logo-for-dark1

شرایط طلاق توافقی چگونه است؟

شرایط طلاق توافقی

زمانی که زوجین به هر دلیلی تصمیم به جدایی دارند و به صورت تفاهمی از یکدیگر جدا می‌شوند، طلاق توافقی بین آنها اتفاق می‌افتد. به عبارت دیگر زمانی که خانم و آقا گذشته از مشکلات پیش‌رو قصد دارند از یکدیگر جدا شوند و از طلاق خود راضی هستند، طلاق توافقی بهترین روش جدایی خواهد بود. اما شرایط طلاق توافقی چیست؟ چه مدارکی برای طلاق توافقی نیاز است و مراحل طلاق توافقی چگونه است؟ بدون‌شک شنیده‌اید که طلاق توافقی ساده‌ است و خیلی سریع انجام می‌شود، در حالی که می‌توان گفت طلاق توافقی تنها ساده‌تر و سریع‌تر از طلاق‌های یک‌طرفه خواهد بود. در واقع این نوع طلاق نیز شرایط و پیچیدگی‌های زیادی دارد که بدون حضور وکیل نمی‌توان خیلی راحت به نتیجه مطلوب دست پیدا کرد.

فرم درخواست مشاوره رایگان

اصلی‌ترین شرط طلاق توافقی

به طور حتم می‌دانید که اولین و مهم‌ترین شرط برای طلاق توافقی، رضایت زوجین برای جدایی است. طلاق توافقی هم با حضور وکیل و هم بدون حضور وکیل امکان‌پذیر خواهد بود ولی اگر از وکلا خبره کمک بگیرید بدون‌شک سریع‌تر و ساده‌تر به نتیجه مطلوب خود دست می‌یابید.علاوه بر رضایت زوجین، خانم و آقا باید در مورد مسائل مهم نیز به توافق برسند و برای برخی از موضوعات همانند مسائل مالی، حضانت فرزند، نفقه، و مهریه تعیین تکلیف کنند. برای انتخاب وکیل طلاق توافقی مورد نظر خود می‌توانید از کارشناسان حرفه‌ای موسسه حقوقی دادنیک کمک بگیرید.

مراحل طلاق توافقی

به خاطر داشته باشید مراحل طلاق توافقی با حضور وکیل و بدون حضور وکیل متفاوت خواهد بود. در صورتی که از کمک وکیل استفاده کنید، لازم نیست در جلسات متعدد دادگاه حضور داشته باشید. به زبان ساده وکیل به عنوان نماینده رسمی شما مراحل جدایی را پیش می‌برد. اما اگر قصد دارید خودتان به تنهایی تمام مراحل طلاق توافقی را پشت سر بگذارید، باید براساس مراحل زیر پیش روید. در ضمن اجرای این مراحل بسیار زمان‌بر خواهد بود.

  •       تعیین تکلیف موضوعاتی همانند نفقه، مسائل مالی، حضانت فرزند، مهریه، و غیره
  •       تکمیل مراحل ثبت‌نام در سامانه تصمیم
  •       شرکت در جلسات مشاوره اجباری
  •       ثبت دادخواست طلاق توافقی
  •       حضور در جلسات تکراری دادگاه
  •       دریافت گواهی عدم سازش از کارشناسان و مشاوران مربوطه
  •       مراجعه به دفتر طلاق به منظور دریافت مهر طلاق در شناسنامه و جاری شدن صیغه طلاق

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

دادخواست طلاق توافقی نیز مانند هر دادخواست دیگری، به مدارک قانونی نیاز دارد. در صورتی که مدارک زوجین برای دادخواست کامل نباشد، درخواست طلاق به دادگاه امکان پذیر نیست. مدارکی که زوجین برای درخواست طلاق توافقی باید توسط خود فرد یا وکیل به دادگاه ارائه شود شامل موارد زیر است:

  • اصل و کپی عقد نامه یا سند ازدواج
  • اصل و کپی کارت ملی مرد و زن
  • اصل و کپی شناسنامه زوج و زوجه
  • توافق نامه طلاق توافقی (توافقات زوجین برای مهریه، حضانت فرزند و…)
  • گواهی عدم بارداری زوجه

