را بشناسند و آن‌ها را رعایت کنند. در این مطلب همه چیز درباره عده طلاق زن یائسه یا باکره و عده طلاق رجعی را ارائه کرده‌ایم.

اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره انواع طلاق مانند طلاق بائن دارید، از طریق واتساپ با مشاورین موسسه حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق رجعی چیست؟

طلاق رجعی یکی از انواع طلاق است که در آن قانون‌گذار مدت زمان معینی را به عنوان مدت عده در نظر گرفته؛ و مرد در طول این بازه زمانی بدون نیاز به عقد مجدد می‌تواند به همسرش رجوع کند. در واقع در طلاق رجعی تا پایان مدتی که به عنوان عده تعین شده زن نمی‌تواند با مرد دیگری ازدواج کند؛ و اگر ازدواج در این مدت انجام شود به لحاظ قانونی باطل است.

طلاق توافقی و طلاق از طرف مرد از نوع طلاق رجعی هستند؛ و اگر مرد در طول مدت عده تعیین شده حتی به صورت لفظی یا با اشاره به همسرش رغبت و علاقه نشان دهند، امکان رجوع به زندگی زناشویی برای او وجود خواهد داشت.

در طلاق رجعی زن می‌تواند در مدت عده در منزل همسرش بماند و مرد موظف است نفقه او را بپردازد. همچنین زوجین در این بازه زمانی از هم ارث می‌برند؛ و اگر زن یا مرد فوت شود، زوج یا زوجه دارای سهم‌الارث مشخصی از اموال همسرشان خواهند بود.

طلاق رجعی چیست؟

عده طلاق رجعی چیست؟

عده به مدت زمانی گفته می‌شود که طبق قانون مدنی برای رجوع مرد به همسرش بعد از جدایی در نظر گرفته شده. در طلاق رجعی زن موظف است به مدت تعیین شده توسط قانون عده نگه دارد؛ و به هیچ عنوان در طول این مدت نمی‌تواند به نکاح مرد دیگری در بیاید.

در طول مدت عده دادگاه رأی قطعی برای جدایی و طلاق زن و مرد صادر نمی‌کند؛ تا مدت عده به پایان برسد. برای تعیین مدت عده طلاق رجعی دادگاه وضعیت زوجه را بررسی می‌کند؛ سپس با توجه به باکره بودن، یائسه بودن، حامله بودن و… زن مدت عده طلاق رجعی تعیین خواهد شد.

در طول مدت عده فقط امکان رجوع مرد به زن وجود دارد؛ و زوجه نمی‌تواند به همسرش رجوع کند. در صورت رجوع مرد نیازی به جاری شدن مجدد نکاح نخواهد بود؛ و زوجین تنها باید در مدت تعیین شده رجوع از طلاق را به دادگاه اعلام کنند.

بر اساس ماده 1148 قانون مدنی، مرد پس از طلاق رجعی می‌تواند در طول مدت عده به همسرش رجوع کند؛ و مجدداً زن و مرد با هم وارد رابطه زناشویی شوند.

مدت زمان عده طلاق رجعی

چون با توجه به شرایط زوجه، مدت عده ممکن است از حالت عادی آن کوتاه‌تر یا طولانی‌تر باشد؛ و بدون شناخت کافی در این زمینه امکان دارد که زندگی زوجه حتی بعد از طلاق و جدایی نیز با مشکل مواجه شود. در ادامه مدت زمان عده طلاق رجعی برای افراد مختلف را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

مدت زمان عده طلاق رجعی در حالت کلی

به طور کلی مدت زمانی که طبق ماده 1151 قانون مدنی برای عده زن در طلاق رجعی مشخص شده برابر با سه طهر است؛ یعنی زنانی که عادت ماهانه را تجربه می‌کنند و در طول این مدت برای طلاق اقدم می‌کنند، به مدت سه طهر بعد از طلاق باید عده نگه دارند. سه طهر به معنی سه بار عادت ماهانه و پاک شدن زن بعد از طلاق است.

