گرفتن مهریه بدون طلاق

گرفتن مهریه بدون طلاق

با توجه به اینکه اغلب زوج‌ها تنها زمانی برای پرداخت و دریافت مهریه اقدام می‌کنند که زندگی مشترک آن‌ها به پایان رسیده، اغلب افراد تصور می‌کنند که زن قبل از جدایی نمی‌تواند مهریه خودش را مطالبه کند. در صورتی که اجرا گذاشتن مهریه قبل از طلاق نیز توسط زوجه ممکن است؛ و زن هر زمانی که بخواهد می‌تواند حقوق خودش را از همسرش مطالبه کند.

در این مطلب شرایط گرفتن مهریه بدون طلاق را بررسی کرده‌ایم. اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره نحوه دریافت مهریه یا بخشش آن دارید، از طریق واتساپ با وکلای حقوقی موسسه دادنیک در ارتباط باشید.

گرفتن مهریه بدون طلاق امکان دارد؟

مهریه بعد از جاری شدن صیغه عقد یا نکاح جزء حقوق مالی زن در خانواده محسوب می‌شود؛ و زوجه می‌تواند هر زمانی که اراده کرد نسبت به دریافت مهریه خودش اقدام کند؛ بنابراین برای دریافت مهریه نیازی به جدا شدن زوجین نیست؛ و با توجه به توافقی که بین زن و مرد وجود دارد، مرد می‌تواند مهریه همسرش را در طول زندگی مشترکشان بپردازد.

البته با توجه به اینکه مبالغی که برای مهریه در نظر گرفته می‌شود نسبتاً سنگین است، معمولاً اجرا گذاشتن مهریه بدون طلاق انجام نمی‌شود؛ و زن و مرد زمانی با موضوع دریافت و پرداخت مهریه مواجه می‌شوند که زوجین با اختلاف مواجه شده باشند و قصد آن‌ها برای جدایی جدی باشد.

گرفتن مهریه بدون طلاق امکان دارد؟

حق طلاق بهتر است با مهریه

اجرا گذاشتن مهریه یا بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق؟ با توجه به اینکه در کشور ما حق طلاق با مرد است، تنها آقایان می‌توانند برای طلاق یک طرفه اقدام کنند؛ و خانم‌ها برای جدایی از همسرشان مسیر سخت و پرپیچ و خم‌تری را در پیش رو دارند. در واقع، زوجه برای طلاق یک طرفه باید دلیل محکمه‌پسندی را به دادگاه ارائه کند، در غیر این صورت امکان جدا شدن از همسرش را نخواهد داشت.

معمولاً خانم‌هایی که به حقوق برابر پایبند هستند سعی می‌کنند که مهریه کمی را در نظر بگیرند و حق طلاق را مانند همسرشان داشته باشند. یا اینکه زن ممکن است کل مهریه خودش را در ازای دریافت حق طلاق ببخشد و بین حق طلاق بهتر است یا مهریه تصیم بگیرد.

برای اینکه بتوانید در این شرایط تصمیم درستی را بگیرید، لازم است که با وکلای متخصص در این حوزه مشوت کنید. چون در صورت فوت مرد یا… زن حق و حقوق زیادی را نخواهد داشت؛ و امکان دارد زوجه برای ادامه زندگی دچار مشکل شود.

 انواع مهریه

مهریه در قانون مدنی دو نوع است؛ و با توجه به نوع مهریه تعیین شده موقع نکاح شرایط باز مطالبه مهریه متفاوت خواهد بود. بنابراین، در صورتی که زن قصد جدایی داشته باشد یا شرایط گرفتن مهریه بدون طلاق رخ داده باشد، باید زوجین درباره انواع مهریه و قوانینی که برای دریافت آن‌ها در نظر گرفته شده اطلاع داشته باشند. در ادامه انواع مهریه را جهت شناخت بیشتر ارائه کرده‌ایم.