شرایط طلاق توافقی با وکیل

همان‌طور که در بخش قبلی گفتیم، اگر نمی‌خواهید در جلسات دادگاه حاضر شوید و می‌خواهید خیلی سریع به نتیجه دلخواه خود دست یابید، بهتر است از کمک وکیل طلاق توافقی استفاده کنید. وکیل طلاق توافقی می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن مهر طلاق شما را دریافت کند.کافی است توافقات بین زوجین به صورت کتبی در اختیار وکیل قرار بگیرد، سپس وکالتنامه‌ای برای وکیل صادر می‌شود. نگران نباشید حتی برای تنظیم و صدور وکالتنامه لازم نیست به صورت حضوری به دفتر وکالت مراجعه کنید، می‌توانید از طریق سامانه ثنا یا سامانه میخک به فرد مورد نظر خود وکالت دهید.در ادامه با ارائه امضای یک قرارداد الکترونیکی روند صدور وکالتنامه شما تکمیل می‌شود. فراموش نکنید هر چه وکیل طلاق توافقی مجرب‌تر باشد، حضور زوجین در مراحل این نوع طلاق غیرضروری‌تر خواهد بود. در واقع وکیل با کمک وکالتنامه‌ای که دارد می‌تواند گواهی عدم سازش نیز دریافت کند.

شرایط طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور

امور اداری، قضایی، و حقوقی ایرانیان ساکن در خارج از کشور همچنان بر پایه قوانین ایران اجرا می‌شود. برای مثال امور مربوط به طلاق، فوت، انحصار وراثت، و سایر امور سجلی باید براساس قوانین ایران تنظیم شوند.بنابراین در هر جای این کره خاکی که زندگی می‌کنید باید طبق قوانین ایران از همسر خود جدا شوید. برای طلاق توافقی خارج از کشور ۲ راه پیش‌رو دارید. برای این مورد می توانید با وکیل طلاق توافقی خارج از کشور مشورت کنید.

  •   ثبت‌نام در سامانه میخک: با فیلتر شکن ایرانی به سایت سامانه میخک وارد شوید. سپس اطلاعات هویتی، محل سکونت، و اطلاعات تماس خود را وارد کنید تا حساب کاربری شما ساخته شود. در ادامه تنظیم وکالتنامه را انتخاب و حدود اختیارات وکیل منتخب خود را تعیین کنید. در آخر با در دست داشتن کد رهگیری برای احراز هویت به سفارت ایران در کشور محل سکونت خود سر بزنید. با این کار و صدور وکالتنامه، وکیل ایرانی طلاق توافقی می‌تواند تمام مراحل را بدون حضور شما پیش برد.
  •   ثبت‌نام در سامانه ثنا: با سیم کارت فعال ایرانی در سامانه ثنا ثبت‌نام کنید. سپس اطلاعات هویتی و سکونتی خود را در اختیار این سامانه بگذارید. احراز هویت سامانه ثنا به صورت غیر حضوری انجام می‌شود. با امضای یک قرارداد الکترونیکی وکیل می‌تواند به عنوان نماینده رسمی شما به امور طلاق توافقی در ایران رسیدگی کند.
شرایط طلاق توافقی با وکیل
با داشتن وکیل طلاق توافقی نیازی به حضور در جلسات مشاوره اجباری در دادگاه نیست.

شرایط طلاق توافقی از طرف زن

شرایط طلاق توافقی از طرف زن باید براساس شروط ۱۲ گانه انجام شود. خانم با ارائه این شروط و با کمک وکیل خود می‌تواند دادخواست طلاق توافقی را در اختیار دادگاه بگذارد. کافی است خانم برای طلاق توافقی خود مدارک زیر را ارائه دهد:

  •       اصل سند ازدواج
  •       اصل و کپی کارت ملی
  •       اصل و کپی شناسنامه

با توجه به اینکه طلاق توافقی باید براساس توافق زوجین به مرحله اجرا بیاید، اگر خانم برای طلاق توافقی پیش‌قدم شود باید آقا نیز تمایل به طلاق داشته باشد. همچنین با کمک وکیل می‌توانند سریع‌تر طلاق توافقی خود را به ثبت برسانند.

مهریه در طلاق توافقی

از آنجایی که مهریه حق مسلم خانم است، در طلاق توافقی نیز باید تکلیف مهریه  مشخص شود. خانم و آقا طی طلاق توافقی خود باید بر سر مسائلی همانند بخشیدن مهریه یا دریافت آن به توافق برسند. در برخی موارد خانم با رضایت کامل آقا تمام مهریه خود را دریافت می‌کند.همچنین در برخی موارد نیز خانم با رضایت قلبی خود به هنگام ثبت طلاق توافقی مهریه خود را به طور کامل می‌بخشد. در ضمن خانم می‌تواند بخشی از مهریه خود را دریافت کند و مابقی آن را ببخشد. به هر حال باید به هنگام طلاق توافقی برای بخشیدن یا عدم بخشش مهریه زوجین به توافق برسند.