مدت زمان عده طلاق رجعی برای افراد خاص

اگر زن در سن جوانی یا میان‌سالی از همسرش جدا شود؛ ولی به خاطر بیماری یا … عادت ماهانه را تجربه نکند، طبق قانون باید به مدت سه ماه بعد از طلاق عده نگه دارد. سپس زوجه می‌تواند برای ازدواج با فرد دیگری اقدام کند.

مدت زمان عده زن باردار

مدت عده طلاق زن باردار

مدت عده طلاق زن باردار طبق قانون مدنی تا زمان پایان وضع حمل او است؛ یعنی در طلاق زن حامله؛ در صورتی که زن در ماه اول بارداری باشد باید 9 ماه عده نگه دارد؛ و در صورتی که تنها یک ماه تا پایان وضع حمل او باقی‌مانده باشد، این مدت به عنوان عده طلاق رجعی در نظر گرفته می‌شود.

مدت عده طلاق زن یائسه

مدتی که به عنوان عده طلاق رجعی در نظر گرفته شده تنها برای زنانی است که عادت ماهانه را تجربه می‌کنند؛ بنابراین در صورتی که در زمان جدایی زن یائسه باشد، زوجه نیازی به نگه داشتن عده نخواهد داشت و عده طلاق زن یائسه طبق قانون بازه زمانی خاصی در نظر گرفته نشده. در واقع این زن‌ها بلافاصله بعد از طلاق می‌توانند با فرد دیگری ازدواج کنند.

مدت عده طلاق زن باکره

عده برای پیشگیری از اختلاط نسل در نظر گرفته شده؛ بنابراین در صورتی که زن و مرد در دوران باکرگی زوجه برای طلاق اقدام کنند نیازی به نگه داشتن عده توسط زن وجود نخواهد داشت. در این حالت هم زوجه می‌تواند بلافاصله بعد از طلاق با فرد دیگری ازدواج کند.

مدت عده طلاق زن باکره

جمع بندی

اگر یکی از زوجین یا هر دو آن‌ها پس از مدتی متوجه شوند که امکان ادامه زندگی مشترک وجود ندارد، قانون این شرایط را برای آن‌ها در نظر گرفته که برای جدایی اقدام کنند. در طلاق بائن مرد و زن برای همیشه مسیر زندگی‌شان از هم جدا می‌شود و نمی‌توانند دوباره با هم زندگی کنند، مگر اینکه صیغه عقد مجدداً بین آن‌ها جاری شوند.

اما در طلاق رجعی مرد می‌تواند در طول مدتی که به عنوان عده در نظر گرفته شده به همسرش رجوع کرده؛ و با او زندگی کند. با توجه به نوع شرایط طلاق زن و مرد شرایط عده متفاوت خواهد بود؛ و زوجه باید تنها مدت زمانی که مشخص شده را طبق قانون عده نگه دارد.

سؤالات متداول

آیا طلاق رجعی در شناسنامه ثبت می‌شود؟

پس از مدت عده طلاق رجعی در صورتی که زوج به زوجه مراجعه نکند طلاق در شناسنامه زوجین ثبت خواهد شد.

عده طلاق سه طهر است یعنی چه؟

یعنی زن باید سه بار عادت ماهانه و پاک شدن از آن را در طول مدت عده تجربه کند.

آیا در طلاق بائن نیز زن باید عده نگه دارد؟

احکام نگه داشتن عده در طلاق بائن نیز توسط قانون‌گذار مشخص می‌شود؛ و زوجه باید طبق شرایط تعیین شده پس از جدایی از همسرش عده طلاق را نگه دارد.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (4 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق توافقی یا حق طلاق
طلاق توافقی یا حق طلاق
طلاق در قطر
قوانین و شرایط طلاق در قطر چگونه است؟
اولین قدم برای طلاق توافقی
اولین قدم برای طلاق توافقی
طلاق با داشتن بچه
طلاق با داشتن بچه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)