 انواع مهریه

1) مهریه عندالمطالبه

مهریه عندالمطالبه به مهریه‌ای گفته می‌شود که زن می‌تواند به محض جاری شدن صیغه عقد آن را همسرش مطالبه کند. برای دریافت مهریه عندالمطالبه شرایط خاصی در نظر گرفته نشده؛ و زوج موظف است کل مبلغ مهریه‌ای که در زمان عقد به صورت توافقی تعیین شده را به همسرش بپردازد.

اگر زوجه بعد از شروع زندگی زناشویی برای دریافت مهریه اقدام کند، مرد موظف است مهریه زن را به طور تمام و کمال بپردازد، اما شرایط پرداخت مهریه دختر باکره متفاوت است. اگر زوجه باکره باشد، مرد موظف است تنها نیمی از مهریه او را بپردازد؛ و زن نمی‌تواند به خاطر عندالمطالبه بودن مهریه نمی‌تواند تمام مبلغ آن را دریافت کند.

در صورتی که مهریه زن عندالمطالبه باشد و زوجه آن را به اجرا بگذارد، همه دارایی‌ها و اموال مرد برای پرداخت بدهی توقیف می‌شود و زوج نمی‌تواند از پرداخت مهریه امتناع کند. البته در صورتی که مرد شرایط مالی مناسبی برای پرداخت مهریه زوجه نداشته باشد، این امکان برای زوج وجود دارد که درخواست اعسار را به دادگاه ارائه کند. با تأیید این درخواست مهریه زن قسط‌بندی می‌شود؛ و نیازی نیست که مرد کل مهریه را یکجا پرداخت کند.

مهریه حق زن است و اگر زوجه مهریه خودش را اجرا بگذارد، طبق قانون مدنی مرد باید مهریه را به طور کامل یا به صورت قسطی به همسرش پرداخت کند.

2) مهریه عندالاستطاعه

مهریه عندالاستطاعه با توجه به شرایط مالی و توانایی پرداخت مرد مشخص می‌شود. در واقع اگر زن برای گرفتن مهریه قبل از طلاق اقدام کند و مهریه عندالستطاعه باشد، زوجه نمی‌تواند همسرش را برای دریافت مهریه تحت فشار بگذارد؛ و مرد زمانی که استطاعت مالی داشته باشد موظف است مهریه همسرش را بپردازد.

مراحل گرفتن مهریه بدون طلاق

برای دریافت مهریه زن می‌تواند به دفتر ازدواجی که در آن عقد جاری شده یا اداره ثبت مراجعه کرده و مهریه خودش را اجرا بگذارد. یا اینکه با مراجعه به دادگاه درخواست اجرای مهریه را داشته باشد. در صورتی که زوجه قصد گرفتن مهریه قبل از طلاق از طریق دادگاه را داشته باشد، لازم است که ابتدا درخواست مهریه بدون طلاق را با کمک وکیل حاضر کرده و آن را از طریق دفتر خدمات الکترونیکی قضایی ثبت کند.

علاوه بر این درخواست لازم است که زن لیست اموال مرد و دارایی‌های مالی او را جهت توقیف اموال مرد برای مهریه به دادگاه ارائه کند. در صورتی که لیست اموال زوج مشخص نباشد، مرد می‌تواند پس از اجرای حکم مهریه درخواست اقساط مهریه را ارائه کند؛ و امکان دارد که دادگاه مهریه زن را تقسیط کند.

 مدارک لازم برای درخواست مهریه

برای گرفتن مهریه بدون طلاق لازم است که زوجه مدارکی که لازم است را آماده کرده و به اداره ثبت یا دادگاه ارائه کند. از جمله این مدارک می‌توان به شناسنامه، سند ازدواج و کارت ملی اشاره کرد. اگر قصد اقدام از طریق دادگاه را داشته باشید لازم است که درخواست طلاق تنظیم شده را نیز جهت اجرای درخواست مهریه به دادگاه ارائه کنید.