مشاوره اجباری طلاق توافقی

از اولین مراحل و شرایط طلاق توافقی شرکت در جلسات مشاوره اجباری است. زوجینی که برای طلاق توافقی به تفاهم رسیده‌اند باید در سامانه تصمیم ثبت‌نام کنند و سپس در جلسات مشاوره اجباری حضور یابند. متاسفانه سیستم نوبت‌دهی برای شرکت در این جلسات خیلی کند عمل می‌کند.بدین‌ترتیب روند شرکت در جلسات مشاوره اجباری طلاق توافقی به طور معمول طولانی خواهد بود. توصیه می‌کنیم با مشاوره گرفتن از کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک از طریق واتس اپ یا به صورت آنلاین، در وقت خود صرفه‌جویی کنید و با انتخاب یک وکیل روند طلاق توافقی خود را سرعت بخشید.

طلاق توافقی بدون وکیل

شرایط طلاق توافقی بدون حضور وکیل کمی سخت است و ممکن است تعداد جلسات دادگاه برای طلاق زیاد باشد. برای ثبت طلاق توافقی بدون حضور وکیل بعد از ثبت‌نام در سامانه تصمیم باید وقت جلسه مشاوره شما تعیین شود. به خاطر داشته باشید این جلسات مشاوره به طور معمول با فاصله دو ماهه انجام می‌شوند و حدود ۴ الی ۶ جلسه خواهند بود.در ادامه باید خودتان به دفتر خدمات قضایی الکترونیک مراجعه کنید و دادخواست طلاق را به ثبت برسانید. همچنین مسائل مالی و حقوق مرد و زن باید طی گواهی کتبی در اختیار دادگاه قرار بگیرد. با حضور در جلسات مشاوره اجباری کارشناس مربوطه برگه عدم سازش را صادر می‌کند.با داشتن این گواهی زوجین می‌توانند از یکدیگر جدا شوند و گواهی طلاق آنها صادر می‌شود. ناگفته نماند ۳ ماه بعد از دریافت گواهی عدم سازش زوجین می‌توانند طلاق خود را به صورت رسمی ثبت کنند. از این‌رو شرایط طلاق توافقی بدون حضور وکیل دشوار است و به طور حتم مدت زیادی طول می‌کشد.

سوالات متداول

مهم ترین شرط برای طلاق توافقی چیست؟

مهم ترین شرط طلاق توافقی رضایت طرفین است

آیا مشاوره برای طلاق توافقی اجباری است؟

بله، شرکت در جلسات مشاوره برای زوجین در طلاق توافقی اجبار محسوب می شود.

مهریه، حضانت فرزند و سایر حقوق در طلاق توافقی چگونه است؟

در طلاق توافقی زوجین می توانند برای تمام حق و حقوق مانند مهریه یا حضانت فرزند باهم به توافق برسند.

۴.۹/۵ - (۷ امتیاز)
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

محسابه آنلاین مهریه

32 دیدگاه برای “شرایط طلاق توافقی چگونه است؟

  1. ساناز معصومی گفته:

    سلام من دختر 17 ساله‌ای هستم که با همسرم میخواستیم طلاق توافقی بگیریم . اونجا ازم پرسیدن مهریتو میبخشی منم گفتم بله و یه برگه دادن بریم طلاق بگیریم اما بعد آشتی کردیم و جدا نشدیم.
    ولی همسرم الان تا چیزی میشه میگه طلاقت میدم و مهریه نداری دیگه
    یعنی مهریه من کلا واسه همیشه بخشیده شده؟ اگه اینطوره نمیتونم بخاطر سنم که قانونی نبوده اون زمان اقدامی کنم؟؟

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادنیک گفته:

      سلام، وقتتون بخیر
      در صورتی که بخشش مهریه شما در دفترخانه ثبت شده باشد، خیر امکان رجوع از بخشش مهریه وجود ندارد.

      • یگانه یوسفی گفته:

        سلام وقت بخیر اگر از وکلای شما کمک بگیرم حداکثر چقدر طول میکشه مراحل طلاق؟
        توافقات بین جفتمون انجام شده..

