طلاق گرفتن در شرایطی که زوجین نمیتوانند کنار هم زندگی را ادامه دهند یک موضوع عادی است؛ و در اغلب مواقع مرد و زن برای جدایی با هم توافق میکنند. اما در بعضی شرایط ممکن است یکی از زوجین به خاطر آزار دادن طرف مقابل یا عدم تمایل به طلاق حاضر به جدایی نباشد.
اگر مرد حق و حقوق زن را به طور کامل پرداخت کرده باشد، این امکان برایش وجود دارد که بدون رضایت زن یک طرفه او را طلاق دهد. چون در کشور ما حق طلاق با مرد است. اما زن برای جدایی نمیتواند یک طرفه اقدام کند و نیاز به ارائه دلیل به دادگاه دارد.
در این مطلب روشهای جدایی از طرف زن را ارائه کردهایم. اگر درباره مراحل طلاق از طرف زن نیاز به دریافت اطلاعات دارید میتوانید از طریق واتساپ با مشاورین موسسه دادنیک در تماس باشید.
راه و روش طلاق از طرف زن
برای طلاق یک طرفه زن لازم است که زوجه دادگاه را برای جدایی قانع کند. دلایلی که توسط زن برای طلاق به دادگاه ارائه میشوند باید منطقی و محکمهپسند باشد و مورد تأیید دادگاه قرار بگیرند. در غیر این صورت زوجین نمیتوانند از هم جدا شوند. در ادامه مواردی که برای طلاق از طرف زن مطرح میشود جهت آشنایی ارائه شده است.
طلاق زن بر اساس عسر و حرج
اگر زندگی مشترک برای زن سخت و مشقتبار باشد و زوجه با وجود تلاش فراوان جهت حفظ بنیاد خانواده امکان ادامه زندگی را با مرد نداشته باشد، طبق شرایط طلاق از طرف زن این امکان برای زوجه در نظر گرفته شده که به خاطر عسر و حرج درخواست طلاق یک طرفه را به دادگاه ارائه کند.
از جمله مواردی که به عنوان عسر و حرج توسط زوجه مطرح میشود میتوان به اعتیاد آسیبزننده مرد به الکل یا مواد مخدر، غیبت مرد به مدت طولانی، محکومیت مرد به حبس طولانی، ابتلاء زوج به بیماریهای صعبالعلاج و ضرب و شتم مداوم زوجه توسط زوج اشاره کرد.
موقع آماده کردن مدارک طلاق از طرف زن باید زوجه شواهد نشان دهنده عسر و حرج را آماده کرده و به دادگاه ارائه کند. در صورتی که مدارک ارائه شده کامل باشد زوجه میتواند یک طرفه از همسرش جدا شود.

طلاق زن بر اساس مفاد عقدنامه
برای اینکه زوجین بتوانند از حقوق قانونی برابری در طول زندگی برخوردار شوند شرایط ۱۲ گانه ای برای نکاح آنها در نظر گرفته شده است. اگر یکی از این شرایط برقرار باشد زن میتواند طبق قانون درخواست طلاق یک طرفه را به دادگاه ارائه کند. در ادامه راههای طلاق از طرف زن طبق شروط ۱۲ گانه عقد ارائه شده است.
۱) اجتناب شوهر از پرداختن نفقه و سایر حقوق واجب زن بیشتر از ۶ ماه
۲) سوء رفتار مرد یا سوء معاشرت او
۳) ابتلای مرد به بیماری صعبالعلاج
۴) دیوانه بودن زوج
۵) اشتغال مرد به مشاغل خلاف عرف و مغایر با مصالح خانواده
۶) محکومیت مرد به حکم حبس بیش از ۵ سال
۷) اعتیاد مرد به مواد مخدر که صدمه زننده به خانواده باشد
۸) عقیم بودن مرد و ناباروری زوجه به خاطر آن به مدت بیش از ۵ سال
۹) غیبت طولانی مرد یا مفقودالاثر شدن او
۱۰) ازدواج مجدد مرد بدون رضایت همسرش و عدم رعایت عدالت بین همسرانش
۱۱) ترک کردن زندگی توسط مرد به مدت ۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب
۱۲) محکومیت مرد به جرمهایی که مجازات آن مغایر با شئون خانواده باشد.
طلاق به خاطر غیبت مرد
اگر مرد در طول زندگی مشترک همسر و فرزندانش را رها کند و دیگر قصد بازگشت به خانه را نداشته باشد زوجه میتواند درخواست طلاق دهد. طبق حقوق زن در خانواده، تنها در شرایطی زن میتواند درخواست طلاق دهد که همسرش ۶ ماه متوالی زندگی را رها کرده باشد یا اینکه ۹ ماه متناوب به خانه نرفته باشد و زندگی برای زوجه دچار مشقت و سختی شده باشد.
همچنین در شرایطی که مرد مفقودالاثر باشد زوجه میتواند آگهی غیبت او را در روزنامههای کثیرالانتشار منتشر کند. پس از سه بار انتشار آگهی با فاصله یک ماه اگر مرد مراجعه نکند، زن میتواند یک سال بعد از تاریخ انتشار آگهی از همسرش یک طرفه طلاق بگیرد و حق طلاق را خواهد داشت.
طبق ۱۱۲۹ قانون مدنی اگر مرد از پرداخت نفقه به زوجه اجتناب کند و زندگی را برای او سخت و مشقتبار کند، زوجه میتواند برای طلاق یک طرفه اقدام کند.
طلاق به دلیل عدم پرداخت نفقه
نفقه یکی از حقوق زن است و مرد موظف است به خاطر خرج زندگی این حق را به زن بپردازد. در شرایطی که زوج از پرداخت نفقه خودداری کرده باشد نیز زوجه میتواند درخواست طلاق دهد. در این مواقع دادگاه تنها در صورتی به درخواست ارائه شده رسیدگی میکند که مرد بیشتر از ۶ ماه نفقه را نپرداخته باشد.

طلاق یک طرفه زن
اگر حق طلاق با زن باشد و مرد در دفتر اسناد رسمی این حق را به زن داده باشد، زوجه میتواند یک طرفه از همسرش جدا شود. در این شرایط قاضی سایر شرایط را بررسی نمیکند و بدون نیاز به ارائه دلیل حکم طلاق را برای زن صادر میکند. زیرا زن هم مانند مرد دارای حق طلاق است و میتواند یک طرفه از همسرش جدا شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره نحوه طلاق از طرف زن نیاز به دریافت مشاوره از یک وکیل حقوقی زبده دارید. وکلای موسسه دادنیک سابقه درخشانی در این زمینه دارند و میتوانند جهت پیشبرد سریعتر پرونده طلاق توافقی و کوتاه شدن مدت زمان طلاق از طرف زن کمکتان کنند.
سؤالات متداول
۱) آیا زن میتواند یک طرفه از مرد طلاق بگیرد؟
زن در شرایطی میتواند یک طرفه از مرد طلاق بگیرد که به دادگاه دلیل ارائه کند.
۲) آیا غیبت مرد میتواند دلیل موجهی برای طلاق یک طرفه زن باشد؟
اگر مرد مفقودالاثر باشد یا اینکه به مدت ۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب زندگی را ترک کرده باشد، زن میتواند یک طرفه طلاق بگیرد.