 مدارک لازم برای درخواست مهریه

 مدت زمان گرفتن مهریه بدون طلاق

مدت زمان مطالبه مهریه بدون طلاق به عواملی مانند توافق بین زوجین بستگی دارد. اگر زن و مرد برای پرداخت مهریه توافق کرده باشند، زن می‌تواند مهریه خودش را اجرا بگذارد و همسرش به طور کامل آن را پرداخت می‌کند؛ اما در صورتی که زوج برای پرداخت مهریه راضی نباشد، یا اینکه مرد شرایط مالی مناسبی برای پرداخت مهریه نداشته باشد، مدت زمانی که برای دریافت مهریه تعیین می‌شود طولانی‌تری خواهد بود.

 وکیل مهریه

برای اینکه زوجه بتواند مهریه را تمام و کمال در کمترین زمان و با کمترین مشکل دریافت کند، لازم است که زن از ابتدای شروع گرفتن مهریه بدون طلاق با یک وکیل مهریه همراه شود. وکیل مهریه با تمام قوانین و شرایط این حوزه آشنا است. برای دریافت مهریه با کمک وکیل مهریه لازم است که هزینه وکیل برای اجرای مهریه را بدانید؛ و با کمک یکی از وکلای حاذق این حوزه جهت دریافت مهریه اقدام کنید.

به خاطر داشته باشید، مبلغی که برای همراهی وکیل مهریه می‌پردازید، نسبت به سرعت انجام پرونده و حل پیچیدگی‌های آن مقرون به صرفه‌تر از اقدام به تنهایی برای دریافت مهریه است.

سؤالات متداول

آیا زن می‌تواند خانه همسرش را به عنوان مهریه توقیف کند؟

اگر مرد تنها یک خانه داشته باشد و در آن خانه زندگی کند، این دارایی جزء مستثنیات دین محسوب می‌شود و زن نمی‌تواند برای دریافت آن اقدام قانونی انجام دهد.

آیا زن می‌تواند روی اموال منتقل شده آقا برای دریافت مهریه اقدام کند؟

اگر اموال مرد بعد از اجرای مهریه توسط زن به فرد دیگری منتقل شده باشند، زوجه می‌تواند برای دریافت آن‌ها اقدام کند؛ اما در صورتی که مرد اموالش را قبل از درخواست مهریه منتقل کرده باشد، زن نمی‌تواند برای دریافت آن‌ها اقدام کند.

سریع‌ترین راه گرفتن مهریه کدام است؟

اقدام برای گرفتن مهریه از طریق اداره ثبت سریع‌ترین روش اجرا گذاشتن مهریه و دریافت آن است.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

دفتر مرکزی دادنیک کجاست؟

دفتر مرکزی دادنیک در تهران، سعادت آباد، بلوار دریا، شکوفان دوم، بهاران یکم، پلاک 10، واحد 5 واقع شده است.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (6 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

بهترین روش گرفتن مهریه
بهترین روش گرفتن مهریه چیست؟
قانون مهریه 110 سکه
قانون مهریه 110 سکه
مجازات حبس مردان در قانون مهریه
مجازات حبس مردان در قانون مهریه
مهریه همسر دوم
مهریه همسر دوم

10 پاسخ

  1. من زنم در حین عقد درخاست طلاق نداده و مهریه رو گزاشت اجرا و میگ زندگی هم نمیکنم جریان مهریه و رای دادگاه چی میشه

    1. درود
      برای راهنمایی دقیق با مشاورین تیم دادنیک تماس بگیرید.

  2. وای چقد مهریه عندالاستطاعه بده الان بخوام مهریه رو بگیرم بدون طلاق بازم چیز خاصی دستمو نمیگیره که

  3. گرفتن مهریه بدون طلاق اخه فایدش چیه فقط زوجین رو به هم بدبین میکنه/

  4. میتونم بخشی از مهریمو قبل از طلاق به اجرا بذارم و نیم دیگه رو برای بعد طلاق؟ یا همش یه جا میره برای دادگاه؟

  5. حتی برای گرفتن مهریه بدون طلاق باید وکیل داشته باشیم؟

  6. سلام من میخوام مهریه بدون طلاق بذارم اجرا حتما باید برم دفتری که عقد کردم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *