گرفتن حق طلاق

گرفتن حق طلاق

بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، حق طلاق با مرد است. از این رو مرد هر زمان که بخواهد می‌تواند زن را طلاق دهد. البته قانونی مبنی بر وکالت دادن حق طلاق نیز وجود دارد. در این قانون مرد می‌تواند به زن و یا شخص ثالثی، وکالت حق طلاق دهد. اما برای گرفتن حق طلاق کجا باید رفت؟

در این مطلب قصد داریم توضیح دهیم که گرفتن حق طلاق چگونه است. ضمن این نکته ضروری است که برای طلاق با داشتن حق طلاق خانم حتما باید وکیل داشته باشند. در صورتی که به اطلاعات بیش‌تری درباره گرفتن وکالت در طلاق نیاز دارید می‌‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

برای گرفتن حق طلاق کجا باید رفت؟

برای گرفتن حق طلاق، نیاز به انجام امور پیچیده ندارید. زیرا حق طلاق یک وکالتنامه است که به سادگی ثبت و ضبط می‌شود. مراحل این فرآیند، مانند ثبت یک وکالتنامه جهت فروش خودروست. البته این فرآیند در عین سادگی، جزئیاتی دارد که توجه به آنها و رعایت آنها ضروری و مهم است. 

در بسیاری از پرونده‌هایی که در آن زوجه به گرفتن حق طلاق اقدام نکرده، معمولاً پیچیدگی بسیار زیادی وجود دارد. همچنین مراحل انجام فرآیند مدت زیادی طول می‌کشد. پس می‌توان گفت گرفتن حق طلاق مزایای بسیاری دارد.

نمونه وکالت در طلاق
نمونه حق طلاق

شرایطی که در گرفتن حق طلاق باید رعایت شود

لازم است بیان کنیم تصمیم گرفتن حق طلاق و ثبت آن، بهتر است پیش از جاری شدن عقد گرفته شود. اما با این حال پس از آن مرحله و در دوران زندگی زناشویی نیز این امکان قابل اجراست. دو راه برای به رسمیت شناختن حق طلاق وجود دارند. راه اول این که این موضوع را به هنگام عقد نکاح عنوان کنند و آن را ضمیمه شروط عقد کنند. راه دوم این که به دفاتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کنند. 

و اما شروطی که باید به هنگام گرفتن حق طلاق به آن توجه شود، عبارتند از:

  • ابتدا باید لحاظ کنید که حق وکالت برای کدام یک از انواع طلاق است. به عنوان مثال حق وکالت برای طلاق توافقی است یا طلاق یک طرفه را شامل می‌شود.
  • از طرف دیگر، قبول حق بخشش مهریه و حقوق مالی به صورت دقیق و شفاف روشن گردد. لازم به ذکر است یکی از راه‌های توافق برای گرفتن حق طلاق، بخشش مهریه است.
  • وضعیت فرزندان تعیین تکلیف شود و مطالبی در خصوص حضانت فرزندان و نفقه آنها روشن شود.

مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق

به طور کلی برای ثبت و گرفتن حق طلاق، تنها داشتن مدارک لازم جهت شناسایی افراد (مانند کارت ملی و شناسنامه) کافی است. همچنین وجود عقدنامه به هنگام انجام این کار از نکات مهم و قابل توجه است. علاوه بر آن زوجین موظف به پرداخت هزینه‌ای تحت عنوان هزینه حق طلاق هستند. 

توصیه می‌کنیم خانم‌ها اصل وکالتنامه را نگه داشته و یک کپی از آن داشته باشند. از طرف دیگر نسخه اصلی دیگری از این وکالتنامه، در دفترخانه باقی می‌ماند. البته گفتنی است امکان کپی گرفتن از وکالتنامه در صورت گم شدن آن وجود دارد.

نکته دیگر اینکه پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که وکالت را ضمن عقد نکاح از زوج می‌گیرید، مجدداً برای ثبت رسمی آن به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید. تجربه ثابت کرده قید این وکالت در شروط ضمن عقد می‌تواند مشکلاتی را در اثبات و اعمال این حق طلاق در دادگاه به همراه داشته باشد.

حق طلاق بهتر است یا مهریه

به طور کلی مهریه و حق طلاق ارتباطی با یکدیگر ندارند. بنابراین نمی‌توانیم بگوییم یکی نسبت به دیگری بهتر است. مهریه مالی است که به زن اهدا می‌شود. زن می‌تواند هر زمان که بخواهد آن را از همسر خود مطالبه کند.

اما حق طلاق، حقی است که زن از طریق وکالتنامه دریافت می‌کند تا بتواند در این تصمیم تأثیر گذار باشد. البته حق طلاق فقط مختص مرد است و دادن این حق بر اساس وکالت نامه یا شرط ضمن عقد به زن، به معنای اسقاط حق مرد نخواهد بود.

نقش وکیل طلاق در گرفتن حق طلاق

با وجود آنکه گرفتن حق طلاق پیچیدگی و دشواری خاصی ندارد، اما داشتن اطلاعات کافی از جزییات آن باعث می‌شود این فرآیند سریع‌ تر و دقیق ‌تر انجام شود. از این رو داشتن وکیل طلاق برای این فرآیند بسیار مفید و ضروری است.

پیشنهاد می‌کنیم برای حل مشکلات حقوقی متفاوت خود مانند گرفتن حق طلاق از کمک مؤسسه حقوقی دادنیک استفاده کنید. وکلای حقوقی این مؤسسه، بهترین انتخاب جهت پیش بردن چنین پرونده‌هایی هستند. زیرا تجربه و دقت بسیار بالایی دارند. از این رو می‌توانند شما را به اهدافتان برسانند.

سوالات متداول

آیا با گرفتن حق طلاق، مهریه به زن تعلق می‌گیرد؟

زن می‌تواند با اعمال حق طلاق خود، مهریه را نیز طلب کند. مگر اینکه ضمن وکالت نامه، تمام یا بخشی از مهریه را در ازای دریافت حق طلاق بخشیده باشد.

مراحل گرفتن حق طلاق چیست؟

برای ثبت وکالت در طلاق کافی است زوج با به همراه داشتن مدارک شناسایی خود و زوجه، به علاوه سند عقدنامه ازدواجشان، به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و با مشخص کردن حدود اختیارات، وکالتنامه را دریافت کند.

آیا زن با گرفتن حق طلاق، می‌تواند طلاق بگیرد؟

درست است که طلاق حق مرد است. اما اگر زن وکالت و حق طلاق داشته باشد می‌تواند برای گرفتن طلاق اقدام نماید. البته داشتن حق طلاق از سوی زن، جلوی حق طلاق از طرف مرد را نمی‌گیرد. مرد می‌تواند در هر حال نسبت به اعمال حق خود اقدام نماید.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

۵/۵ - (۱۰ امتیاز)
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

7 دیدگاه برای “گرفتن حق طلاق

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادنیک گفته:

      سلام، وقت شما بخیر
      آقا یا وکیل ایشان در صورتی که اختیار داشته باشند باید حضور داشته باشند حتما

  1. سمیه ماعو گفته:

    برای گرفتن حق طلاق حتما باید بریم دفتر ثبت اسناد؟ نمیشه دوباره بریم همون دفتری که عقد کردیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)