آیا زن بعد از طلاق می تواند صیغه شود؟

آیا زن بعد از طلاق می تواند صیغه شود؟

آیا زن بعد از طلاق می تواند صیغه شود؟ این سؤالی است که ممکن است برای بسیاری از خانم‌ها بعد از طلاق مطرح شود. چرا که خانم‌های زیادی هستند که بعد از شکست در زندگی مشترک اول خود، نیاز به یک رابطه عاطفی و تمایل برای تشکیل مجدد زندگی مشترک دارند.

ازدواج مجدد و صیغه بعد از طلاق برای خانم‌ها نسبت به آقایان دارای شرایطی هستند که باید قبل از ازدواج مجدد در خصوص آن‌ها اطلاعاتی کسب کنند. در واقع شرایط ازدواج با توجه به انواع طلاق و مسائل آن برای زن نسبت به مرد متفاوت است.

در این مطلب از دادنیک قصد داریم به بررسی این مسئله و شرایط مربوط به آن بپردازیم. شما همچنین می‌توانید در رابطه با این موضوع، پاسخ سؤالات خود را از طریق مشاوره واتساپ یا تماس تلفنی دادنیک پیدا کنید.

صیغه پس از طلاق

صیغه پس از طلاق برای زن شرایط خاص خود را دارد. در واقع می‌توان گفت پاسخ سؤال آیا زن بعد از طلاق می تواند صیغه شود؟ مثبت است. اما لازم است که زن با توجه به موقعیتی که دارد، یکسری اصول را رعایت کند. شرایط صیغه در مورد صیغه مجدد با یک فرد جدید یا همسر سابق می‌تواند متفاوت باشد.

البته به نوع طلاق هم بستگی دارد. به عنوان مثال در طلاق توافقی امکان رجوع وجود ندارد چرا که با خواست و توافق طرفین صورت گرفته است. بنابراین در ردیف طلاق بائن قرار می‌گیرد و در صورت اصرار طرفین برای برگشت، لازم است بعد از طلاق، صیغه عقد جاری شود.

شرایط صیغه پس از طلاق

صیغه پس از طلاق نه تنها برای زن بلکه برای مرد هم با محدودیت‌هایی همراه است که در صورت عدم وجود آن‌ها در طرفین، صیغه جاری شده صحیح نخواهد بود. با این حال پیرو پاسخ به سؤال آیا زن بعد از طلاق می تواند صیغه شود؟ به ذکر شرایط صیغه پس از طلاق برای زن می‌پردازیم.

اهلیت قانونی طرفین

یکی از مهم‌ترین و اولین شرایط صیغه پس از طلاق برای طرفین از جمله زن، برخورداری از اهلیت قانونی است. اهلیت داشتن نیز به معنی رشید بودن و برخورداری از بلوغ عقلی و جسمی است.

شرایط صیغه پس از طلاق

قصد و رضای قلبی

یکی دیگر از شرایط صیغه پس از طلاق، داشتن قصد و رضا در طرفین از جمله زن است. یک زن همانند مرد باید با رضایت کامل و بدون هیچ گونه فشار و اکراهی نسبت به صیغه پس از طلاق اقدام کند.

خالی بودن از موانع نکاح

از موانع نکاح زن جهت ازدواج مجدد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • قرار نداشتن زن در دوران عده
  • نبودن در حالت احرام
  • نداشتن قرابت با طرف مقابل
  • داشتن اذن پدر یا جد پدری برای دختر باکره

نکته: زنی که بعد از طلاق از همسر سابق خود همچنان باکره باشد، نیازی به طی کردن دوره عده نیست.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه نیز می‌توانید از یک وکیل طلاق باتجربه کمک بگیرید. برای ارتباط با وکیل متخصص طلاق می‌توانید از طریق دکمه های زیر با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

آیا زن بعد از طلاق می تواند صیغه شود؟

یکی از انواع نکاح در قانون مدنی، صیغه است که زن و مرد می‌توانند با رعایت شرایط آن همچون مشخص کردن مدت زمان عقد و تعیین میزان مهریه به عقد هم درآیند. صیغه محرمیت می‌تواند به صورت عربی یا فارسی توسط عاقد یا خود زن و مرد جاری شود.

بر خلاف تصور بسیاری از افراد مهریه زن در صیغه یا ازدواج مجدد هیچ تفاوتی با ازدواج اول ندارد و زن می‌تواند با توافق همسر خود هر چیزی را که مالیت دارد به عنوان مهریه تعیین کند.

بر اساس قانون مدنی صیغه شدن زن بعد از طلاق مانعی ندارد، البته همان طور که گفته شد، لازم است مدت زمان عده را نگه دارد. بنابراین بعد از پایان مدت عده و در صورت دارا بودن اهلیت، جهت جاری شدن عقد موقت، می‌تواند اقدام کند.

ضرورت نگه داشتن عده به این دلیل است که اگر طلاق از نوع طلاق رجعی باشد، همسر بتواند در این دوران به زوجه رجوع کند. در صورتی که از این نوع طلاق هم نباشد لازم است به احترام زندگی مشترک و احتمال بارداری این دوره نگه داشته شود.

زمان مناسب برای صیغه بعد از طلاق

قبل از پاسخ به این سؤالات، خوب است در خصوص عده طلاق و زنانی که از نظر قانونی موظف به رعایت عده نیستند، توضیحاتی داده شود. قابل ذکر است مدت زمان عده طلاق برابر با سه طهر یا سه ماه بعد از جاری شدن صیغه عقد است که ازدواج زن مطلقه در این مدت ممنوع خواهد بود. البته در مورد زن باکره، زنی که اصلاً با همسر خود رابطه نزدیکی برقرار نکرده است و زن یائسه، رعایت عده طلاق ضرورتی ندارد.

با توجه به توضیحات فوق، زنان باکره و یائسه برای ازدواج مجدد خود، نیازی به رعایت مدت زمان عده ندارند. در حالی که زنان غیر باکره و غیر یائسه باید حداقل سه ماه بعد از جاری شدن صیغه طلاق، برای ازدواج مجدد، زمانی را به عنوان عده صبر کنند. چرا که عواقب نگه نداشتن عده می‌تواند باطل شدن صیغه ازدواج و حرمت ابدی بین طرفین را به دنبال داشته باشد.

سؤالات متداول

آیا زن بعد از طلاق می تواند صیغه شود؟

بله در صورتی که زن در عده نبوده و شرایط ازدواج مجدد را داشته باشد، امکان عقد موقت یا صیغه برای زن بعد از طلاق وجود دارد.

آیا زن بعد از طلاق می تواند صیغه شود؟ در صورت تأیید، مهریه زن در صیغه بعد از طلاق به چه صورت است؟

بله. در صیغه بعد از طلاق نیز هیچ گونه محدودیتی برای مهریه زن وجود ندارد. زن می‌تواند با توافق طرف مقابل هر چیزی را که مالیت دارد به عنوان مهر به صورت عندالمطالبه یا عندالاستطاعه تعیین کند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (13 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق در قطر
قوانین و شرایط طلاق در قطر چگونه است؟
نحله چیست؟
نحله چیست؟
طلاق دادن زن بدون مهریه
طلاق دادن زن بدون مهریه
جلوگیری از ملاقات فرزند
جلوگیری از ملاقات فرزند

4 پاسخ

  1. ایا میشود زنی که در حال طلاق است و حدود ۵ سال از همسرش جدا شده را صیغه کرد ؟

  2. سلام حدود۳سال بیشتر با همسرم رابطه نداشتم ایا میتوانم بعداز طلاق غیابی فوری ازدواج کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)