        • Avatar photo
          تیم تحریریه دادنیک گفته:

          سلام، وقتتون بخیر
          در صورتی که وکلای دادنیک وکالت شما را به عهده داشته باشند مراحل طلاق توافقی ظرف مدت 10 الی 20 روز انجام می شود.

  2. kian گفته:

    سلام ببخشید من برادرم داره از همسرش توافقی جدا میشه و یک دختر سه ساله دارن که مادرش قبول کرده بعد 7 سالگیش هم نگهش داره و از برادرم نفقه و خرج تحصیل بگیرن…
    آیا خانومش بعدا به بهانه ازدواج مجدد یا چیزای دیگه میتونه بزنه زیرش و مسئولیت بچه رو رد کنه یا توافق تا اخر عمر باقی میمونه با هر شرایطی؟؟

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادنیک گفته:

      سلام، وقتتون بخیر
      خیر در صورتی که به صورت محضری حضانت به ایشان داده شود خیر نمی توانند سلب مسئولیت کنند.

  3. هلن گفته:

    سلام وقت بخیر
    همسرم سرکار میرن و شرایط شرکت در جلسات مشاوره رو ندارن ما باید چیکارکنیم ؟

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادنیک گفته:

      سلام، وقت بخیر
      در صورتی که موسسه دادنیک وکالت شما را به عهده داشته باشد نیازی به شرکت در جلسات مشاوره نیست و تمام مراحل طلاق توسط وکلای مجموعه انجام می شود.

      • فرشته گفته:

        سلام
        من و همسرم میتونیم یک وکیل از موسسه شما برای کارهای طلاقمون داشته باشیم و جفتمون به ایشون از طریق سایت وکالت بدیم؟

        • Avatar photo
          تیم تحریریه دادنیک گفته:

          سلام، وقتتون بخیر
          بله، لطفا برای راهنمایی بیشتر با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید

  4. دلارام گفته:

    خسته نباشید.
    من خارج از کشور هستم.
    یعنی وکالتنامه تنظیم کنم برای وکیل اصلا نیازی نیست به ایران سفر کنم؟

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادنیک گفته:

      سلام، وقت بخیر
      خیر تمام مراحل طلاق بدون حضور شما در کمترین زمان ممکن انجام می شود.

  5. Mobinaaa گفته:

    سلام
    ممکنه بفرمایین شرایط حضانت فرزند در صورت فوت والدینی که حضانتو داشته به چه شکل خواهد بود؟

  6. Marjaaaan گفته:

    سلام وقت بخیر من حضانت بچم رو بعد از طلاق توافقی گرفتم ولی میخواستم بدونم اگر ازدواج مجدد داشته باشم حضانت بچم باطل میشه و باید بره پیش پدرش؟

  7. نسترن بازرگان گفته:

    اگه همسر توان مالی نداشته باشه میشه از خانوادش مهریه و نفقه دریافت کرد یا نه؟

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادنیک گفته:

      سلام، وقتتون بخیر
      فقط در صورتی که پدر شوهر ضامن مهریه شده باشد می توان از ایشان مهریه را دریافت کرد در غیر این صورت خیر!

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادنیک گفته:

      سلام، وقتتون بخیر
      خیر خیانت ارتباطی به مهریه ندارد و مهریه به خانم تعلق میگیرد. البته این مورد میتواند روی نظر قاضی تاثیرگذار باشد.

        • Avatar photo
          تیم تحریریه دادنیک گفته:

          سلام، وقت شما بخیر
          بستگی دارد که در وکالتنامه ذکر شده باشد که بعد از فوت ایشان شما این حق را داشته باشید که از وکالتنامه استفاده نمایید بله، در غیر این صورت خیر باطل می شود.

  8. شیما یوسفی گفته:

    سلام خسته نباشید ‌
    مهریه رو اگه اجرا بزارم میتونم شوهرم رو ممنوع الخروج کنم؟

  9. ساره گفته:

    وقت بخیر
    اگر از همسرم فیلم و عکس و صدا داشته باشم در رابطه با آزار و اذیتی که میکنه
    میتونم با این مدارک اقدام برای طلاق کنم؟

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادنیک گفته:

      سلام، وقت شما بخیر
      می توانید اقدام کنید، اما صادر شدن رای طلاق به نظر قاضی بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *